Hoe twee-factor-authenticatie op Facebook in te stellen

Krediet: TY Lim/Shutterstock

Facebook is een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms en elke verantwoordelijke gebruiker weet dat online beveiliging nog nooit zo essentieel is geweest. Nadat u een Facebook-account hebt ingesteld, is een van de eerste dingen die u moet doen, naar de beveiligingsinstellingen springen en de functie voor tweefactorauthenticatie (2FA) instellen.

Waarom is dit zo belangrijk? Twee-factor-authenticatie voorkomt dat andere mensen toegang krijgen tot uw account, zelfs als ze uw wachtwoord kennen. Je bewijst je eigen identiteit wanneer je inlogt op Facebook vanaf een nieuw apparaat door een tweede factor toe te voegen die alleen jij hebt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De tweede factor kan een code zijn die is gegenereerd door een authenticatie-app op uw telefoon, een code die door Facebook naar uw telefoon is gestuurd of een fysieke beveiligingssleutel die u in een USB-poort van uw computer steekt.

Hieronder hebben we een uitgebreide stapsgewijze handleiding toegevoegd voor het instellen van tweefactorauthenticatie rechtstreeks vanuit uw Facebook-app met zowel uw desktopbrowser als uw mobiele apparaten. Houd er rekening mee dat sommige elementen van de onderstaande schermafbeeldingen zijn verwijderd/wazig zijn om privacyredenen.

Hoe u twee-factor-authenticatie op Facebook instelt met een browser

1. Nadat u naar uw nieuwsfeedpagina bent gegaan op www.facebook.com , klik op het pijlpictogram bevindt zich in de rechterbovenhoek en selecteer de optie 'Instellingen & Privacy' .

(Afbeelding tegoed: Facebook)

2. Volgende, klik op Instellingen zoals aangegeven in het onderstaande menu. Dit zou een nieuw menu moeten activeren.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

3. Zodra je het instellingenmenu hebt geopend, ga je gang en selecteer Beveiliging en Inloggen , die zou moeten verschijnen als de tweede optie van boven in de navigatiebalk aan de linkerkant.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

4. Scroll vervolgens naar beneden naar het gedeelte Twee-factorenauthenticatie en klik op Bewerken in de optie 'Tweestapsverificatie gebruiken'.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

5. Je kunt nu twee-factor-authenticatie op meerdere manieren instellen, maar laten we beginnen met de eerste — via een authenticatie-app.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

Maar je moet natuurlijk wel eerst de app downloaden. Er zijn veel van dergelijke apps, en ze werken allemaal op vrijwel dezelfde manier en zijn gratis, maar misschien is Google Authenticator het gemakkelijkst om mee aan de slag te gaan.

Ga naar uw applicatiewinkel en zoek naar Google Authenticator. We gebruiken een iOS-apparaat, dus de app-pagina ziet er als volgt uit:

(Afbeelding tegoed: Google)

Nu, ga je gang en klik op 'krijgen' om de app te downloaden .

gmail com nieuw account maken

(Afbeelding tegoed: Google)

Zodra je de app hebt gedownload, start je deze en tik op Aan de slag. Vervolgens wordt u gevraagd om 'Scan een QR-code of 'Voer een setup-sleutel in'. Nu we dit stadium hebben bereikt, gaan we terug naar Facebook.

6. Nadat je eerder op de optie 'Authenticatie-app' in het Facebook-menu hebt geklikt, zou je aan de linkerkant een klein venster moeten zien met een QR-code. Pak je smartphone, open de authenticator-app die je zojuist hebt geïnstalleerd en scan de QR-code uw camera gebruiken door tikken op 'Een QR-code scannen' in het app-menu.

Als alternatief kunt u voer de setup-sleutel handmatig in door de code in te typen die u aan de rechterkant van het venster van uw browser zou moeten zien.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

7. Je zou dan een . moeten zien zescijferige code op uw Authenticator-app met een aflopende timer rechts ervan. Zodra de timer afloopt, genereert de app automatisch een nieuwe code.

(Afbeelding tegoed: Google)

Ga je gang en voer de bevestigingscode in die u op uw app ziet.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

8. Alles klaar! Je hebt met succes tweefactorauthenticatie ingesteld op Facebook. U zou nu op de hoogte moeten worden gesteld/om een ​​code worden gevraagd wanneer er ongeoorloofd inlogt vanaf een nieuw apparaat of een browser. Klik op Gereed om het proces af te ronden.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

9. Laten we nu teruggaan naar stap 5 , waar u de beveiligingsmethoden van uw voorkeur kunt kiezen voor tweefactorauthenticatie. Een andere ouderwetse optie is om dit via een sms (sms) te doen.

De essentie is eenvoudig: wanneer u zich aanmeldt vanaf een nieuw apparaat, ontvangt u een tijdelijke code via een sms die u vervolgens invoert samen met uw wachtwoord om toegang te krijgen tot uw account. Klik op de knop 'setup' starten.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

10. Als uw account al aan een mobiel telefoonnummer is gekoppeld, kunt u: selecteer het door klikken op een van de vermelde opties . Als alternatief kunt u een nieuw telefoonnummer toevoegen door de laatste optie te selecteren die in het menu verschijnt. Gedaan? Okee, druk op Doorgaan verder gaan.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

11. Helemaal klaar! U hebt nu twee beveiligingsmethoden ingesteld voor twee-factor-authenticatie, maar laten we er nog meer aan toevoegen — better safe than sorry! De volgende optie is om een beveiligingssleutel instellen , die u kunt gebruiken voor verificatie. Klik op 'Instellen' starten.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

12. Voor deze methode heeft u een USB-beveiligingssleutel nodig. (Je kunt er online een krijgen voor ongeveer $ 20.) We hadden er geen bij de hand, maar het enige wat je hoeft te doen is het te registreren door klikken op 'Beveiligingssleutel registreren' en de instructies op het scherm volgen .

directv nu tips en trucs

(Afbeelding tegoed: Facebook)

13. Last but not least, je kunt ook tweefactorauthenticatie op Facebook instellen met behulp van herstelcodes. Zo werkt het: je krijgt acht 8-cijferige herstelcodes die je kunt gebruiken om in te loggen als je je telefoon kwijtraakt of als je een authenticatie-app niet kunt gebruiken. Als je eenmaal hebt op Setup geklikt naast Herstelcodes, zou u nu in staat moeten zijn om: selecteer Codes ophalen starten.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

14. Om veiligheidsredenen konden we voor deze stap geen screenshot toevoegen, hoewel je nu je codes zou moeten zien. Een ding om op te merken is echter dat elke code maar één keer kan worden gebruikt. Bewaar uw codes op een veilige maar toegankelijke plaats.

Helemaal klaar! Gefeliciteerd met het instellen van tweefactorauthenticatie op Facebook met alle beveiligingsmethoden!

Hoe u twee-factor-authenticatie op Facebook instelt met een mobiele app

1. Start eerst uw Facebook-app op uw mobiele apparaat (we gebruiken een iPhone). Dan klik op het menupictogram bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm. (Op Android bevindt het menu zich in de rechterbovenhoek.)

(Afbeelding tegoed: Facebook)

2. Scroll naar beneden en selecteer Instellingen & Privacy zoals hieronder weergegeven.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

3. Volgende, tik op de optie Instellingen om een ​​nieuw menu te onthullen.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

4. Scroll naar beneden naar het beveiligingsgedeelte en selecteer Beveiliging en inloggen starten. (Op Android, tik op Wachtwoord en beveiliging .)

(Afbeelding tegoed: Facebook)

5. Ga je gang en tik op Twee-factor-authenticatie gebruiken in het gedeelte tweefactorauthenticatie.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

6. Je kunt nu twee-factor-authenticatie op meerdere manieren instellen, maar laten we beginnen met de eerste — via de Google Authenticator-app. Druk op Doorgaan om door te gaan en volg dezelfde stappen als aangegeven in stap 5 van het vorige gedeelte van het artikel om het in te stellen.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

7. Een andere mogelijkheid is om dit via een sms (sms) te doen. De essentie is simpel' Telkens wanneer u inlogt vanaf een nieuw apparaat, ontvangt u een code via een sms die u vervolgens moet invoeren om toegang te krijgen tot uw account. Als uw account al aan een mobiel telefoonnummer is gekoppeld, kunt u: selecteer het door tikken op een van de vermelde opties .

Als alternatief kunt u een nieuw telefoonnummer toevoegen door de laatste optie te selecteren die in het menu verschijnt. Druk op Doorgaan verder gaan.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

8. Als u andere methoden wilt instellen, zoals: met behulp van de herstelcodes en beveiligingssleutel , omcirkel terug naar stap 11-14 uit het vorige gedeelte van het artikel, aangezien de acties identiek zijn.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

9. Gefeliciteerd met het instellen van tweefactorauthenticatie op Facebook met alle beveiligingsmethoden. Ga je gang en druk op 'Gereed' om het proces af te ronden.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

De beste Apple iPhone SE (2020) deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang een nieuwe iPhone SE + Premium Wireless vanaf slechts $ 30 per maand Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Vrij vooraf $ 31,62/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 31,62/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Vrij vooraf $ 56/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 56/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: ontvang $ 80 korting op deze telefoon + 50% korting voor abonnementen van meer dan $ 10 voor de eerste maand van service Tello VS Geen contract Apple iPhone SE (2020) (64GB) Apple iPhone SE (2020) (64GB) $ 319 vooraf $ 39/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na 25 GB 4G LTE/5G-gegevensgebruik Tello VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na 25 GB 4G LTE/5G-gegevensgebruik Bekijk Deal Bij Tello $ 319 vooraf $ 39/mnd Bekijk Deal Bij Tello We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen