Hoe maak je een screenshot op een Mac

(Afbeelding tegoed: Apple)

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je een schermafbeelding op een Mac kunt maken, op elke manier (er zijn er meer dan een paar), heb je een expertise die vaak van pas komt. Als resident Mac-gebruiker van TemplateStudio heb ik de praktijk onder de knie en gebruik ik de vaardigheid om het team te helpen bij het verslaan van live gestreamde evenementen.

Je realiseert het je in eerste instantie misschien niet, maar de algemene weergave op volledig scherm is slechts een van de drie soorten schermafbeeldingen die je kunt maken. Oh, en er zijn drie screenshot-opties waaruit je kunt kiezen om het proces volledig aan te passen. • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hier is onze ultieme gids voor het maken van een screenshot op een Mac:

Een screenshot maken op een Mac: Screenshot op volledig scherm

  Voer de sneltoets Command + Shift + 3 . uitom een ​​afbeelding van het scherm van uw Mac te krijgen, evenals afbeeldingen voor alle aangesloten monitoren.De afbeelding verschijnt op uw bureaublad, tenzij u uw voorkeuren wijzigt, zoals ik hieronder zal bespreken.

De gemakkelijkste manier om een ​​schermafbeelding op een Mac te maken, is ook de meest ... nou ja, uitgebreid.

releasedatum van oneplus buds pro

Hoe maak je een screenshot op een Mac: Vooraf bijgesneden screenshot

  Voer de sneltoets Command + Shift + 4 uit. Klik en sleep uw touchpad of muis om de regio te selecteren die u wilt vastleggen, en laat los.Je screenshot verschijnt op je bureaublad, hoewel je het ergens anders kunt laten verschijnen, zoals ik hieronder zal uitleggen.

Mijn favoriete screenshot-methode, omdat het de noodzaak om het canvas van je afbeelding achteraf aan te passen wegneemt, verandert je muis in een set dradenkruis.

Als je hetzelfde deel van je scherm herhaaldelijk wilt vastleggen, is er een nog betere manier om deze truc uit te voeren, en het is mijn geheime wapen om op een goede manier vooraf bijgesneden schermafbeeldingen te maken.

  Voer de sneltoets Command + Shift + 5 uit. Selecteer in het pop-upmenu 'Capture Selected Portie',de derde optie van linksPas het geselecteerde gedeelte van het scherm aandoor de hoeken van het frame te slepen.Druk op Enter. Herhaal indien nodig,want je krijgt weer dezelfde oogst als je dit weer doorloopt. Hoewel Command+Shift+4 geweldig is voor eenmalige schermafbeeldingen, is deze methode geweldig om on-the-fly batches schermafbeeldingen te maken.Je screenshot verschijnt op je bureaublad.

Hoe maak je een screenshot op een Mac: Rechtstreeks naar je klembord

Heb je een hekel aan het creëren van rommel op je scherm? Ook voor jou hebben we een tip.

  Voer de sneltoets Command + Control + Shift + 4 uit. Druk op Command + V in een document of programma.

Je hebt nu geen nieuwe bestanden meer op je bureaublad.

Een screenshot maken op een Mac: alleen een app-venster

Vaak, meestal voor deze 'how to'-artikelen, maak ik schermafbeeldingen die allemaal één venster hebben in macOS en niets anders.

  Voer de sneltoets Command + Shift + 5 uit. Selecteer in het venster dat verschijnt 'Capture Selected Window',de tweede optie van links,Klik op een vensteru wilt vastleggen.Je screenshot verschijnt op je bureaublad.

Hoe maak je een screenshot op een Mac: Verander de standaard screenshot-bestandslocatie

  Voer de sneltoets Command + Shift + 5 uit. Klik op Opties. Kies onder Opslaan naar een bestemming.Opties zijn onder meer je bureaublad, je documentenmap, je klembord (dus als je op Command + V drukt, wordt die schermafbeelding in een document geplakt) en andere apps, zoals Mail, Berichten en Preview.Klik op Andere locatie om een ​​aangepaste bestemming te selecteren.

Een screenshot maken op een Mac: een timervertraging gebruiken

Soms moet u een schermafbeelding uitvoeren waarvoor een actie moet worden uitgevoerd vlak voordat u op de schermafbeelding drukt.

  Voer de sneltoets Command + Shift + 5 uit. Klik op Opties. Selecteer 5 seconden of 10 seconden. Druk vervolgens op Enter en uw timer begint. Je screenshot verschijnt op je bureaublad.

Hoe maak je een screenshot op een Mac: Bonusopties

  Voer de sneltoets Command + Shift + 5 uit. Klik op Opties. U kunt 'Toon zwevende miniatuur' uitschakelen om uw schermafbeeldingen sneller te krijgen, en voorkom dat macOS uw schermafbeeldingen in de hoek van uw scherm plaatst (wat meestal goed is voor het uitvoeren van bewerkingen in de voorbeeldmodus).Als u 'Onthoud laatste selectie' uitschakeltDe screenshot-tool van macOS keert na elke screenshot terug naar de standaardwaarden.Vink 'Toon muisaanwijzer' aan of uitals je wilt dat je muiscursor in je schermafbeeldingen verschijnt -- het kan handig zijn om uit te leggen hoe bepaalde acties moeten worden uitgevoerd.

Meer macOS-tips

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uur19minuten24droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen