Hoe u uw 2020 Samsung Smart TV instelt

(Afbeelding tegoed: Samsung)

We weten dat je enthousiast bent om naar je nieuwe Samsung-tv te kijken. Maar voordat u achterover kunt leunen en kunt genieten van de levendige beelden op het scherm, moet u de Samsung Smart TV instellen.

Samsung gebruikt het Tizen-besturingssysteem en het moet een paar dingen weten voordat het wordt gestart, zoals hoe u verbinding kunt maken met internet en wat uw Samsung-account is. Maak je geen zorgen - het duurt niet lang.Zo stelt u uw Samsung Smart TV in:

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

1. Start het installatieproces

De eerste stap in het installatieproces van Samsung TV is het inschakelen. Zet de tv aan door op de aan/uit-knop op de afstandsbediening te drukken. In het eerste scherm dat u ziet, wordt u gevraagd om rechts op het scrollwiel van de afstandsbediening te drukken om het proces te starten. Als u wilt, kunt u het installatieproces op uw telefoon uitvoeren door de SmartThings-app te downloaden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste goedkope drones met camera

2. Sluit alle apparaten aan op HDMI

Als je een settopbox, gameconsole of streamingapparaat hebt, sluit je deze aan op een van de HDMI-poorten aan de rechterachterkant van de tv, of sluit je een antenne aan als je er een gebruikt. U kunt deze apparaten ook later toevoegen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Maak verbinding met uw draadloze netwerk

Een smart-tv heeft netwerktoegang nodig om slim te zijn, met andere woorden, om verbinding te maken met internet. De tv zoekt naar beschikbare draadloze netwerken. Selecteer degene waarmee u verbinding wilt maken en voer het wachtwoord in.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Het privacybeleid van Samsung beschrijft welke informatie het over u verzamelt en hoe het die informatie zal gebruiken. Het beleid is lang en zit vol juridische taal. Nadat je hebt gelezen (of ervoor hebt gekozen om dit niet te doen), klik je op Ik ga akkoord met alles en selecteer vervolgens OK. Als u ervoor kiest deze stap over te slaan, kunt u geen apps of Smart Hub-services gebruiken.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Meld u aan bij uw Samsung-account

Je hebt een Samsung-account nodig om door te gaan. Als u er geen heeft, gaat u naar account.samsung.com om er een te maken (u kunt er geen maken op de tv). Ga dan terug naar de tv en voer de accountgegevens in.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Selecteer een spraakassistent

Samsung smart-tv's bieden twee spraakassistenten: een eigen Bixby of Amazon Alexa. Kies er een of sla deze stap over als u het stemtrainingsproces nu niet wilt doorlopen. U hoeft er geen te kiezen, maar als u dat wel doet, kunt u opdrachten uitspreken in plaats van de afstandsbediening te gebruiken.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. Maak een back-up van uw gegevens

U kunt ervoor kiezen om een ​​back-up te maken van gegevens over uw tv-opstellingskeuzes in de cloud. Dit maakt het gemakkelijker om uw keuzes te herstellen als u uw tv moet resetten. U kunt de stap ook overslaan als u niet wilt dat de gegevens worden opgeslagen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. Voer je postcode in

De tv gebruikt uw locatie om tv-serviceproviders te vinden. Zelfs als u niet van plan bent om live tv te kijken, laat de tv u niet verder gaan zonder uw postcode in te voeren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

9. Bevestig aangesloten apparaten

Als je in stap 2 een apparaat hebt aangesloten, laat de tv je weten of je het kunt bedienen met de Samsung-afstandsbediening. Je ziet dan een TV Setup Summary-scherm.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als u geen apparaten hebt aangesloten, wordt deze stap overgeslagen en gaat u naar stap 10.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als je een Amazon Prime Video-account hebt, kun je deze nu koppelen door de link op je telefoon of computer te volgen. U kunt deze stap overslaan en later ook uw account koppelen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

11. Apps toevoegen aan Smart Hub

De Smart Hub wordt geleverd met Netflix, Amazon Prime Video, Hulu en andere apps geïnstalleerd, maar je kunt er tijdens deze stap ook nog een paar toevoegen. Keuzes zijn onder meer Apple Music, CBS en PBS. Nadat de installatie is voltooid, kunt u nog veel meer apps kiezen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

12. Lees informatie over Tap View voor Samsung-telefoons

Als je een Samsung-telefoon met Android 8.1 of hoger hebt, kun je met je telefoon tegen de tv tikken om de inhoud op het grote scherm weer te geven. Je kunt dit in dit stadium niet echt instellen; dit scherm is slechts informatief. U kunt dit doen nadat de installatie is voltooid.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

13. Test de afstandsbediening

De laatste stap is om ervoor te zorgen dat uw afstandsbediening correct werkt. Probeer het volume te verhogen of te verlagen en probeer vervolgens van kanaal te veranderen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ben je klaar!

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Gefeliciteerd, je hebt je Samsung Smart TV ingesteld en je bent klaar om te gaan kijken!

Onze favoriete Samsung TV's In prijs verlaagd Samsung QN65Q70TAFXZA 65inch... Samsung QN65Q70TAFXZA Walmart $ 1.357,98 $ 1,299 Visie Bekijk alle prijzenKorting SAMSUNG 65-inch Klasse QLED... Samsung QN65Q90TAFXZA Amazone $ 1.719,99 $ 1.497,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting SAMSUNG 65-inch Klasse QLED... Samsung QN65Q800TAFXZA Amazone $ 3.499,99 $ 2.699,99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
  • Categorie Tv