Een em-streepje typen in Windows en macOS

Krediet: Shutterstock/StepanPopov

Uitzoeken hoe je een em-streepje (-) typt, is vreemd niet intuïtief. Het typen van wat in wezen slechts een lange regel of een uitgebreid koppelteken is, zou toegankelijker moeten zijn dan het is, maar gelukkig zijn er op zijn minst verschillende methoden om dit te doen.

Mac-gebruikers hebben de gemakkelijkste tijd om em-streepjes te typen, met een enkele sneltoets met drie toetsen. Windows-gebruikers hebben iets soortgelijks bij het gebruik van bepaalde apps, maar daarbuiten moet je een van de verschillende snelkoppelingen gebruiken.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als alternatief kunt u vertrouwen op bestaande of aangepaste autocorrectie-opties op uw apparaat om andere tekens in het ongrijpbare em-streepje te veranderen.

Dus als je genoeg hebt van het kopiëren en plakken van interpunctie vanaf een webpagina of ergens anders, kun je als volgt zelf een em-streepje typen op Macs of Windows-pc's.

Een em-streepje typen op macOS

Zolang je een compatibel of ingebouwd toetsenbord hebt met je Mac of MacBook, is het typen van een em-streepje heel eenvoudig. Alleen maar druk op Option + Shift + de mintekentoets (naast 0 bovenaan uw toetsenbord) om een ​​—.

Als je een toetsenbord gebruikt dat is ontworpen voor Windows in plaats van voor een Mac, kan de exacte knopcombinatie verschillen, maar als je ontdekt welke toetsen als wat werken, werkt de combinatie nog steeds.

Sommige van de opties die we hieronder zullen uitleggen, werken ook op macOS. Maar met zo'n gemakkelijke methode die op systeemniveau werkt, is er waarschijnlijk geen goede reden om ze te gebruiken.

Een em-streepje typen in Windows

Het kan niet worden ontkend dat Windows-gebruikers iets missen als het gaat om handige manieren om een ​​em-streepje te typen. Er zijn echter in ieder geval verschillende opties, die je kunt mixen en matchen, afhankelijk van wat je doet, om de — je nodig hebt.

Als je een Windows-toetsenbord van volledige grootte hebt met een numeriek toetsenblok - of kortweg numpad - kun je deze code gebruiken om vrijwel overal een em-streepje te typen.

1. Houd de Alt-toets ingedrukt. Een van beide zal werken, maar het is het beste om degene aan de linkerkant te gebruiken, omdat je je rechterhand nodig hebt voor de volgende stap.

2. Typ nu '0151' op het numpad . Er verschijnt een em-streepje op de plaats waar uw cursor zich momenteel bevindt.

3. Een onhandigere methode, maar een die met elk toetsenbord werkt, is om het Windows 10-emoji-toetsenbord te gebruiken. U kunt dit gebruiken om naar symbolen te navigeren en vervolgens een em-streepje te selecteren.

heeft Facebook de donkere modus verwijderd?

Druk op de Windows-toets en de punt-/punttoets (.) tegelijkertijd. Het Emoji-toetsenbord zou nu moeten verschijnen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Klik op het meest rechtse tabblad met het omega (Ω)-symbool erop.

Walmart Apple Black Friday-deals

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Scroll naar beneden tot je het em-streepje-symbool vindt (—). Klik erop en het verschijnt in uw document bij de cursor.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Een em-streepje typen in een tekstverwerkingsapp

De meeste tekstverwerkingsapps hebben een lijst met alle ondersteunde symbolen. Hoewel dit absoluut een ingewikkelde route is om een ​​enkel leesteken in te voegen, krijgt u een em-streepje in ondersteunde software en online tools. Hier leest u hoe u dit doet in Microsoft Word en Google Docs.

een. Om een ​​em-streepje in Microsoft Word te krijgen, navigeert u naar Invoegen , dan Symbool.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Selecteer de 'Meer symbolen' optie om de volledige lijst met speciale tekens te krijgen.

beste oude smartphones om te kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Zoek in het gedeelte Interpunctie naar het em-streepje — klik op Invoegen wanneer u klaar bent om het em-streepje in uw document in te voegen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. In Google Documenten kunt u een em-streepje krijgen door te selecteren Invoegen , dan Speciale karakters.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Vanuit dit menu kunt u dan ofwel: zoek op de term 'em dash' , of teken een lange lijn in het tekenvak en vind het em-streepje tussen de zoekresultaten.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Het gebruik van een code of het symbolenmenu is goed als je een enkel em-streepje wilt toevoegen, maar het wordt vervelend als je ze wilt blijven toevoegen.

In dit geval kunt u overwegen 'Zoeken en vervangen' te gebruiken om een ​​plaatsaanduidingssymbool of woordgroep in een em-streepje te veranderen als u klaar bent.

Stel dat u twee koppeltekens gebruikt terwijl u schrijft in Microsoft Word 365. Als u klaar bent, druk op Ctrl + F om het zoekvak te openen .

Klik op de drie horizontale stippen en vervolgens op de optie Vervangen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. nutsvoorzieningen voeg uw tijdelijke aanduiding en het em-streepje toe (—) in hun respectieve vakken.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Je kunt Word alles meteen laten vervangen, of je kunt de vervangingen een voor een goedkeuren als je bang bent dat je per ongeluk een ander deel van je schrijven verstoort.

hoe Acer Chromebook opnieuw op te starten

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. In Google Documenten is het proces vergelijkbaar. Gebruik Ctrl + F (Cmd + F op macOS) om het menu Zoeken te openen. Klik vervolgens op de drie verticale stippen

Op het volgende menu, voer uw tijdelijke aanduiding in het vak 'Zoeken' in en een em streepje in het vak 'Vervangen door' . Vervang indien nodig uw tijdelijke aanduiding.

Een em-streepje typen met een aangepaste app

Tenzij u een complexere proeflees- of spellingcontrole-app wilt opzetten om alleen em-streepjes te gebruiken, is uw beste optie waarschijnlijk Em-n-en door CemraJC, een lichtgewicht app die eenvoudig is in te stellen.

macbook pro vs air toetsenbord

een. eenmaal op de Em-n-en startpagina En, klik op 'download het programma' of 'Binair uitvoerbaar bestand: downloaden' . Hiermee gaat u naar de gerelateerde pagina op GitHub , een populaire coderepository-site, waar u de app daadwerkelijk kunt downloaden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Hier, klik op de bovenste link in de lijst om de . te downloaden Em-n-en programma, dan voer het bestand uit .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Als Windows de installatie blokkeert met een SmartScreen-pop-up, die u waarschuwt dat het de app niet herkent, klik op 'Meer info' onderaan de waarschuwing, dan de 'Toch rennen' knop.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Je wordt nu geconfronteerd met het set-up menu voor Em-n-en. Hier kun je kiezen of je wilt krijg toegang tot em-streepjes en en-streepjes met een toetsencombinatie, door een reeks symbolen te typen of (meer drastisch) door elk koppelteken dat u typt dat niet naast een letter staat, te vervangen.

U kunt ook beslissen of u de app vanaf het opstarten actief wilt hebben, of dat u deze handmatig wilt inschakelen. Het zal u zeker een hoop moeite besparen de volgende keer dat u het '-'-symbool nodig heeft.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Meer Windows- en macOS-tips

Meer desktop- en laptoptips nodig voor Windows of macOS? Waarom niet leren? hoe bureaubladpictogrammen te verbergen in Windows 10 als je een schoner bureaublad wilt, of hoe de Windows-toets uit te schakelen om onbedoeld tikken te voorkomen?

We hebben ook een gids over hoe de gezondheid van de MacBook-batterij te controleren als u een door Apple gemaakte laptop gebruikt, en één op een Mac repareren die niet wil starten als het je gewoon niet lukt om het werkend te krijgen.

De beste desktopdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen05uur56minuten06droog HP - Pavilion Gaming-desktop... Beste koop $ 729,99 Visie HP Pavilion gaming-desktop,... Walmart $ 744,99 Visie HP Pavilion Power-desktop... Amazone Prime $ 999 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen