Schermafbeeldingen maken op iPad

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Weten hoe je een screenshot maakt op iPad is een van de meest elementaire functies van Apple's tablets, maar het is er een die niet erg duidelijk is gemaakt voor nieuwe gebruikers. Gelukkig kunnen we u stap voor stap door het proces leiden, zodat u snel iets op het scherm kunt vastleggen voor toekomstig gebruik of om het door te sturen naar een vriend.

De enige echte complicatie van dit proces is wat voor soort iPad je gebruikt. De meeste iPads hebben een ronde home-knop onder het scherm, maar sommige van de nieuwere, duurdere modellen hebben dat niet. De manier waarop je een screenshot maakt verschilt tussen deze twee groepen, dus controleer of je de juiste stappen hieronder volgt voor het type iPad dat je gebruikt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Zonder verder oponthoud, hier leest u hoe u schermafbeeldingen maakt op iPads met home-knoppen, iPads zonder home-knoppen en op stylus-compatibele iPads met een stylus of Apple Pencil.

Hoe maak je een screenshot op iPad met een home-knop

Dit is de methode die u moet volgen als uw iPad een startknop onderaan het scherm heeft. Dit omvat de meeste oudere iPads en de huidige basis iPad en iPadmini.

een. Zoek de aan/uit-knop en de home-knop . Je vindt de aan/uit-toets aan de bovenrand van je iPad, terwijl de home-knop de ronde toets onder het scherm is.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Wanneer u uw scherm wilt vastleggen, druk tegelijkertijd op de aan / uit-knop en de startknop .

Samsung s20 fe releasedatum

3. Je screenshot verschijnt in de linkerbenedenhoek. Als u geen wijzigingen wilt aanbrengen, gewoon wacht tot het verdwijnt , wat het na enkele ogenblikken zal doen. Je vindt het in de Foto's-app, in de Schermafbeeldingen album .

Afbeelding 1 van 2

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Afbeelding 2 van 2

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, tik op het voorbeeld om een ​​bewerkingsscherm te openen . Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, tik op 'Gereed' in de linkerbovenhoek , dan selecteer of u de schermafbeelding wilt opslaan in Foto's of Bestanden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

gmail com nieuw account maken

5. De iPad heeft nu de schermafbeelding opgeslagen. Als je ervoor kiest om op te slaan in Foto's, staat het in het album Screenshots zoals hierboven. Als u ervoor kiest om het op te slaan in Bestanden, wordt het in plaats daarvan gevonden in de map die u op het selectiescherm hebt gekozen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe maak je een screenshot op iPad zonder een home-knop

Als u een nieuwer gebruikt iPad Pro (een gemaakt sinds 2018) of de laatste iPad Air (2020) , hier is de methode die u in plaats daarvan moet volgen.

beste case voor s21 plus

een. Zoek de aan / uit-knop en de knop Volume omhoog . Met uw iPad naar boven gericht, bevindt de aan / uit-knop zich aan de rechterkant van de bovenrand, met de volumetoetsen aan de bovenkant van de rechterkant.

NB deze iPad Pro is horizontaal georiënteerd in plaats van verticaal(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Met het scherm dat u wilt vastleggen, wordt weergegeven, druk tegelijkertijd op de aan / uit-knop en de knop Volume omhoog .

3. Om je screenshot te vinden of te bewerken, volg de stappen 3 tot 5 hierboven .

Schermafbeeldingen maken op iPad met een stylus of Apple Pencil

Als uw iPad stylus-compatibel is (controleer Compatibiliteitspagina van Apple als je het niet weet), is er een alternatieve screenshot-methode als je een stylus gebruikt, zoals een Apple Pencil.

een. Met het ding dat u op het scherm wilt vastleggen, veegt u met uw stylus van de linker- of rechterbenedenhoek van het scherm naar het midden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Je screenshot-miniatuur verschijnt in de hoek van het scherm. Het zal binnen enkele ogenblikken verdwijnen, maar tik erop om de Markup-modus te openen en annoteer de schermafbeelding voordat u deze opslaat. Tik op 'Gereed' als je klaar bent om de bewerkte versie op te slaan.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Zoals eerder, je vindt je screenshot in het album Screenshots in de Foto's-app standaard. Anders wordt het gevonden in de map in Bestanden die u hebt geselecteerd in het Markup-scherm.

Meer hulp nodig om het maximale uit Apple-producten te halen? Als iOS nieuw voor u is, moet u kijken hoe u het batterijpercentage van uw iPhone kunt weergeven, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt.

apps wissen op iphone 12

Als je al vertrouwd bent met je iPhone of iPad, waarom zou je het dan niet leren hoe u alle foto's op uw iPhone of iPad kunt verwijderen , hoe u telefoongesprekken opneemt op een iPhone of hoe Zoek mijn iPhone uit te schakelen , om uw telefoon of tablet te maken zoals u dat wilt.

    Meer:Telefoongesprekken opnemen op een iPhone
De beste Apple iPad (2020) en Apple iPad Pro 9.7 deals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over01uur3. 4minuten48droog Apple iPad Pro-tablet (128 GB,... Amazone Prime $ 299,50 Visie (Vernieuwd) Apple iPad Pro... Amazone Prime $ 314 Visie Apple iPad Pro 9.7 - 128GB... Walmart $ 324 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen