Hoe gewone Thanksgiving-vlekken snel en gemakkelijk te verwijderen?

Tafelkleed met etens- en wijnvlekken (Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Thanksgiving Day-vieringen hebben alles te maken met de feestelijke feesten die we genieten met familie en vrienden. Maar als de kalkoen eenmaal is opgeslokt, smakelijke lekkernijen zijn geconsumeerd en drankjes zijn geserveerd, blijft er vaak een enorme puinhoop over. In de meeste gevallen zullen er overal vlekken zijn en u moet weten hoe u deze snel kunt verwijderen, zodat ze niet intrekken.

Of het nu een met vet beladen tafelkleed is of rode wijn over een wit overhemd, onbedoelde vlekken zijn onvermijdelijk tijdens Thanksgiving. Het goede nieuws is dat gewone Thanksgiving-vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn zonder je favoriete servies of kleding te verpesten.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar huishoudelijke artikelen om deze lelijke vlekken voorgoed te laten verdwijnen. Volg deze eenvoudige stappen voor een vlekvrij Thanksgiving Day-feest!

Hoe Thanksgiving Day-vlekken te verwijderen

1. Jus

Juskom op tafel(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Wat is Thanksgiving-kalkoen zonder veel jus erover? Het probleem is dat het overal kan spetteren. Om deze vlek aan te pakken, is het eerste wat je moet doen voorzichtig schraap overtollige jusresten weg met een bot mes. Volgende, meng een paar theelepels afwasmiddel en ½ kopje warm water .

Dompel een schone microvezeldoek in het mengsel en dep de jusvlek om zoveel mogelijk te verwijderen voordat u deze laat drogen. Als dat niet werkt, probeer dan een speciale vlekverwijderaar te gebruiken, zoals OxiClean Max Force Foam Laundry Pre-Treater ($ 8,08, Amazone ) voordat u het artikel wast op de hoogste temperatuur die het waslabel toelaat.

Als je indruk wilt maken op je gasten deze Thanksgiving, moet je het weten hoe een kalkoen op smaak te brengen? voor uw feestmaal.

2. Boter- of kalkoenvet

Boter op serveermes(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Elke vorm van vet is waarschijnlijk de meest voorkomende vlek van onze Thanksgiving-restjes, en gelukkig kunnen oliën worden verwijderd met een oplossing van zuiveringszout en azijn. gewoon strooi een laag zuiveringszout op de vetvlek totdat het volledig bedekt is, en laat het 24 uur zitten . Zuiveringszout is zeer absorberend, dus zal snel aan de slag gaan om vetvlekken te verwijderen.

Meng vervolgens een deel witte azijn met een deel water in een spuitfles en spuit het rechtstreeks op de vlek. Zodra dit begint te schuimen en in de stof wegzakt, schrob het gebied met water en zeep met een oude tandenborstel of spons. Spoel grondig met koud water en herhaal totdat de vlek is verwijderd.

Als je geïnteresseerd bent in wat zuiveringszout en azijn zo goed maakt in het schoonmaken, is het de chemische reactie die de twee hebben wanneer ze worden gecombineerd.

3. Cranberrysaus

Cranberrysaus op tafel(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Veenbessen produceren plantaardige tannines, waardoor ze snel verkleuren. Eerste, na het afschrapen van het overtollige, dep de vlek met koud water . Zorg ervoor dat u de vlek daarbij niet verder verspreidt. Volgende, meng een eetlepel witte azijn met ½ theelepel afwasmiddel en een liter koud water . Breng voorzichtig aan op de vlek met een schone microvezeldoek en laat de oplossing 15 minuten in de stof trekken. Eindelijk, grondig afspoelen met koud water totdat de vlek verdwenen is. Herhaal indien nodig.

4. Zoete aardappel of pompoen

Zoete aardappelpuree in kom(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

iphone 11 versus 8 plus

Pompoen- of zoete aardappelvlekken kunnen in de beste tijden hardnekkig zijn. Eerste, veeg eventuele resten weg met een microvezeldoek en spoel af met koud water. Volgende, meng gelijke delen afwasmiddel met warm water een oplossing te maken. Dompel een schone doek in de oplossing en dep de vlek voorzichtig om deze op te tillen. Spoel en herhaal indien nodig en dan dep het gebied af met een droge, schone doek.

5. Rode wijn

Gemorst glas rode wijn(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Rode wijnvlekken op een wit tafelkleed kunnen nachtmerries zijn, maar als je eenmaal weet hoe je rode wijnvlekken verwijdert, is het niet zo moeilijk. Een van de snelste manieren om rode wijnvlekken te verwijderen, is door de vlek 10 minuten in sodawater te laten weken. Het koolzuurhoudende bruis van de frisdrank helpt de rode pigmenten uit de stof te halen.

Als dit de vlek niet verschuift, moet u bedek het geheel met zout en wacht 2-3 minuten. Je kunt het materiaal tegen het zout drukken, maar niet schrobben - dit zal de vlek absorberen.

Borstel vervolgens het zout weg, dep de vlek met schone handdoeken en controleer je voortgang. Als de vlek er nog steeds is, spoel het opnieuw en herhaal het proces met blotting en vers zout totdat de vlek verdwijnt.

Voor hardnekkige vlekken op machinewasbare kleding, kunt u ook Wine Away proberen ($ 20,24, Amazone ) voordat u het artikel wast op de hoogste temperatuur die het waslabel toelaat. Gebruik indien mogelijk een biologisch waspoeder, omdat dit het beste vlekverwijderingsvermogen heeft.

6. Chocolade-ijs

Kom chocolade-ijs op tafel(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Chocolade-ijs of gesmolten chocolade zijn veelvoorkomende Thanksgiving-vlekken, vooral bij speelse kinderen die rondrennen. De beste manier om een ​​verse vlek aan te pakken is door: maak een oplossing van afwasmiddel en warm water. Dip een schone doek in de oplossing en werk van de buitenkant van de vlek naar binnen verspreiding te voorkomen.

Volgende, laat de oplossing maximaal 30 minuten zitten voordat u gaat blotten met een schone vochtige doek. Herhaal totdat de vlek verdwenen is. Als het een oude ijsvlek is, voorbehandelen met een vlekverwijderaar . Was vervolgens zoals normaal in de machine tot de hoogste temperatuur die het waslabel toestaat.

7. Lippenstift

Lippenstiftvlek op servet(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Wanneer je een feest geeft, zul je ongetwijfeld servetten met lippenstiftvlekken over de tafel vinden. Maar geen paniek, want er is een makkelijke manier om lippenstiftvlekken te verwijderen. gewoon meng een eetlepel citroensap en een eetlepel zuiveringszout om een ​​pasta te maken. Volgende, breng de pasta op de vlek aan en laat het 30 minuten staan. Veeg vervolgens weg met een schone doek. Je kunt deze behandeling ook gebruiken voordat je het artikel in de wasmachine doet op de hoogste temperatuur die het waslabel toestaat.

De beste aanbiedingen voor het verwijderen van oxi-vlekken van vandaagBlack Friday Sale eindigt over10uur58minuteneenentwintigdroog Vanish Oxiaction Voorbehandeling... Amazone $ 22,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen