Hoe speeltijd op PS5 te tonen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het is handig om te weten hoe je de speeltijd op PS5 kunt weergeven. Op PS4 was het niet mogelijk om bij te houden hoe lang je games hebt gespeeld. Maar het lijkt erop dat Sony de statistieken bijhield, want op de PlayStation 5 kun je niet alleen je speeltijd voor PS5-games zien, maar ook titels van de vorige generatie.

beste hometrainers voor thuis

Er zijn veel redenen waarom je misschien je speeltijd op PS5 wilt weten. Misschien ben je geïnteresseerd in hoe lang je nog in de verhaalmodus van een game zit, of misschien wil je weten of je kinderen stiekem meer speeltijd besteden dan je zou willen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je net als wij bent, ben je waarschijnlijk gewoon benieuwd hoeveel uur je in Hunt: Showdown hebt geploegd (te veel, omdat je het vraagt.)

Met de methode die we hieronder zullen uitleggen, kun je je speeltijd in uren zien voor elke PS4- en PS5-game die je hebt geprobeerd en, afhankelijk van hun privacy-instellingen, ook de totalen van je vrienden. Hier leest u hoe u de speeltijd op PS5 kunt weergeven.

Hoe speeltijd op PS5 te tonen: controleer je eigen statistieken

een. Op het PS5-startscherm, selecteer uw spelerpictogram. Het staat in de rij met pictogrammen langs de bovenste regel van het scherm, tussen het tandwielpictogram Instellingen aan de linkerkant en de huidige tijd aan de rechterkant.

Krediet: Alan Martin

twee. Wanneer u uw pictogram selecteert, verschijnt er een submenu. Kies een profiel , dat is de tweede optie naar beneden.

Krediet: Alan Martin

3. Het volgende scherm geeft een algemeen overzicht van je profiel, maar je wilt specifiek het tabblad Games bovenaan, dus scrol naar voren en selecteer Games .

Krediet: Alan Martin

4 . Al je PS5-games worden weergegeven in de volgorde waarin ze voor het laatst zijn geladen.

Onder elke titel zie je details over wanneer je het voor het laatst hebt gespeeld en hoeveel uur je het in totaal hebt gespeeld.

Krediet: Alan Martin

Merk op dat dit scherm ook je PS4-gamestatistieken toont, en niet alleen de tijd die je eraan hebt besteed om ze op PS5 te spelen. Dat betekent dat je kunt krijg ook de gegevens van je vrienden , zelfs als ze geen PS5 hebben om op te controleren.

Om dit te bewijzen, demonstreren we nu met een PS4-spelende vriend die de upgrade naar PS5 nog moet uitvoeren.

Hoe speeltijd op PS5 te tonen: controleer de statistieken van een vriend

1. Herhaal stap 1 en 2 hierboven totdat u uw profielpagina bereikt. Deze keer echter, in plaats van op Games te drukken, selecteer in plaats daarvan Vrienden.

Krediet: Alan Martin

2. Je ziet al je vrienden in de lijst. We weten zeker dat de man in de linkerbovenhoek van het scherm met het paardenpictogram nog geen PS5 heeft, dus we gaan hem selecteren.

Krediet: Alan Martin

wat is beter samsung of iphone?

3. Op de pagina van je vriend, ga naar het tabblad Games en je zult hun statistieken zien in plaats van die van jou. Je kunt ze nu precies vertellen hoe ernstig hun Fortnite-verslaving is, met gegevens om dit te staven.

Krediet: Alan Martin

Meer PS5-tips

Hoe PS4-games op PS5 te spelen | Hoe de PS4-controller op de PS5 aan te sluiten? | Hoe PS5 uit te schakelen | Hoe de PS5-controller op pc te gebruiken | Remote-play gebruiken op PS5 | Hoe adaptieve triggers op PS5 uit te schakelen | Hoe offline te verschijnen op PS5 | Hoe de interne opslag van de PS5 te upgraden

De beste Sony PlayStation 5 DualSense Wireless Controller-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen01uurVier vijfminuten35droog PlayStation DualSense... Amazone Prime $ 69 Visie PS5 DualSense™ Middernachtzwart... Walmart $ 69 Visie Sony - PlayStation 5 -... Beste koop $ 69,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen