Hoe een QR-code op Android te scannen

(Afbeelding tegoed: Android)

Het is belangrijker dan ooit om te weten hoe je een QR-code scant op Android, nu de pandemie van het coronavirus deze gepixelde vierkanten een nieuw leven heeft gegeven.

QR-codes bieden een snelle manier om informatie te delen en te ontvangen, en post-Covid vragen veel bedrijven klanten nu om QR-codes te scannen om in hun locaties in te checken, hun apps te downloaden en hun bestellingen te plaatsen.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn honderden QR-codescanners voor Android-apparaten in de Google Play Store, maar veel staan ​​vol met advertenties of hebben een dubieus privacybeleid. Bovendien moet je telefoon QR-codes kunnen scannen zonder dat je een app hoeft te installeren.

Dit zijn de beste methoden om een ​​QR-code op uw Android-apparaat te scannen.

Een QR-code scannen op Android: gebruik uw Android-camera-app

Op de meeste Android-telefoons kunt u nu QR-codes scannen met de ingebouwde camera-app, zodat u geen QR-codelezer van derden hoeft te installeren. Als uw telefoon Android 9 (Pie) of hoger gebruikt, biedt de camera deze functie via integratie met Google Lens.

gewoon open de camera-app en wijs het op een QR-code voor een paar seconden, totdat het in focus komt - het is niet nodig om een ​​foto te maken. Google Lens detecteert en ontcijfert automatisch de code en geeft een link weer, meestal naar een webpagina. Tik op deze link om de inhoud van de code te openen en te bekijken .

(Afbeelding tegoed: Android)

Als er niets gebeurt wanneer u een QR-code scant met uw camera, moet u Google Lens mogelijk handmatig activeren. Ga in je instellingen van de camera-app en schakel Google Lens in Daar.

Op Samsung telefoons , die hun eigen technologie gebruiken voor het scannen van QR-codes, zorgen ervoor dat: 'Scan QR-codes' is ingeschakeld in de instellingen van de Camera-app . U kunt ook toegang krijgen tot de optie 'QR-code scannen' door: naar beneden vegen vanaf de bovenkant van je scherm om de te openen Lade Snelle instellingen .

Een QR-code scannen op oudere Android-telefoons

Als je telefoon Android 8 (Oreo) draait, kun je QR-codes scannen met Google Lens via Google Assistant. Een van beide houd de Home-knop lang ingedrukt of zeg Hey Google om Assistent te openen, dan tik op het Google Lens-pictogram . Als alternatief installeert u de Google Lens-app om een ​​snelkoppeling aan uw startscherm toe te voegen.

Op oudere telefoons met Android 7 (Nougat) of eerder moet je een app van derden installeren om QR-codes te scannen. Wij adviseren QR-code en barcodescanner , die snel werkt, zelfs als u zich op enige afstand van een code bevindt en geen internetverbinding nodig heeft. Ook is het, in tegenstelling tot veel gratis QR-codescanners, volledig vrij van advertenties.

Een QR-code scannen met uw Android-browser

In plaats van een QR-code te scannen met uw camera-app en vervolgens de link afzonderlijk in uw browser te openen, kunt u met sommige Android-browsers codes rechtstreeks scannen en openen.

Op Samsung telefoons , kunt u deze optie activeren in de Samsung internetbrowser. Tik op de knop met drie lijnen in de rechterbenedenhoek van het scherm , Kiezen Instellingen en selecteer 'Handige functies'. Inschakelen 'QR-codescanner' dan tik op je adresbalk en selecteer 'QR-code icoon' om een ​​scansnelkoppeling aan de browser toe te voegen.

In Firefox voor Android , kunt u een QR-code eenvoudig scannen door op de adresbalk tikken en op Scan . drukken . Zo ook in de Edge-app voor Android , alleen maar tik op het camerapictogram in het zoekvak en kies Barcode .

(Afbeelding tegoed: Android)

Vreemd genoeg biedt Google een scanfunctie voor QR-codes in de iOS-versie van Chrome, maar niet in de Android-browser, hoewel je met Chrome voor Android wel je eigen QR-codes kunt genereren.

De beste Google Pixel 5-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagentwintiguur04minuten12droog Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Visie Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 709.29 Visie Google Pixel 5 5G 128GB 8GB... Amazone $ 764,79 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen