Hoe de Amazon Echo in te stellen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Amazon Echo is comfortabel een van de beste slimme luidsprekers, maar het supergestroomlijnde ontwerp en de reeks spraakgestuurde mogelijkheden kunnen het ontmoedigend maken om aan de slag te gaan.

In deze handleiding over het instellen van de Amazon Echo zullen we alles in eenvoudige stappen opsplitsen. Het enige dat je nodig hebt, is de Echo, je telefoon en de Amazon Alexa-app die op de laatste is geïnstalleerd.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je gewoon wilt weten hoe je je Echo instelt met een internetverbinding, bekijk dan onze gids over hoe je Alexa met wifi verbindt.

Hoe de Amazon Echo in te stellen

(Afbeelding tegoed: Amazon)

1. Download de Amazon Alexa-app en volg de instructies op het scherm om het in te stellen. U wordt gevraagd om verschillende zinnen uit te spreken om een ​​stemprofiel te maken, zodat de Echo uw stem zal herkennen.

twee. Als je eenmaal op het hoofdscherm van de Alexa-app bent, tik onderaan op Apparaten en vervolgens op het +-symbool in de rechterbovenhoek om een ​​apparaat toe te voegen. Tik op Apparaat toevoegen.

beste nieuwe x box-spellen

3. Selecteer Amazon Echo uit de lijst met apparaattypes, dan tik op Echo, Echo Dot, Echo Plus en meer.

Vier. Sluit uw Echo-luidspreker aan. Het zou automatisch moeten opstarten.

5. De app vraagt ​​of uw apparaat zich in de configuratiemodus bevindt. Je kunt zien wanneer het is door de lichtring die oranje draait; als dat niet zo is, houd de actieknop ingedrukt (de knop met een puntsymbool) minimaal 15 seconden ingedrukt. Na nog een paar seconden moet het licht overschakelen van blauw naar oranje.

(Afbeelding tegoed: Amazon)

6. Koppel je telefoon aan de luidspreker door de instructies op het scherm van de app te volgen. Hiervoor moet u mogelijk de wifi-verbinding van uw telefoon overschakelen naar een nieuw netwerk met Amazon in de naam, zoals Amazon-76V. Het is veilig om hiervoor de Alexa-app te verlaten en u kunt terugkeren zodra de Echo is verbonden.

7. Terug in de Alexa-app, selecteer je gewenste wifi-verbinding - dit zou uw daadwerkelijke wifi-thuisnetwerk moeten zijn - uit de lijst. Voer uw wachtwoord in voor dit netwerk.

8. Hiermee zou het standaard Echo-installatieproces moeten zijn voltooid en zou uw telefoon automatisch terug moeten schakelen naar uw hoofd-Wi-Fi-thuisnetwerk als u in stap 6 rechtstreeks verbinding hebt gemaakt met het netwerk van de luidspreker.

Samsung case noot 20 ultra

Je Echo-speaker is nu klaar voor gebruik en Alexa kan beginnen met het nemen van spraakopdrachten. Maar er zijn enkele extra stappen die we aanbevelen en die uw Echo slimmer en nuttiger kunnen maken.

Amazon Echo instellen voor bepaalde kamers

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Nadat je de eerste installatiestappen hierboven hebt voltooid, sluit je de app niet. Als je op Doorgaan tikt, kun je een specifieke taal voor Alexa kiezen en vervolgens kiezen in welke kamer het moet worden geplaatst. Dit zal je helpen bepalen welke luidsprekers moeten presteren welke taken, voor het geval u uiteindelijk meer Echo-apparaten aan uw netwerk toevoegt.

een. Nadat je een taal hebt geselecteerd en op Doorgaan hebt getikt, krijg je, na het basisconfiguratieproces, een lijst met mogelijke kamers te zien. Kies de kamer waarin je je Echo-luidspreker wilt plaatsen.

twee. Optioneel, scroll naar de onderkant van de lijst en voer een aangepaste naam in voor uw luidspreker. Dit zal helpen om het te identificeren in het geval dat u later meer Echo-luidsprekers toevoegt.

3. Tik op Doorgaan.

Hoe u uw Amazon Echo-locatie instelt

is 256 gb genoeg voor iphone

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Nu je de Alexa-app hebt verteld waar de Echo zich in je huis bevindt, kun je Alexa ook je geografische locatie laten weten. U kunt dit proces overslaan als u zich zorgen maakt over privacy, maar als u de locatie van de Echo instelt, kan deze u nauwkeuriger weers- en verkeersinformatie geven wanneer daarom wordt gevraagd. Hier leest u hoe u dit doet, in vervolg op de kamerselectie in de Alexa-app:

een. Als je je adres al hebt opgeslagen in je Amazon-account, bijvoorbeeld om te winkelen, kun je gewoon selecteer het en tik op Doorgaan . Als u dat niet doet of een ander adres wilt gebruiken, tik op Voer een nieuw adres in en typ het in.

2. Selecteer of dit een thuis- of werkadres is , of voer een aangepaste naam in voor de locatie van uw Echo.

3. Tik op Volgende.

Dat voltooit de kernconfiguratie van Amazon Echo. Omdat je je stemprofiel al hebt gemaakt bij het instellen van de Alexa-app, hoef je het Echo-apparaat zelf niet te leren hoe je klinkt.

Er is echter nog een stap die we aanbevelen om te nemen, om het vermogen van de Echo om muziekinhoud af te spelen enorm te verbeteren. Lees verder voor het toevoegen van verschillende muziekstreamingservices aan uw Echo.

Muziekstreaming instellen op de Amazon Echo

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als u Alexa vraagt ​​om muziek af te spelen op uw Echo, probeert u standaard inhoud van Amazon Music af te spelen. De beschikbare bibliotheek komt echter overeen met de Amazon Music-abonnementslaag waaraan uw Amazon-account is gekoppeld; dus tenzij je je abonneert op Amazon Music Unlimited, kan het zijn dat de Echo niet veel nummers en artiesten kan afspelen.

Als je in plaats daarvan een premium Apple Music-, Spotify- of Deezer-account hebt, kun je deze ook aan de Echo koppelen, waardoor de bibliotheek met beschikbare inhoud wordt vergroot.

appel 3 kijk zwarte vrijdag

een. Op het hoofdscherm van de Alexa-app, tik op Muziekservices koppelen op de top.

twee. Tik op Nieuwe service koppelen en selecteer de dienst die u wilt toevoegen . U kunt meerdere services koppelen, hoewel de installatie er slechts één tegelijk toestaat, dus herhaal deze stappen om verschillende services toe te voegen.

3. Tik op Inschakelen om te gebruiken. Hierdoor wordt een nieuw venster geopend waarin u wordt gevraagd u aan te melden bij de service die u probeert te koppelen.

gran turismo ps5 releasedatum

(Afbeelding tegoed: Amazon)

Vier. Voer uw inloggegevens in , inclusief eventuele tweefactorauthenticatiecodes als u deze hebt ingeschakeld.

5. Tik om te bevestigen dat je je account wilt koppelen , en tik op Sluiten eenmaal bevestigd.

6. Tik op Muziekinstellingen bezoeken om een ​​standaardservice te kiezen; dit is de eerste service waar Alexa op zal controleren wanneer je om specifieke inhoud vraagt. Amazon Music zou de standaard moeten zijn, dus tik gewoon op Wijzigen en selecteer een andere gekoppelde service om deze te wijzigen.

Maar zelfs als je deze laatste stap overslaat, kan je Echo automatisch alle gekoppelde nummers, albums en artiesten doorzoeken; als Alexa iets niet kan vinden in de standaardservice, zoekt het gewoon een andere. U kunt uw Echo ook inhoud van een specifieke service laten afspelen door deze in uw spraakopdracht te vermelden, zoals Alexa, jazz afspelen op Apple Music.

Dat omvat wat we de essentie zouden noemen. Vergeet niet om onze belangrijkste Alexa-hub te gebruiken voor nog veel meer handleidingen om het meeste uit uw Echo-apparaten te halen, of iets anders dat Alexa gebruikt.

De beste Amazon Echo (4e generatie) deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen01uur52minuten38droogKorting Gecertificeerd gereviseerde echo... Amazone Prime $ 89,99 $ 49,99 Visie Korting Echo (4e generatie) | Met premium... Amazone Prime $ 99,99 $ 59,99 Visie Korting Echo (4e generatie) | Met premium... Amazone Prime $ 99,99 $ 59,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen