Een scrollend screenshot maken in Android 12

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het is heel goed mogelijk dat je niet weet hoe je een scrollend screenshot moet maken in Android 12, niet in de laatste plaats omdat tot voor kort niet alle Android-telefoons het konden.

Hoewel scrollen van schermafbeeldingen al een tijdje mogelijk is op Samsung, Huawei, Xiaomi en bepaalde andere handsets, zijn ze niet standaard beschikbaar op alle Android-telefoons. Maar met Android 12 heeft Google nu een native versie van deze handige functie gemaakt. Het betekent dat welk merk Android-telefoon je ook gebruikt, er een consistente methode is die je kunt gebruiken zodra je Android 12 op je telefoon hebt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Vanaf nu is Android 12 echter in bèta en zal waarschijnlijk pas over een paar maanden in zijn definitieve vorm beschikbaar zijn. Het kan zelfs veel langer duren, afhankelijk van hoe snel individuele telefoonfabrikanten updates voor hun verschillende modellen uitrollen.

nog een ronde van stimuluscontroles

Als je de bèta hebt geïnstalleerd (die gratis is en voor iedereen toegankelijk), kun je ook lange, lange schermafbeeldingen maken die alle webpagina's en menu's laten zien. We hebben de onderstaande stappen uitgesplitst.

Een scrollend screenshot maken in Android 12

Bij deze stappen wordt ervan uitgegaan dat je de bètaversie van Android 12 al op je telefoon hebt staan. Als je het nog niet hebt, hier is onze gids over: hoe de Android 12-bèta te installeren .

een. Allereerst moet je een normale schermafbeelding maken van wat je ook wilt vastleggen. We hebben een handleiding voor het maken van een screenshot op Android voor de meest populaire telefoonmerken, maar in dit geval Google Pixel 4a 5G , doet u dit door tegelijkertijd op de volume-omlaagknop en de aan / uit-knop te drukken, of door naar het scherm Recente apps te gaan en op de ' Schermafbeelding ' optie.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Het volgende deel gaat snel, dus je zult snel moeten reageren! Als je screenshot is gemaakt, verschijnt er een voorbeeld in de linkerbenedenhoek, samen met enkele andere opties.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Tik op de meest rechtse optie om ' Leg meer vast. ' Deze optie verschijnt niet als je niet door het scherm kunt scrollen, dus maak je geen zorgen als deze niet verschijnt voor elke screenshot die je maakt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Je hebt nu een scherm met de hele pagina waarvan je een screenshot wilt maken.

iphone 11 vs 12 scherm

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. gewoon sleep de schuifregelaars om het gewenste deel van het scherm op te nemen . Er verschijnt een lus om u te helpen de precieze plek te vinden waar u wilt dat uw schermafbeelding begint en eindigt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Als je tevreden bent, druk op de knop 'Opslaan' in de linkerbovenhoek.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

hoeveel kost pauw?

6. U kunt deze schermafbeelding in uw gebruikelijke map vinden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. Als alternatief kunt u tik op de deelknop rechtsboven om de schermafbeelding naar een van je contacten of via een andere app te sturen, of tik op het potloodpictogram rechtsonder om meer bewerkingen uit te voeren, zoals annotaties.

De beste Google Pixel 5-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over12uur58minuten08droog Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Visie Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 710,90 Visie Google Pixel 5 5G 128GB 8GB... Amazone $ 764,79 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen