Een veiligheidscontrole uitvoeren in Google Chrome

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het is belangrijk om te weten hoe u een veiligheidscontrole uitvoert in Google Chrome. Vervelend browser-malware , zero-day fouten en gelekte wachtwoorden verloren in Een Windows-update verwijderen

 • Chrome versus Firefox versus Microsoft Edge : Welke browser slokt het meeste RAM op?
 • Meer: Hoe Microsoft Edge te verwijderen
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

  Gelukkig heeft Google Chrome-gebruikers een gebruiksvriendelijke tool geboden om snel de beveiliging van uw browser te controleren.

  Het heet Safety Check en sinds Google de functie in 2020 introduceerde, helpt het Chrome-gebruikers om hun browseprivacy en -beveiliging op de hoogte te houden. Als u geïnteresseerd bent in het uitvoeren van uw eigen Chrome-veiligheidscontrole, vindt u hier een korte handleiding over hoe u dit kunt doen.  Een veiligheidscontrole uitvoeren in Google Chrome: Test uw browser

  Start om te beginnen Google Chrome op uw Windows- of macOS-computer naar keuze.

  1. Klik op de knop met drie stippen in de rechterbovenhoek van uw Chrome-browservenster. Hierdoor wordt het Chrome-browsermenu geopend.

  beste xbox co-op-games

  (Afbeelding tegoed: toekomst)

  2. Vanaf daar, klik op de optie 'Instellingen' dat is aan het einde van het menu. Hiermee wordt uw Google Chrome-instellingenmenu geopend.

  (Afbeelding tegoed: toekomst)

  3. Gelukkig heeft Google het gedeelte Veiligheidscontrole handig bovenaan het Chrome-instellingenmenu geplaatst. Je zou het ongeveer halverwege de pagina moeten zien, met een grote blauwe ' Check nu ' knop.

  Ga je gang en klik op die knop om uw Safety Check te starten!

  (Afbeelding tegoed: toekomst)

  Vier. U zou moeten zien dat de browser snel enkele controles doorloopt om er zeker van te zijn dat u een goede browserhygiëne toepast.

  (Afbeelding tegoed: toekomst)

  Met de veiligheidscontrole kunt u zien of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt, of een van uw bekende wachtwoorden is gebruikt bij gegevensinbreuken, of u mogelijk gevaarlijke Chrome-extensies gebruikt en of u Safe Browsing van Chrome hebt ingeschakeld verbeterde bescherming.

  En daarmee heb je je Chrome Safety Check met succes uitgevoerd! Je kunt wat je hier hebt geleerd gebruiken om belangrijke verbeteringen in de browserbeveiliging aan te brengen, zoals: Chrome updaten naar de nieuwste versie, een sterk wachtwoord maken of overschakelen naar een van de beste wachtwoordbeheerders.

  Een veiligheidscontrole uitvoeren in Google Chrome: Schakel Safe Browsing in

  Als u wilt profiteren van enkele van de verbeterde beveiligingsfuncties van Chrome, klik op de Safe Browsing-knop in de resultaten van uw Veiligheidscontrole om naar het Safe Browsing-menu van Chrome te gaan.

  (Afbeelding tegoed: toekomst)

  apparaten die met echo werken

  Vanaf hier kunt u schakel Verbeterde bescherming in, wat in feite betekent dat Chrome proactiever zal zijn om u te waarschuwen voor mogelijke beveiligingsrisico's.

  Hiervoor moet u echter wel meer van uw persoonlijke browsegegevens naar Google verzenden, waaronder voorbeelden van de systeeminformatie van uw pc, de pagina's die u bezoekt, wat u downloadt en de extensies die u gebruikt.

  De beste laptopdeals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen16uur14minuten13droogKorting MacBook Air M1 Amazone $ 999 $ 799 Weergave Deal eindigtdi 30 novKorting Lucht met M1-chip (13-inch,... Walmart $ 1.544,92 $ 998 Weergave ASUS-ROG SE G14 14'... Beste koop $ 1.149,99 Weergave Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen