Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp

(Afbeelding tegoed: toekomst)

verifieert Apple studentenkorting?

Wil je weten hoe je kunt zien of je bent geblokkeerd op WhatsApp?

Vanaf maart 2020 heeft WhatsApp een geschatte twee miljard actieve gebruikers , waardoor het een van de meest populaire manieren is om te communiceren en contact te maken met vrienden. De afgelopen maanden heeft WhatsApp een aantal updates uitgerold, waaronder: groepsgesprekken , verdwijnende foto's en video's , en een handige chatfunctie , hoewel gebruikers nog steeds niet direct kunnen zien wanneer ze in de app zijn geblokkeerd.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Volgens WhatsApp is dit om de privacy van gebruikers te beschermen, iets wat het graag wil doen na de terugslag rond zijn nieuwe privacybeleid, maar hoe weet je zeker of dat contact gewoon bezet is, of dat ze echt voorgoed verdwenen zijn?

Hoewel WhatsApp je niet op de hoogte stelt wanneer een van je contacten je handmatig blokkeert (misschien het beste), als je denkt dat je misschien bent geblokkeerd, zijn er een paar belangrijke tekens waar je op moet letten in de app.

Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp: je kunt iemands profielfoto niet meer zien

Een van de gemakkelijkste manieren om te zien dat je contact je heeft geblokkeerd, is dat je hun profielfoto niet meer kunt zien en in plaats daarvan zal er een generiek gebruikerspictogram zijn.

Dit kan natuurlijk ook betekenen dat uw contactpersoon zijn foto heeft verwijderd of zijn account heeft verwijderd, maar als uw vrienden hun profielfoto nog steeds kunnen zien en u niet, kan dit een teken zijn dat de persoon u heeft geblokkeerd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp: de 'laatst gezien' van een contact ontbreekt

Wanneer je wordt geblokkeerd op WhatsApp, voorkomt de service dat je informatie ziet zoals wanneer het contact voor het laatst online was, dus als het 'laatst gezien' van je contact plotseling is verdwenen, kan dit de reden zijn.

Op haar website, WhatsApp bevestigt: 'Je laatst geziene, online, statusupdates en eventuele wijzigingen in je profielfoto zijn niet langer zichtbaar voor contacten die je hebt geblokkeerd.'

Nogmaals, we moeten waarschuwen dat dit niet altijd het geval is. Soms kan het gewoon betekenen dat uw contactpersoon deze functie heeft uitgeschakeld in hun privacy-instellingen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp: berichten die je verzendt, worden nooit twee keer aangevinkt

Als je dingen wilt testen door je contactpersoon een bericht te sturen, als je hebben is geblokkeerd, zult u merken dat de berichten die u verzendt slechts één vinkje krijgen, niet twee.

Ter herinnering: één grijs vinkje betekent dat het bericht met succes is verzonden, twee grijze vinkjes betekenen dat het bericht met succes is afgeleverd op de telefoon van de ontvanger en twee blauwe vinkjes betekenen dat de ontvanger uw bericht heeft gelezen.

Als u gedurende een aantal dagen slechts één grijs vinkje ziet, is de kans groot dat uw contactpersoon zich niet alleen in een gebied zonder ontvangst bevindt en dat u waarschijnlijk bent geblokkeerd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp: je gesprekken komen niet tot stand

Een andere gewaagde, maar onfeilbare stap die u moet nemen, is om fysiek het contact te bellen waarvan u denkt dat het u op WhatsApp heeft geblokkeerd. Als je je contactpersoon op WhatsApp probeert te bellen en de oproep gaat een paar keer over en vervolgens wordt de verbinding verbroken, dan is de kans groot dat je bent geblokkeerd.

Dat gezegd hebbende, kan dit ook betekenen dat ze het druk hebben en ophangen, maar als het meerdere keren gebeurt, kan dit je vermoedens bevestigen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als je al het bovenstaande probeert en een of meer van deze dingen gedurende een paar dagen opmerkt, is de kans groot dat je bent geblokkeerd op WhatsApp (en als je dat niet hebt gedaan, zal je contactpersoon je dit waarschijnlijk laten weten). Dat gezegd hebbende, is er geen manier om 100% zeker te zijn, en het lijkt onwaarschijnlijk dat WhatsApp ooit een dergelijke functie zal uitrollen om de privacy van zijn gebruikers te beschermen.

Hoe iemand op WhatsApp op Android te blokkeren

In tegenstelling tot het detecteren of je al dan niet bent geblokkeerd, is het blokkeren van iemand op WhatsApp een eenvoudig proces. Hier leest u hoe u het op Android kunt doen.

een. Open WhatsApp op je Android-telefoon, selecteer vervolgens de drie stippen in de rechterbovenhoek van de app en kies 'Instellingen'.

twee. Zoek onder 'Instellingen' naar 'Account' en vervolgens naar 'Privacy' tik vervolgens op 'Geblokkeerde contacten'.

3. Van 'Geblokkeerde contacten' selecteer de 'Nieuwe toevoegen' pictogram in de rechterbovenhoek en kies een contactpersoon uit uw lijst die u wilt blokkeren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe iemand op WhatsApp op iPhone te blokkeren

En zo blokkeer je iemand op WhatsApp op je iPhone.

een. Ga op je iPhone naar je WhatsApp-instellingen en tik op 'Account'.

twee. Zoek onder 'Account' naar 'Privacy' en dan selecteer 'Geblokkeerd'.

3. In het gedeelte 'Geblokkeerd' kun je geblokkeerde contacten zien (en deblokkeren). Om een ​​contactpersoon toe te voegen, selecteer 'Nieuwe toevoegen' en kies er een uit je WhatsApp-contactenlijst.

De beste Apple iPhone 12-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 45,38/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 45,38/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 74/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 74/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 47,46/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 47,46/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen