Google Pay instellen en gebruiken

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Google Pay is slechts de nieuwste poging van Google om Android-gebruikers aan boord te krijgen met mobiele betalingen. Wat in mei 2011 begon als Google Wallet, veranderde vijf jaar later in Android Pay, samen met de bredere acceptatie van terminals in fysieke winkels die met telefoons konden werken om mobiele betalingen te accepteren.

In 2018 werd de service bekend als Google Pay en onderging het een herontwerp om dingen voor potentiële gebruikers te vereenvoudigen. En er zijn tal van Android-apparaten die kunnen profiteren van Google Play - elk niet-geroot apparaat met Android 5.0 (Lollipop) of hoger kan de app in theorie gebruiken, wat iets minder dan 90% van alle gebruikte Android-apparaten dekt.  • De beste Android-telefoons die je nu kunt kopen
  • Android 11: releasedatum, functies en meer
  • De beste Android-apps om op je telefoon te gebruiken
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar om Google Pay in winkels te gebruiken, heb je een telefoon met ingebouwde NFC nodig. (Dat is near-field-communicatie.) De meeste moderne smartphones (behalve de goedkoopste modellen) hebben een NFC-chip, en je kunt onder Verbonden apparaten of Draadloos en netwerken in je Instellingen-app kijken om te bevestigen dat je NFC hebt en om de functie in te schakelen .

Op dit moment hebben de meeste gebruikers een creditcard of betaalpas bij zich die Google Pay ondersteunt. (Google biedt een bijgewerkte lijst van ondersteunde kaarten en banken .) U heeft ook de mogelijkheid om verbinding te maken met PayPal.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

U kunt Google Pay gebruiken binnen ondersteunde apps en websites, en bij een handvol vervoersbedrijven kunt u ook met Google Pay betalen. Het echte voordeel is dat je een winkel kunt binnenlopen en gewoon met je telefoon kunt betalen in plaats van een creditcard of contant geld aan iemand te geven - dat wordt vooral cruciaal tijdens de coronaviruspandemie wanneer supermarkten en andere open winkels contactloze betalingen aanmoedigen .

Google geeft een overzicht van welke verkopers Google Pay accepteren , maar u kunt altijd met uw telefoon betalen wanneer u een logo van Google Pay of contactloos betalen ziet. Natuurlijk moet u eerst de service instellen. Als u deze stap hebt overgeslagen toen u uw Android-telefoon voor het eerst instelde, volgt hier een kort overzicht van hoe u Google Pay instelt en hoe u uw mobiele portemonnee gebruikt.

Google Pay instellen

Er is weinig veranderd sinds de dagen van Android Pay, met Google Pay met een behoorlijk vereenvoudigd proces om aan de slag te gaan.

xbox-controller koppelen aan pc

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

1. Als Google Pay nog niet op uw telefoon is geïnstalleerd, download het uit de Play Store en start de app.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. U wordt gevraagd om: stel uw locatierechten in voor Google Pay . Als u locatieservices inschakelt, kan Google Pay u waarschuwen wanneer u ergens bent binnengegaan waar u de service kunt gebruiken.

beste goedkope draagbare bluetooth-luidsprekers

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Om je telefoon te gebruiken om in winkels te betalen, tik op Instellen .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Op het volgende scherm kun je ofwel: selecteer een creditcard die al is opgeslagen in je Google-account of voeg een nieuwe toe . Voor dit voorbeeld voegen we een nieuwe kaart toe.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. U wordt gevraagd om: plaats uw kaart in een zoeker zodat Google Play uw informatie scant . U kunt er ook voor kiezen om uw kaartnummer, vervaldatum en CVC handmatig in te vullen. Van daaruit wordt u gevraagd uw adres en telefoonnummer in te vullen, hoewel die informatie mogelijk automatisch wordt ingevuld als deze al aan uw Google-account is gekoppeld.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Lees de voorwaarden van uw uitgever en tik onderaan op Accepteren en doorgaan en Google neemt contact op met uw bank om uw kaart te laten goedkeuren.

t mobiel 5g versus 4g

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. Google Pay herinnert u eraan dat het kan worden gebruikt om te betalen wanneer uw smartphone is ontgrendeld. Tik onderaan op Begrepen om te bevestigen. (Als u om welke reden dan ook geen schermvergrendeling gebruikt, is dit het moment om er een toe te voegen, of het nu een patroon, pincode of biometrische optie is.)

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. Uw creditcard vereist dat u verifieert via sms, weblogin, een beveiligingsapp of e-mail. Selecteer uw optie en tik onderaan op Doorgaan.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

9. Voer de verificatiecode in die je hebt ontvangen en klik op Verzenden.

pokemon go locatie spoofing android

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Dat is alles, u bent helemaal klaar om Google Pay in winkels, apps of online te gaan gebruiken. Als u in de toekomst een extra kaart moet toevoegen, tikt u gewoon op de blauwe actieknop in de rechterbenedenhoek van het kaartenscherm en herhaalt u stap 3 tot en met 9.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als u ooit een kaart wilt verwijderen, tikt u erop. Tik vervolgens op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Betaalmethode verwijderen in de lijst met opties die verschijnt.

Google Pay in winkels gebruiken

Het meest opwindende aspect van Google Pay voor de meeste gebruikers is de mogelijkheid om met uw smartphone in een fysieke winkel te betalen, zodat u geen creditcards hoeft te pakken of zelfs maar mee te nemen. Het gebruik van Google Pay heeft ook een veiligheidsvoordeel, aangezien het uw creditcardgegevens niet daadwerkelijk verzendt, maar een uniek gecodeerd nummer gebruikt voor de transactie.

Hoewel we nog steeds niet op het punt zijn dat elke winkel mobiele betalingen accepteert, groeit het aantal steeds en de Google Pay-app probeert u in eerste instantie te helpen met een lijst met grote winkels die Google Pay ondersteunen en een permanente kaart in de app die toont locaties bij u in de buurt die Google Pay hebben.

Wat betreft het proces om de app daadwerkelijk in de winkel te gebruiken, het kan niet eenvoudiger.

alienware aurora r10 ryzen-editie

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

een. Ontgrendel je smartphone.

twee. Houd het tegen de betaalautomaat. NFC-chips bevinden zich meestal bovenaan in het midden van de meeste smartphones en moeten binnen 1-2 inch worden geregistreerd.

3. Een vinkje bevestigt dat de betaling is voltooid.

De beste Samsung Galaxy S20-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen09uureenentwintigminuten28droogKorting SAMSUNG Ontgrendeld Galaxy S20,... Walmart $ 999,99 $ 449,99 Visie Samsung Galaxy S20 Ultra... Amazone $ 959,97 Visie Samsung Galaxy S20 (4G)... Amazone $ 1.385 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen