Hoe lopers te volgen tijdens de London Marathon 2021

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het aftellen is begonnen: de Virgin Money London Marathon 2021 vindt plaats op zondag 3 oktober en 50.000 hardlopers maken zich op om de startlijn van de iconische race te bereiken. Niet in de gelegenheid om naar Londen te komen om te kijken? Wees niet bang, we zijn hier om je te vertellen hoe je hardlopers kunt volgen tijdens de London Marathon 2021, zonder je huis te verlaten. (Geïnspireerd? Hier is hoe lang duurt het voor de gemiddelde persoon om een ​​marathon te lopen? )

Beginnend in Greenwich en eindigend op The Mall, 42 mijl later, gaat de London Marathon-route langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Londen, waaronder de Tower Bridge en de Big Ben. Het parcours blijft dit jaar ongewijzigd, maar de lopers zullen in verschillende golven vertrekken om ervoor te zorgen dat het parcours zoveel mogelijk social distancing toelaat. De lopers vertrekken om 9.30 uur en de laatste lopers vertrekken om 11.00 uur BST, dus het is de moeite waard om met je loper te overleggen om een ​​beter idee te krijgen van wanneer ze vertrekken.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De eenvoudigste manier om lopers op de London Marathon 2021 te volgen, is door de officiële London Marathon-app te downloaden, waarmee je de voortgang van je hardloper tijdens het parcours kunt zien en meldingen kunt ontvangen wanneer ze de finishlijn overschrijden. De app is volledig gratis te downloaden en is nu beschikbaar.

Download de officiële London Marathon-app: Android , ios

Krediet: Virgin Money London Marathon

Hoe volg je massale deelname aan marathonlopers van Londen?

Nadat je de app hebt gedownload, moet je inloggen als toeschouwer. Om uw hardloper te vinden, gaat u naar het gedeelte 'volgen' van de app, waar u ze kunt zoeken op naam of startnummer. Er is geen limiet aan het aantal toeschouwers dat één loper volgt, dus betrek het hele gezin erbij.

Om een ​​hardloper toe te voegen, klikt u op het +-symbool om deze toe te voegen aan uw volglijst. Als je de verkeerde loper toevoegt, kun je naar links vegen en op de x klikken om ze van je lijst te verwijderen. Massadeelname lopers (die deelnemen aan de race op het eigenlijke parcours in Londen), zullen in het rood verschijnen.

Lopers die tijdens de race hun telefoon bij zich hebben, krijgen de mogelijkheid om GPS-tracking vanaf hun telefoon in te schakelen, waardoor hun gegevens iets nauwkeuriger worden in de app. Als je hardloper ervoor kiest om zonder telefoon te rennen of deze niet inschakelt, zal de chip in hun startnummer ze nog steeds volgen, maar hun realtime locatie op de kaart is mogelijk niet zo nauwkeurig. De tracking registreert de tijd van uw hardloper elke 5 km, halverwege en wanneer ze de finishlijn overschrijden.

Vanuit de app kun je het tempo en de tussentijden van je hardloper, hun verwachte eindtijd en hun verwachte eindtijd van de dag zien, gebaseerd op wanneer ze begonnen te rennen. Je kunt vanuit de app ook rechtstreeks doneren aan hun liefdadigheidspagina als ze dit hebben ingesteld.

In het geval dat er meer dan één loper is met de naam van jouw loper, moet je hun startnummer controleren om er zeker van te zijn dat je de juiste persoon volgt.

Live volgen stopt zodra de loper de finishlijn is gepasseerd.

Hoe virtuele marathonlopers van Londen te volgen

Naast de massale deelnamerace kunnen hardlopers over de hele wereld dit jaar ook deelnemen aan de virtuele marathon van Londen. Om dit te doen, moeten ze de London Marathon-afstand afleggen tussen 00:00 BST en 23:59:59 BST op zondag 3 oktober.

Je kunt nog steeds lopers volgen die de virtuele marathon van Londen lopen op de officiële Londen Marathon-app. Om ze toe te voegen aan je lijst met mensen die je wilt volgen, ga je naar het gedeelte 'volgen' van de app en zoek je ze op naam of startnummer. Ze verschijnen in het blauw op de tracking.

Pushmeldingen uitschakelen

Als je een hardloper in het buitenland volgt en niet elke keer wakker wilt worden als ze 5K rennen, kun je ervoor kiezen om meldingen uit te schakelen in de instellingen van de app. Klik hiervoor op de drie regels linksboven in het scherm en scrol omlaag naar instellingen. Vanuit het instellingenmenu kunt u pushmeldingen in- of uitschakelen.

De London Marathon-app wijzigen van mijlen in kilometers

Evenzo, als u een hardloper bent die in kilometers werkt, wilt u misschien de marathon van uw hardloper zien in kilometers in plaats van in mijlen. De app wordt automatisch ingesteld op mijlen, maar u kunt schakelen naar kilometers in het instellingengedeelte van de app.

Andere manieren om marathonlopers van Londen te volgen

Een nadeel van de officiële London Marathon-app - met duizenden mensen die het op de racedag gebruiken, kan het soms een beetje glitchy zijn. Er zijn andere manieren om je hardloper te volgen, zowel door hun lopend horloge of fitnesstracker en met bepaalde actieve apps.

Ten eerste, als uw hardloper een Garmin hardloophorloge en met hun smartphone bij zich, kunnen ze Live Track inschakelen via hun Garmin Connect app op hun telefoon. Hierdoor kunnen lopers hun live locatie delen met vrienden en familie via e-mail, Facebook of Twitter. Het nadeel hiervan is dat het ook afhankelijk is van een GPS-signaal van de telefoon, dus het kan temperamentvol zijn op de racedag en het is geen optie voor hardlopers die hun telefoon in hun uitrustingstas laten. De Garmin Forerunner 245 LTE heeft ook live tracking en kan de positie van een hardloper doorgeven zonder een telefoon nodig te hebben.

Als je hardloper een heeft Apple Watch SE of een Apple Watch Series 3 of nieuwer, kunnen ze hun live locatie met je delen voordat ze vertrekken. Om dit te doen, moeten ze je toevoegen in de Find People-app op de Apple Watch en op Mijn locatie delen tikken. Zodra ze jou als vriend hebben gekozen, kun je hun locatie een uur lang zien, tot het einde van de dag of voor onbepaalde tijd (afhankelijk van welke optie ze hebben gekozen - we raden de middelste aan). Ook hiervoor moeten ze een smartphone bij zich hebben, tenzij ze een mobiele versie van Apple's Watch hebben.

Een andere app die werkt met de meeste moderne Garmin-hardloophorloges en Apple Watches die nieuwer zijn dan de Apple Watch Series 3, is Strava Beacon. Met Strava Beacon kunnen hardlopers een live-trackinglink naar drie verschillende contacten sturen. Dit is meestal een veiligheidsfunctie in de app, maar is handig op de racedag - bekijk hier onze volledige Strava-app-recensie.

De beste Garmin Forerunner 55- en Garmin Forerunner 245-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen18uur01minuten27droogKorting Garmin Forerunner 55 GPS... Amazone £ 179,99 £ 155,19 Weergave Garmin Forerunner 55 GPS... Kettingreactiecycli £ 179 Weergave Garmin Forerunner 55 Gps... zeer.co.uk £ 179,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen