Hoe de verborgen bestanden op Mac te tonen

(Afbeelding tegoed: Apple)

Apple maakt het niet gemakkelijk om erachter te komen hoe de verborgen bestanden op Mac-computers kunnen worden weergegeven. Om deze bestanden altijd zichtbaar te maken, moet je in de ingewanden van je Mac rondneuzen - in de Terminal.

Gelukkig hebben we alle details die je nodig hebt, en we gaan niet eens vragen wat je aan het rondneuzen bent in de verborgen mappen van je computer. Maar om eerlijk te zijn, zullen we opmerken dat rondneuzen in verborgen bestanden meer problemen kan opleveren dan het waard is als je geen krachtige gebruiker bent.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Apple wordt bekritiseerd omdat het het moeilijk maakt om met Macs te sleutelen, maar we krijgen het voor het tonen van verborgen bestanden. Als u de verkeerde verwijdert, kan uw systeem in een wereld van pijn terechtkomen. Maar voor degenen die dat iets hebben geleerd in hun bibliotheekmap, of een ander verborgen hoekje of gaatje in hun Mac, hebben we de details die je moet weten.

Dit is wat u moet leren om verborgen bestanden op een Mac weer te geven.

Hoe de verborgen bestanden op Mac-computers te tonen

De systeembibliotheek, die veel bestanden bevat die je misschien wilt wissen bij het oplossen van problemen met een app, is niet helemaal zichtbaar als je gaat rondneuzen.

(Afbeelding tegoed: Apple)

    Finder openen Navigeer naar uw opslaghoofdmap(waarschijnlijk Macintosh HD)Klik op Shift + Command + .

Hoe de verborgen bibliotheekbestanden op Mac-computers te tonen

Er is ook de gebruikersmap Bibliotheek, die standaard verborgen is. Je kunt het snel openen door Option ingedrukt te houden bij het openen van Go vanuit de Finder-menubalk of je kunt de bovenstaande sneltoets gebruiken om het zichtbaar te maken.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Hoe de verborgen bestanden de hele tijd op Macs te tonen

    Terminal openen(ofwel via Toepassingen > Hulpprogramma's of druk op Command + Spatie en typ 'Terminal')Voer de volgende regels code één voor één in en druk daarna op Return:

(Afbeelding tegoed: Apple)

standaardwaarden schrijf com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

Killall-zoeker

Om dit om te keren volgt u die twee stappen opnieuw, maar wijzigt u 'true' in regel 1 in 'false'.

ring video deurbel pro winkels

Hoe de verborgen bestanden in Mac-apps te tonen

Er is nog een plek waar Macs bestanden verbergen: in programma's. Nogmaals, dit is niet voor de lol, maar om dingen voor elkaar te krijgen.

(Afbeelding tegoed: Apple)

    Klik met de rechtermuisknop op een toepassing Selecteer Inhoud weergeven

Dus nu heb je alles wat je moet weten om de bestanden te vinden waarvan Apple denkt dat niet iedereen ze gemakkelijk moet kunnen zien. Onthoud echter: u bekijkt niet alle bestanden met de bedoeling ruimte vrij te maken. Die verborgen bestanden zijn niet voor niets verborgen, en velen zijn belangrijk voor uw systeem - ervoor zorgend dat het correct op de achtergrond werkt.

Meer macOS-tips

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Korting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen