Hoe een kalkoen op smaak te brengen om indruk te maken op Thanksgiving?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Vraagt ​​​​u zich af hoe u een kalkoen kunt kruiden? Met Thanksgiving op komst, zullen miljoenen van ons zich voorbereiden op het gebraad dat het middelpunt van uw feesttafel zal zijn. Maar terwijl velen van ons uren besteden aan het organiseren van de kooktijden, vergeten we onze opties als het gaat om kruiden.

koop ontgrendelde iphone 12 pro

Zelfs als u een van de beste kalkoenfriteuses , maakt kruiden het verschil voor de smaak van een kalkoen. Het is net zo belangrijk als het doorkoken, wat je gemakkelijk kunt controleren met een van de beste vleesthermometers . Het duurt een kwestie van minuten om te doen en er zijn tal van opties, afhankelijk van uw voorkeur. Hier leest u hoe u een kalkoen goed kunt kruiden.



Hoe een kalkoen te kruiden?

1. Pekel de vogel

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Je weet het misschien niet, maar je kunt een kalkoen eigenlijk pekelen voordat je gaat koken voor extra vocht en malsheid, om nog maar te zwijgen van meer smaak. Zoek eerst een pot die groot genoeg is voor je vogel en maak er dan ruimte voor in je koelkast. (U kunt ook een van de beste koelers - zorg er gewoon voor dat het koud genoeg blijft.) Plaats je vogel in de pot en voeg kruiden, specerijen of aromaten toe die je lekker vindt voor meer smaak.

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Vervolgens moet u een zoutwateroplossing maken. Om dit te mengen, moet je een liter water verwarmen (het hoeft niet te koken), en combineren met een kopje zout, en dan roeren tot het is opgelost. Laat het afkoelen en giet de oplossing over je kalkoen, gevolgd door de resterende drie liter koud water. Zorg ervoor dat je vogel volledig ondergedompeld is (verzwaarde hem indien nodig) en meng indien nodig meer zout water. Dek het af en laat het een nacht of 12-24 uur in de koelkast staan. Spoel en droog de kalkoen voor het braden.

2. Kruip onder de huid

Het is een goede gewoonte om zowel onder de huid als er bovenop te kruiden. Dit komt omdat je smaakmaker beter wordt opgenomen en de smaak vasthoudt. De schil zal zich uit de holte strekken, waaronder je de kruiden met je vingers kunt verspreiden - verzachte boter is het beste om de huid knapperig te maken, vermengd met je favoriete kruiden en specerijen. Vergeet ook de buitenkant niet te kruiden.

3. Probeer alternatieve kruiden

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

kosten van google pixel 5

Zout is de go-to van iedereen als het gaat om het kruiden van een kalkoen, maar dat wil niet zeggen dat je geen alternatieve kruiden aan de mix kunt toevoegen. Met allerlei ingrediënten zoals paprika, gemalen koriander, knoflookpoeder en tijm creëer je je eigen smaakmelange.

Als je een bepaalde smaak in gedachten hebt, zoals Cajun-stijl, kun je ook een voorgemengde rub kopen. Een van onze favoriete alternatieve smaken is Piri Piri - een combinatie van paprika, uienpoeder en knoflook. Als je je kalkoen frituurt, moet het een dry rub zijn, dus geen boter!

4. Verwissel de vulling

Als je genoeg hebt van dezelfde oude vulling, kun je je vogel in plaats daarvan vullen met aromaten. Voeg de gebruikelijke verdachten toe, zoals knoflook, tijm, rozemarijn en ui, en kies dan voor wat aromatische smaken, zoals gehalveerde citroenen en sinaasappels, hele kruiden en geplette teentjes knoflook. Deze zien er geweldig uit voor presentatie en de citrus zal een mooie zuurgraad aan de smaak toevoegen.

Er is ook minder kans dat je je kalkoen uitdroogt als je de vulling apart kookt, dus het is overal een overwinning.

5. Glazuur en bedek met spek voor extra smaak

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

beste laptop voor bedrijven 2021

Als je de smaak echt naar een hoger niveau wilt tillen, kun je je kalkoen glazuren voor extra zoetheid en glans. Dit zal ook een knapperige laag aan de huid toevoegen als het eenmaal gekookt is. Veel alledaagse ingrediënten kunnen worden gebruikt om je eigen glazuur te maken, van conserveermiddelen en honing tot ahornsiroop. U wilt uw kalkoen glazuren met een deegborstel voordat u gaat braden, en een beetje bewaren voor als het eenmaal gaar is voor een laatste glazuur.

Als je een fan bent van alles wat zoet en gezouten is, kun je je kalkoenkroon ook bekleden met spek voordat je gaat braden - glazuur voordat het in de oven gaat en nogmaals als het klaar is met koken.

6. Rijgtips

Als je van bedruipen houdt, onthoud dan dat je niet beperkt bent tot je kalkoensappen; je kunt wijn of zelfs bier toevoegen voor meer smaak. Deze maken de schil ook krokanter, omdat ze tijdens het koken karamelliseren.

Probeer je kalkoen niet vaker uit de oven te halen dan nodig is om te bedruipen. Je verliest elke keer warmte uit de oven, de kalkoen duurt langer om te koken en hij droogt ook uit.

7. Injecteer meer smaak

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

beste macbook pro retina-hoesje

Als je technisch wilt worden, kun je kruiden rechtstreeks in je kalkoen injecteren om de smaak echt vast te houden. Smaakinjectoren, zoals de Ofargo Plastic Marinade-injectorspuit ($ 12,99, Amazone ), worden gebruikt om een ​​boterachtige smaakmaker in de kern van de vogel te pompen.

Als je deze methode probeert, laat je dan niet meeslepen en bedek je kalkoen met gaten. Probeer in plaats daarvan uw naald in verschillende richtingen in hetzelfde gat te kantelen, voordat u naar een nieuwe gaat. Dit is een geweldige manier om een ​​kalkoen op smaak te brengen voordat hij wordt gebakken.

En als je eenmaal klaar bent met je Thanksgiving-feest, of gewoon het gevoel wilt hebben dat je het van tevoren hebt verdiend, bekijk dan onze gids over hoe je een Turkey Trot runt.

De beste deals voor vleesthermometers van vandaagBlack Friday Sale eindigt overelfuur10minuten44droog Winco 2-Inch Wijzerplaat Diep... Amazone Prime $ 9,48 Visie Thermopro Tp19 Ultrasnelle... Bed Bad & Verder $ 29,99 Visie Nieuwe MEATER+165ft Lange Afstand... Walmart $ 99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen