Hoe Roku-kanalen te verwijderen

Het Roku-startscherm (Afbeelding tegoed: Roku)

Leren hoe u Roku-kanalen van uw startscherm kunt verwijderen, kan het verschil betekenen tussen een netjes, geordend streamingapparaat en een apparaat dat absoluut vol zit met apps die u nooit gebruikt. Gelukkig is het proces snel, pijnloos en gemakkelijk omkeerbaar, voor het geval je per ongeluk een van je favorieten verwijdert.

Een cool ding over Roku-apparaten is dat ze de apps die je hebt gedownload opslaan in een profiel dat zich in de cloud bevindt. Als je een nieuw apparaat krijgt (en als je al sinds het midden van de jaren 2000 bij Roku bent, heb je waarschijnlijk minstens één nieuw apparaat gekregen), zullen al je oude apps de reis met je mee maken. Maar misschien wilt u niet al uw oude apps. Of misschien is er een app waarop je je abonnement hebt opgezegd. Of misschien werkt een app onlangs niet meer en neemt nu alleen maar ruimte in op uw startscherm.  • Kies uit onze selecties voor de beste Roku-apparaten
  • Bekijk ook onze volledige lijst met beste streamingapparaten
  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

Hoe het ook zij, je kunt Roku-kanalen verwijderen met ongeveer drie druk op de knop per app, en als je besluit dat je het terug wilt, kun je altijd naar de app store gaan en het opnieuw downloaden. (Dit duurt iets langer, maar als je ooit eerder een Roku-app hebt gedownload, heb je geen gedetailleerde instructies nodig over hoe je dit moet doen.)

wie heeft het beste 5g-netwerk

Lees verder om erachter te komen hoe u Roku-kanalen kunt verwijderen en uw startscherm een ​​beetje kunt opschonen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

1. Start op het startscherm van je Roku

Het proces voor het verwijderen van Roku-kanalen is identiek, of je nu een Roku Express , naar Roku Ultra of iets daar tussenin. Het proces begint altijd op het Roku-startscherm. Je hebt een afstandsbediening, een internetverbinding en minder dan een minuut van je tijd nodig. Ervan uitgaande dat je alle drie deze dingen hebt, kun je doorgaan.

Apple Watch 6 releasedatum

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Markeer een app en druk vervolgens op de knop Opties (*)

Blader vanuit het startscherm gewoon naar het kanaal dat u wilt verwijderen. Als het bovenaan je startscherm staat, houd er dan rekening mee dat je het niet hoeft te verwijderen om het uit de weg te ruimen. U kunt in plaats daarvan eenvoudig het kanaal naar beneden verplaatsen, samen met de rest van uw minder vaak gebruikte apps.

Of u het nu wilt verplaatsen of verwijderen, u moet het echter eerst markeren. Zet de gewraakte app recht in je vizier en druk vervolgens op de optieknop. Dat is de knop aan de bovenkant van de afstandsbediening met het asterisk (*)-logo erop. Als je op de optieknop drukt, krijg je een zendermenu.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Selecteer 'Zender verwijderen'

Deze is vrij duidelijk. Nadat u op de optieknop hebt gedrukt, wordt bij een van uw mogelijke selecties 'Kanaal verwijderen' weergegeven. Markeer die optie eenvoudig met uw afstandsbediening en klik vervolgens op de bevestigingsknop. Nogmaals, als u besluit dat u liever het kanaal wilt verplaatsen, kunt u dat ook hier doen; klik gewoon op 'Verplaatsen' in plaats van 'Verwijderen'.

black friday ipad air aanbiedingen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Bevestig de verwijdering

Je Roku zal vragen of je zeker weet dat je het kanaal wilt verwijderen. Klik nog een keer op 'Verwijderen' om het verwijderen te bevestigen. De app verdwijnt van je startscherm en je app-selectie zal een beetje schoner en gestroomlijnder zijn dan voorheen.

U kunt dit doen met zoveel apps als u wilt. In tegenstelling tot sommige andere streaminggadgets, vereist Roku geen specifieke apps. Je kunt Netflix, Amazon Prime, Disney Plus of elke andere app die je leuk vindt verwijderen en vervangen door de meest niche-programmering die je maar kunt bedenken, als je dat leuk vindt om naar te kijken. U kunt uw startscherm verder aanpassen door tegels te verschuiven met de optie Verplaatsen, die u ook kunt openen via de optieknop.

De beste roku express-deals van vandaag 37 Amazon-klantrecensies Vroege Black Friday Sale eindigt over08uur59minuten37droog Roku Express HD-streaming ... Amazone Prime $ 24,99 Visie Korting Roku 3930R Express HD... Walmart $ 34,99 $ 29,80 Visie Roku Express Dell $ 29,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen