Hoe een QR-code op de iPhone te scannen

(Afbeelding tegoed: AFP/Getty)

QR-codes waren overal voordat ze in populariteit afnamen. Sinds de COVID-19-pandemie hebben veel restaurants zich echter tot deze codes gewend in plaats van klanten fysieke menu's te geven. In plaats daarvan kijk je gewoon naar het menu op je telefoon om de zaken hygiënischer te houden.

Ondanks hoe lang deze dingen al bestaan, is het scannen van QR-codes niet altijd een intuïtief proces. Veel mensen hebben jarenlang hun toevlucht genomen tot QR-scanner-apps van derden. Naast het volproppen van je telefoon met unitaskers, zijn sommige QR-codescanners behoorlijk dubieuze apps. Het is het beste om een ​​ingebouwde oplossing te hebben.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig is er, als je een iPhone of iPad hebt, een gemakkelijke manier om QR-codes te scannen zonder dat je een aparte app hoeft te downloaden. Hier leest u hoe u een QR-code scant met uw iPhone of iPad.

Een QR-code scannen op iOS: gebruik de camera van uw apparaat

(Afbeelding tegoed: Apple)

Het scannen van een QR-code op iOS en iPad OS is net zo eenvoudig als het starten van de Camera-app en het richten van de lenzen op de code die u wilt scannen. Zorg ervoor dat de QR-code zich in de zoeker van de telefoon of tablet bevindt, en de app zou deze automatisch moeten herkennen.

Er verschijnt een melding op het scherm van uw apparaat; als u erop tikt, gaat u naar de link die de code vertegenwoordigt.

Houd er rekening mee dat u niet echt een foto van de QR-code hoeft te maken. Laat uw iPhone of iPad het zien en de ingebouwde QR-lezer van de Camera-app doet de rest.

Meer iPad- en iPhone-tips

Hoe voeg een widget toe aan het startscherm van je iPhone | Gesplitst scherm gebruiken op iPad | iPad 'How to' megagids: iPad Pro en iPadOS Tutorial | Apps sluiten op iPhone 12 | Telefoongesprekken opnemen op een iPhone | Hoe u uw iPhone gebruikt — essentiële tips en trucs | Hoe u uw iPhone-scherm opneemt

De beste Apple Airpods (2019)-deals van vandaag 403 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt overeenentwintiguur03minuten02droogKorting Apple AirPods (2e generatie) Amazone Prime $ 159 $ 109 Visie Korting Apple AirPods met opladen... Walmart $ 159 $ 114,99 Visie Apple AirPods (2e... krukveld $ 149 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen