Hoe de achtergrond van een afbeelding te verwijderen

Krediet: R.classen/Shutterstock

Er zijn veel redenen waarom u misschien wilt weten hoe u de achtergrond van een afbeelding kunt verwijderen. U wilt bijvoorbeeld de achtergrond in iets anders veranderen, het onderwerp van de afbeelding over iets heen leggen, of u wilt gewoon een mooie, schone foto zonder rommel op de achtergrond.

Als je een afbeelding wilt bewerken om de achtergrond te verwijderen, heb je verschillende gratis opties beschikbaar. En het is niet nodig om een ​​beeldbewerkingsprogramma te downloaden om de taak uit te voeren, als je er nog geen hebt geïnstalleerd.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het kan echter lastig zijn om erachter te komen hoe u de achtergrond van een afbeelding kunt verwijderen als u dat nog niet weet, en u kunt zelfs in de verleiding komen om te betalen voor software om het werk voor u te doen. Maar dit is meestal niet echt nodig.

Als u een achtergrond wilt verwijderen zonder een nieuw programma te downloaden, moet u eerst proberen de afbeelding naar een gratis website te uploaden. U kunt ook proberen een app voor het bewerken van afbeeldingen te gebruiken als u een mobiel apparaat gebruikt. We zullen de beste methoden hieronder uitleggen.

Hoe de achtergrond van een afbeelding te verwijderen met Photopea

Als je Photoshop eerder hebt gebruikt, dan: Fotopea zal vertrouwd aanvoelen - het heeft vergelijkbare functies, maar werkt in uw browser. Het beste van Photopea is dat het gratis is - je hoeft je niet eens aan te melden om het te kunnen gebruiken.

een. Open uw afbeelding in Photopea door Openen vanaf computer te selecteren.

twee. Selecteer het gereedschap Toverstaf in het menu Extra aan de linkerkant. Als je de toverstaf niet ziet, klik dan op de pictogrammen en houd ze vast om ze uit te vouwen en kies de toverstaf uit de lijst.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Klik op de achtergrond van je foto.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. Als de toverstaf niet de hele achtergrond heeft geselecteerd, maak uw selectie ongedaan en probeer de tolerantie aan te passen naar een hoger getal. Hiermee zou je de hele achtergrond moeten kunnen selecteren.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Zodra de hele achtergrond is geselecteerd, druk op de Delete-toets op je toetsenbord. Hiermee wordt de achtergrond verwijderd. U kunt uw project vervolgens opslaan als een PSD-bestand of het exporteren als een PNG-, JPEG- of ander bestandstype.

nintendo switch joy met drift

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoe de achtergrond van een afbeelding te verwijderen met PicsArt

Als je mobiel bent, is een goede gratis manier om de achtergrond van je foto te verwijderen het gebruik van Foto'sKunst . Er zijn tal van apps voor het bewerken van foto's om uit te kiezen in zowel de Google Play Store als de Apple App Store, maar PicsArt is een van de beste opties en het is voor beide beschikbaar Android en ios .

een. Om aan de slag te gaan met PicsArt, klik je op het paarse + icoontje onderaan het scherm en selecteer vervolgens de afbeelding die u wilt bewerken in uw galerij.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Selecteer Uitsparing in het menu onderaan. U kunt uw vinger op het menu houden en naar links of rechts vegen om door de verschillende opties te navigeren.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Selecteer Omtrek en teken rond de omtrek van het onderwerp van uw afbeelding. Als u problemen ondervindt, onthoud dan dat u de knop Ongedaan maken in het menu bovenaan kunt gebruiken en dat u op het scherm kunt knijpen om in of uit te zoomen op de afbeelding.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. De selectie die u hebt gemaakt, wordt rood gemarkeerd. U kunt ook de gereedschappen Penseel en Wissen gebruiken nadat u de omtrek hebt gemaakt om uw selectie te verfijnen. Als je tevreden bent, druk je op het vinkje in het menu bovenaan.

5. Jij kan sla de afbeelding meteen op je filmrol op door op het downloadpictogram te tikken in het menu bovenaan. Alternatief, tik op de volgende pijl , waarmee u naar het scherm Opslaan en delen gaat.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

6. Druk op Opslaan om de afbeelding op uw apparaat op te slaan , of upload het naar de opslag op uw PicsArt-account. U kunt ook Delen selecteren om de afbeelding openbaar op PicsArt te plaatsen.

telefoonbedrijven met iPhone-deals

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De achtergrond van een afbeelding verwijderen met Adobe Spark

Adobe Spark is een gratis website die een krachtige set beeldbewerkingstools biedt, inclusief de mogelijkheid om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen. U moet zich wel aanmelden voor een account om de door u gemaakte afbeelding te kunnen downloaden, maar de service is nog steeds gratis.

een. ga naar Achtergrondverwijderingspagina van Adobe .

2. Upload je foto door het naar de webpagina te slepen en neer te zetten of door naar het bestand op uw computer te bladeren.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Adobe zal de achtergrond automatisch voor je verwijderen. Zodra de verwijdering is voltooid, klikt u op de knop Downloaden. U moet inloggen op uw account of u aanmelden voordat u uw afbeelding kunt downloaden.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoe de achtergrond van een afbeelding te verwijderen met Removebg

gelijk aan Adobe Spark, Verwijder.bg is gratis, maar je moet je wel aanmelden en credits kopen om je uiteindelijke afbeelding met hoge resolutie te kunnen downloaden. U kunt gratis een versie met een iets lagere resolutie downloaden zonder u aan te melden.

een. ga naar Verwijder.bg .

2. Klik op Uw afbeelding uploaden om het bestand vanaf uw apparaat te uploaden.

zwarte vrijdag iphone 11 aanbiedingen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Remove.bg zal automatisch de achtergrond voor je verwijderen.

Vier. Als je het niet leuk vindt hoe de afbeelding eruitziet, klik op het penseelpictogram in de rechterbovenhoek van de afbeelding. Hiermee kunt u de achtergrond vervagen, een vooraf ingestelde achtergrond selecteren om uw afbeelding bovenop te plaatsen, of de delen van de afbeelding bewerken die zijn uitgesneden met de tool voor wissen en herstellen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Als je eenmaal gelukkig bent, klik op de knop Downloaden. U kunt gratis een voorbeeld met een lagere resolutie van de afbeelding downloaden, maar om de versie met volledige resolutie te downloaden, moet u zich aanmelden voor een Remove.bg-account.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Wil je meer bewerkingstips? We hebben veel tutorials die je zullen helpen. Bekijk hoe je video's op YouTube kunt bewerken of onze 5 essentiële videobewerkingstips. Als je je werk wilt afdrukken, bekijk dan de beste fotoprinters. Of, als je nog niet klaar bent met creatief bezig zijn, probeer dan onze beste fotocollage-apps.

De beste deals voor DSLR-camera's van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen12uur12minuten01droogKorting Nikon D3500 DSLR-camerabehuizing... Walmart $ 500,89 $ 417.41 Visie Canon - EOS Rebel SL3 DSLR 4K ... Beste koop $ 699,99 Visie Korting Nikon D850 FX-Formaat Digitale... Amazone Prime $ 2.996,95 $ 2.696,95 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen