Hoe u uw iPhone 13 instelt met Snel aan de slag

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Je hebt een iPhone 13 . U wilt meteen aan de slag om alle nieuwe functies te ontdekken, van het helderdere scherm tot de verbeterde camera's. Maar eerst moet je alles overzetten van je oude iPhone. De Quick Start-functie van Apple kan dat minder karwei maken.

Quick Start, geïntroduceerd in iOS 11, is misschien een nieuwe functie voor jou als je het soort persoon bent dat al heel lang zijn oude iPhone gebruikt, maar het is handig om naar je nieuwe apparaat te verplaatsen en instellingen te wijzigen. Het is niet de enige methode: u kunt ook een back-up van uw iPhone-gegevens installeren vanuit iCloud of een back-up van uw gegevens overzetten vanaf een Mac of pc. Maar ik hou van Quick Start vanwege zijn no-fuss, no-muss-aanpak.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hier is een handleiding over hoe je Quick Start kunt gebruiken om je nieuwe iPhone in te stellen, of dat nu een iPhone 13 is of een van de andere iPhones die Apple verkoopt. We zullen ook kort de andere methoden bespreken om gegevens over te zetten naar uw nieuwe iPhone.

Maak een back-up van je oude iPhone voordat je aan de slag gaat

Het is altijd een goed idee om het proces van het instellen van een nieuwe iPhone te starten door een back-up van uw oude te maken. Dit geeft u niet alleen een nieuwe back-up, ongeacht welke installatiemethode u gebruikt, het geeft u ook een vangnet voor het geval er iets misgaat.

We hebben volledige instructies over: hoe maak je een back-up van je iPhone met iCloud, een Mac of een pc. U kunt een back-up maken naar iCloud vanuit de app Instellingen op uw iPhone. Met een Mac sluit je gewoon je iPhone aan op een poort op je Mac en ga je naar de Finder (als je macOS Catalina of hoger gebruikt) of iTunes (als je nog steeds een eerdere versie van macOS gebruikt, zoals Mojave). Windows-gebruikers kunnen ook terecht bij iTunes voor back-ups.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Kies je land.

Black Friday-deals voor verizon

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. De Quick Start-optie verschijnt nu, en zodra u uw oude telefoon in de buurt van uw nieuwe apparaat brengt, kunt u doorgaan. Anders kunt u op de optie Handmatig instellen onderaan het scherm tikken.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het is een heel goed idee om tijdens dit proces beide iPhones op een stroombron aan te sluiten, omdat het even kan duren, vooral als je veel gegevens moet overzetten. Je wilt zeker niet dat een van beide telefoons halverwege de overdracht leeg raakt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Er verschijnt een geanimeerde afbeelding op het scherm van uw nieuwe iPhone. P pak je oude op en lijn de afbeelding uit in het ronde venster. Hiermee wordt de Quick Start-overdracht geverifieerd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. U wordt gevraagd om: voer de toegangscode van uw oude iPhone in op uw nieuwe apparaat.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Tik op Doorgaan wanneer daarom wordt gevraagd . In een volgend scherm wordt u gevraagd om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Apple voordat u verder gaat.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. De Quick Start-functie waarschuwt u wat het oplevert en geeft u zelfs een geschatte tijd voor hoe lang het zal duren. Je kunt er ook voor kiezen om je instellingen aan te passen, maar dat gaat voorbij aan het doel van een snelstartfunctie.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Opmerking: als je net als ik bent en de bètaversie van iOS 15 op je oudere iPhone gebruikt, moet je de bèta downloaden naar je nieuwe apparaat of op het vakje tikken waarmee het bètaprogramma wordt afgesloten. Als je bij de bèta blijft, wordt je overdracht gepauzeerd terwijl je nieuwe iPhone de nieuwste bèta downloadt en opnieuw wordt opgestart.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. En nu kan de overdracht beginnen. Een voortgangsbalk laat zien hoeveel geschatte tijd er nog in het proces zit.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

rtx 3060 versus rtx 3070

Stel je nieuwe iPhone in met een iCloud-back-up of een back-up vanaf je computer

Wat als QuickStart niets voor jou is? Geen probleem. Als u ervoor kiest om Handmatig instellen in stap 3 hierboven, wordt u gevraagd om uw iPhone te verbinden met een Wi-Fi-netwerk.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Volg de instructies op het scherm totdat je bij het scherm Apps & Data komt. Kies de optie om te herstellen vanaf een iCloud-back-up.

Als dat uw keuze is, wordt u gevraagd om u aan te melden bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord. Dan kies je een back-up - daarom loont het de moeite om van tevoren een back-up van je oude iPhone te maken. Volg de aanwijzingen op het scherm en wacht tot het proces op zijn beloop is.

Stel je nieuwe iPhone in met een back-up vanaf een Mac of pc

Als je liever een back-up gebruikt die op je computer is opgeslagen, zorg er dan voor dat je je nieuwe iPhone aansluit op een van de poorten van de computer. Volg het installatieproces tot en met stap 3 hierboven, waar u ervoor kiest om handmatig in te stellen. Volg vanaf daar de aanwijzingen op het scherm totdat u het scherm Apps & Data bereikt, waarna u Herstellen vanaf Mac of pc selecteert.

In iTunes of Finder selecteert u uw nieuwe apparaat. Vervolgens selecteert u Back-up herstellen en kiest u de gewenste back-up (idealiter degene die u hebt gemaakt vlak voordat u met dit proces begon). Vanaf daar is het een kwestie van afwachten totdat al uw gegevens zijn verplaatst.

Meer tips en trucs voor iOS 15

Live-tekst gebruiken in iOS 15 | Een meldingsoverzicht instellen in iOS 15 | Visual Look Up gebruiken in iOS 15 | Focusmodus gebruiken in iOS 15 | Hoe de portretmodus te gebruiken in FaceTime in iOS 15 | FaceTime-oproepen plannen in iOS 15 | Hoe de nieuwe tabbladbalk te gebruiken in iOS 15 Safari

De beste Apple iPhone 13 Pro-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 56,62/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 56,62/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Airpods Pro wanneer u overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 81/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 81/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 256GB) Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 256GB) Vrij vooraf $ 60,79/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 60,79/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen