De donkere modus van Chrome inschakelen: alles wat u moet weten

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Google maakt niet duidelijk hoe de donkere modus van Chrome moet worden ingeschakeld, althans niet in de desktopbrowser. In de Chrome-app voor Android en iOS is het inschakelen van de functie iets eenvoudiger, zoals we zullen uitleggen.

Hoewel er al in 2019 een donkere modus voor websites aan Chrome is toegevoegd, blijft deze in versie 78 van de browser verborgen, wat betekent dat u deze niet kunt inschakelen tenzij u precies weet waar u moet zoeken. Weten hoe de donkere modus te krijgen in Google Documenten is een even ondoorzichtig proces.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dat is jammer, want de donkere modus is een erg handige browserfunctie. Door fel fel licht te elimineren, helpt het de vermoeide ogen te verminderen wanneer u op internet surft, vooral op sites met een witte achtergrond, waaronder veel van Google's eigen services.

De donkere modus helpt ook de levensduur van de batterij te verlengen wanneer u uw laptop of mobiele apparaat gebruikt, omdat donkere sites minder stroom nodig hebben om weer te geven.

beste ps5-games komen uit

We leggen uit hoe u de donkere modus van Chrome inschakelt in de desktop- en mobiele versies van de browser.

Hoe de donkere modus van Chrome in Windows in te schakelen

Net als veel andere Windows-programma's, schakelt Chrome over naar de donkere modus wanneer u Windows instelt om het 'donkere thema' te gebruiken.

Dit maakt de inhoud van webpagina's echter niet donkerder, dus het is verre van een 'volledige' donkere modus. Hier leest u hoe u het hoe dan ook kunt inschakelen.

een. Klik met de rechtermuisknop op uw Windows-bureaublad en kies Personaliseren vanuit het contextmenu.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

2. Klik op Kleuren onder personalisatie en selecteer Donker uit het vervolgkeuzemenu 'Kies uw kleur'.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Alternatief, kies Aangepast in het menu en selecteer Donker onder de optie ' Kies je standaard app-modus.'

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Amazon Nintendo Switch Black Friday

Vier. Chrome zal nu overschakelen naar een donker thema , die van toepassing is op de werkbalken, tabbladen, menu's, instellingen en uw startpagina van de browser, maar niet op websites.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

De donkere modus van Chrome inschakelen voor websites

Zoals hierboven uitgelegd, brengt het activeren van het donkere thema in Windows alleen cosmetische wijzigingen aan in de Chrome-browser, maar niet in de inhoud van webpagina's.

De verborgen donkere modus van Chrome is echter veel handiger. Het keert de kleuren op websites om om witte achtergronden om te zetten in zwart en zwarte tekst in wit. Het maakt afbeeldingen op pagina's ook minder opzichtig, zodat ze uw ogen niet belasten.

Hier leest u hoe u de geheime donkere modus van Chrome inschakelt.

een. Open de Chrome-desktopbrowser en typ, of kopieer en plak, chrome://flags/#enable-force-dark in de adresbalk. druk op Enter om toegang te krijgen tot de Chrome-experimentenpagina.

(Afbeelding tegoed: Google)

twee. De optie Forceer donkere modus voor webinhoud wordt bovenaan de pagina gemarkeerd. Klik op het menu hiernaast en selecteer Ingeschakeld.

heeft iphone 12 5g?

(Afbeelding tegoed: Google)

3. Klik op de knop Opnieuw starten in de rechterbenedenhoek van de browser. Wanneer Chrome opnieuw wordt gestart, donkere modus wordt toegepast aan de inhoud van alle webpagina's.

(Afbeelding tegoed: Google)

De donkere modus van Chrome inschakelen op Android en iOS

De mobiele Chrome-app voor iPhone, iPad en Android-telefoons en -tablets maakt het eenvoudig om het donkere thema in de browser in (en uit te schakelen).

Net als bij de desktopbrowser is dit echter alleen van toepassing op menu's en instellingenpagina's, tenzij je het combineert met de juiste donkere modus die we hierboven hebben beschreven.

Hier leest u hoe u de volledige donkere modus op Android en iOS inschakelt.

leukste nintendo switch-games

1. Tik op de knop met drie stippen in de rechterbovenhoek van de Chrome-app en kies Instellingen uit het menu dat wordt geopend.

(Afbeelding tegoed: Google)

twee. Veeg naar beneden en tik op Thema. Op het themascherm, selecteer Donker en de Chrome-browser wordt donker. Wanneer u echter een webpagina laadt, ziet u dat deze niet wordt beïnvloed door het thema.

3. Typ chroom:vlaggen in de adresbalk en druk op Enter op het toetsenbord van uw telefoon of tablet. Type donker in de Zoekvak 'Zoekvlaggen' .

(Afbeelding tegoed: Google)

Vier. Tik op het menu onder de optie Forceer donkere modus voor webinhoud en selecteer Ingeschakeld . Druk op Herstartknop in de rechterbenedenhoek om de wijziging toe te passen.

(Afbeelding tegoed: Google)

5. Als alternatief, om te voorkomen dat u zich verdiept in de instellingen van Chrome om de donkere modus in en uit te schakelen, selecteert u Ingeschakeld voor de optie Aanvinkvakje websites donkerder maken in thema-instellingen .

(Afbeelding tegoed: Google)

6. Start de Chrome-app opnieuw en ga terug naar het themascherm (zie stap 2). U ziet nu een selectievakje waarmee u Websites donkerder maken wanneer u het donkere thema van de mobiele browser inschakelt .

wat staat er allemaal op pauw

(Afbeelding tegoed: Google)

De beste deals voor Chromebook-laptops van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen07uur57minuten06droogKorting Acer Chromebook Spin 311... Amazone Prime $ 209,99 $ 189.99 Visie Acer Spin 311 11.6'... Walmart $ 210 Visie Acer Chromebook Spin 311... Beste koop $ 248,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen