Hoe de donkere modus van Google Maps in te schakelen

(Afbeelding tegoed: Google)

Wilt u weten hoe u de donkere modus van Google Maps inschakelt? Het enige dat u nodig hebt, is Android 11 , en Google Maps is prettiger voor de ogen en minder dorstig naar batterijvermogen. Bovendien vestig je minder aandacht op de achtergrondverlichting van je telefoon als je 's avonds aan het wandelen bent.

Android biedt al een tijdje een overwegend systeemgewijs donker thema, maar dit heeft vooral invloed op de gebruikersinterface van Android zelf in plaats van op specifieke apps. Met deze Maps-update kun je nu van de kaart zelf een nachtvriendelijke mix van blauw en zwart maken. Terwijl we wachten tot Android 12 hopelijk hetzelfde doet voor andere apps, is hier je gids over het gebruik van de donkere modus in Google Maps.Hoe de donkere modus van Google Maps in te schakelen

De eenvoudigste manier om de donkere modus in Google Apps in te schakelen, is door de pop-upprompt te gebruiken die verschijnt nadat uw telefoon de vereiste Android 11-update heeft geïnstalleerd. Dit verscheen bij ons pas na een paar keer openen en sluiten van Maps, maar zodra het verschijnt kun je de donkere modus inschakelen zonder in de instellingen te hoeven duiken.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

een. Tik op je ronde profielfoto in de zoekbalk, in de rechterbovenhoek. Dit opent een kort menu. Tik op Instellingen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. In het menu Instellingen, tik op Thema.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Je krijgt drie opties te zien. Tik op Altijd in donker thema om het in te schakelen; je kunt altijd terugkomen en selecteer Altijd in licht thema terug te keren.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Ga terug naar de hoofdkaartweergave en je zult zien dat het nu in het batterijbesparende, retina-rustgevende donkere thema staat.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Je zult ook de derde optie opmerken, Hetzelfde als apparaatthema . Hierdoor gebruikt Google Maps hetzelfde thema, licht of donker, dat u voor Android zelf heeft geselecteerd. Ga als volgt te werk om de laatste te wijzigen:

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

1. Open de hoofdinstellingen van Android door: naar beneden slepen op het startscherm om het menu met snelle instellingen te openen en vervolgens tik op het tandwielpictogram .

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Tik op Weergeven.

beste tafellamp om te lezen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Selecteer de schakelaar Donker thema om het in of uit te schakelen. Als u de optie Zelfde als apparaatthema in Google Maps heeft gekozen, komt deze nu overeen met het thema dat u voor Android zelf gebruikt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De beste pixel 4a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagenvijftienuur09minuten01droog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Visie Google Pixel 4a, T-Mobile... Walmart $ 349,97 Visie Korting Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 598 $ 549 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen