Schermafbeeldingen maken op Chromebook

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Er zijn veel redenen waarom u misschien wilt weten hoe u een screenshot op Chromebook kunt maken, en gelukkig is het heel eenvoudig om te doen.

Net als bij Windows 10 en macOS, kun je alles op je scherm vastleggen door simpelweg op een paar toetsen te drukken. Maar Chrome OS gaat verder dan sommige besturingssystemen, door er een nette screenshot-widget in op te nemen. Hiermee kunt u onder andere een gedeeltelijke schermafbeelding maken, of een schermafbeelding van een specifiek venster.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

We laten u hieronder zien hoe u elk van deze kunt doen, dus lees verder om erachter te komen hoe u een screenshot kunt maken op Chromebook.

Schermafbeeldingen maken op Chromebook

Het maken van een eenvoudige schermafbeelding op een Chromebook is heel eenvoudig. Dit is de methode die u zou gebruiken als u wilt vastleggen wat er op een bepaald moment op uw scherm wordt weergegeven.

een. Zoek de inhoud waarvan u een screenshot wilt maken. Op een Chromebook kan dit vrijwel alles zijn: het werkt voor webpagina's, apps, uw bureaublad... wat u ook wilt vastleggen.

twee. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk vervolgens op de Windows-toets weergeven. Hier is hoe dat eruit ziet:

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Zoek je schermafbeelding. Chrome OS heeft het standaard opgeslagen in de map Downloads in Mijn bestanden. Je kunt deze vinden door de Bestanden-app te openen (zoek ernaar via de launcher, als je niet weet waar het is).

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Je schermafbeelding is ook naar je klembord gekopieerd, wat handig is als je het rechtstreeks in een Google Documenten- of Presentaties-document wilt plakken.

En tot slot, op sommige Chromebooks zie je ook een venster verschijnen rechtsonder in het scherm zodra je het neemt. U kunt hierop klikken om direct naar de Bestanden-app te gaan.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Een gedeeltelijke schermafbeelding maken op Chromebook

Het maken van een gedeeltelijke schermafbeelding die alleen een specifiek deel van het Chromebook-scherm vastlegt, is net zo eenvoudig als het maken van een standaardschermafbeelding.

1. Zoek de inhoud waarvan u een screenshot wilt maken.

2. Houd de Ctrl- en Shift-toetsen ingedrukt en druk vervolgens op de Windows-toets weergeven.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Er verschijnt een bericht dat u dit moet doen: 'Sleep om een ​​gebied te selecteren om vast te leggen.' Je cursor is ook veranderd in een dradenkruis en het scherm is gedimd.

Vier. Met behulp van de muis/trackpad, sleep om het gebied te selecteren dat u wilt vastleggen. Het gebied dat u vastlegt, wordt gemarkeerd.

5. Druk op de 'Capture'-knop in het midden van de schermafbeelding. Net als voorheen wordt uw schermafbeelding opgeslagen in het gedeelte Mijn bestanden/downloads.

Hoe maak je een screenshot van een venster op Chromebook

Als u geen rommelige schermafbeelding wilt die ook uw taakbalk bevat, kunt u de schermafbeeldingstool in Chrome OS gebruiken om slechts één specifiek venster vast te leggen. Hier doe je dat:

1. Zoek de inhoud waarvan u een screenshot wilt maken.

2. Houd de Ctrl- en Alt-toetsen ingedrukt en druk vervolgens op de Windows-toets weergeven.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Dit zal de Chrome OS Screenshot-werkbalk onderaan het scherm.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Druk op de meest rechtse van de drie centrale pictogrammen op de werkbalk. Dit is de optie 'Venster screenshot'.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste afdrukservice voor fotokaarten

6. Als die optie is geselecteerd, is uw cursor veranderd in een camerapictogram. Plaats het pictogram boven het venster waarvan u een screenshot wilt maken en klik. Hiermee wordt slechts één venster vastgelegd in plaats van uw hele scherm. Net als voorheen wordt uw schermafbeelding opgeslagen in uw map Mijn bestanden.

De beste deals voor Chromebook-laptops van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen22uur29minuten3. 4droogKorting Acer Convertible Chromebook... Amazone Prime $ 207,97 $ 191,67 Visie Acer Spin 311 11.6'... Walmart $ 210 Visie Acer Chromebook Spin 311... Beste koop $ 248,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen