Een scherm opnemen op Windows 10

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het delen van wat u op uw pc ziet, is eenvoudig als u eenmaal weet hoe u een scherm op Windows 10 moet opnemen. Soms heeft u meer nodig dan een screenshot, en dat is waar de handige schermopnamefunctie van Windows 10 van pas komt. Misschien moet u een videozelfstudie maken, of misschien wil je een videopresentatie opnemen, het is hoe dan ook vrij eenvoudig.

Voorheen vereiste het vastleggen van uw scherm dure apparatuur of een app van derden, maar Windows 10 heeft de functionaliteit rechtstreeks in het systeem ingebouwd. Op deze manier kan iedereen binnen enkele minuten video's vastleggen en delen met wie je maar wilt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Je gaat de Xbox Game Bar-tool gebruiken en maak je geen zorgen als je geen gamer bent. Hoewel deze tool een beetje kieskeurig kan lijken, is het eigenlijk een vrij eenvoudig proces, zoals we hieronder zullen uitleggen.

De enige vangst is dat u kunt deze functies niet gebruiken om Windows Desktop of Verkenner op te nemen . Daarvoor zoeken we in de tussentijd een passend alternatief.

ps4 gegevens opslaan op ps5

Volg gewoon de duidelijk uiteengezette instructies in deze handleiding en u zult geen problemen ondervinden als het gaat om het opnemen van uw scherm op Windows 10.

nieuwe halo xbox-serie x

1. Open de app die je wilt opnemen

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Open de app of het programma dat u op uw scherm wilt opnemen. Het is vermeldenswaard dat de opnametool niet op alles werkt. Programma's zoals Bestandsbeheer of het bureaublad van uw apparaat staan ​​geen opname toe, maar de meeste andere apps wel, inclusief de meeste videogames. Voor deze tutorial nemen we een video op van Google Chrome.

2. Druk op Windows + G om de Xbox Game Bar te openen

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

beste fitnessapparaat voor thuis

De Win + G is-sneltoets opent onmiddellijk de Xbox Game Bar-tool. Als je het liever uittypt, open je het menu Start en typ je 'Xbox Game Bar'.

3. Klik op Opnemen

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Druk op de opnameknop in de linkerbovenhoek van de Xbox-gamebalk - het is degene die eruitziet als een witte cirkel. U kunt ook de sneltoets Windows + Alt + R gebruiken. Hiermee wordt het opnameproces gestart. Het is vermeldenswaard dat geluid ook wordt opgenomen, dus laat geen video of muziek op de achtergrond spelen, tenzij dat nodig is.

4. Schakel de microfoonknop uit (optioneel)

s21 ultra versus s10 plus

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Als uw apparaat een ingebouwde microfoon heeft of erop is aangesloten, kunt u ook microfoonaudio vastleggen. Dit is handig om voice-over aan je opname toe te voegen, perfect voor het maken van tutorials of een videocollege.

Om uw microfoonaudio op te nemen, moet u ervoor zorgen dat u het microfoonpictogram naast de opnameknop en op de opnamestatusbalk die verschijnt zodra u begint met opnemen, uitschakelt.

Microfoonaudio is standaard gedempt, dus vergeet niet om deze indien nodig in te schakelen.

5. Klik op Stop om de opname te beëindigen

beste coop-games voor ps4

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Zodra je alles hebt opgenomen wat je nodig hebt, druk je gewoon op de blauwe stopknop op de opnamestatusbalk en je opname wordt beëindigd. De stopknop is ook te vinden op het tabblad Capture.

Als de interface is verdwenen, drukt u gewoon op Windows + G om de Xbox Game Bar weer te openen.

6. Zoek uw opname in Bestandsbeheer

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Nadat u uw opname hebt gemaakt, is het lokaliseren van het bestand supereenvoudig. Elke opname die u maakt, wordt automatisch door Windows opgeslagen in een bestand met de naam Captures dat u kunt vinden in het gedeelte Video's van uw Bestandsbeheer. Vanaf hier kun je de bestanden hernoemen, naar een andere locatie verplaatsen of ze naar iemand sturen via e-mail of diensten zoals DropBox.

De beste deals voor laptopaccessoires van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen16uur09minuten09droog Mosiso MacBook Air 13,3... Walmart $ 12,99 Visie MOSISO Compatibel met... Amazone Prime $ 14,99 Visie Incase - Hardshell Dot Case... Beste koop $ 49,95 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen