Een verstopt toilet ontstoppen met of zonder plunjer

Persoon ontstoppen een verstopt toilet met plunjer (Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het is altijd vervelend als onze toiletten niet goed doorspoelen. Wanneer dit gebeurt, moet je weten hoe je een verstopt toilet met of zonder zuiger ontstopt om een ​​rommelige (en stinkende) ramp te voorkomen!

Na verloop van tijd kunnen toiletten verstopt raken met afval, overtollig papieren zakdoekje en andere niet-doorspoelbare items die vast komen te zitten in de gebogen toiletsifon. Deze verstopping voorkomt dat er iets anders door de leidingen naar het riool glijdt, wat ook kan leiden tot onaangename geuren. Weten hoe u een verstopt toilet ontstopt, lijkt misschien een onaangename klus, maar als u niet snel handelt, krijgt u te maken met een overlopend toilet of erger nog, dure sanitaire problemen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Net als weten hoe een afvoer ontstoppen? , ontstop je eenvoudig een verstopt toilet met een paar huishoudelijke artikelen. Bovendien kan dit u tijd (en schaamte) besparen, vooral wanneer gasten op bezoek komen.

Volg onze snelle en gemakkelijke stappen voor het ontstoppen van een verstopt toilet met of zonder zuiger.

Een verstopt toilet ontstoppen met afwasmiddel en water

Wat je nodig hebt

Rubberen handschoenen

Natriumcarbonaat

witte azijn

apple watch 3 vs se

Heet water

Afwasmiddel

Toilet/flensplunjer

Slang/vijzel

Oude handdoeken

een. Eerste, giet ¼ kopje afwasmiddel in de toiletpot en laat het ongeveer 25 minuten intrekken. Afwasmiddel is speciaal ontwikkeld om harde deeltjes af te breken en het gladder te maken. Gebruik geen zeep of shampoo omdat deze vet bevatten, wat de verstopping alleen maar erger maakt.

trend micro-antivirus voor mac

twee. Volg dit met een liter heet water uit je badkamerkraan en giet langzaam door het toilet. Eenmaal gecombineerd met de afwasmiddel, zou dit moeten helpen de verstopping te doorbreken of op te lossen. Doe dit echter alleen als er geen risico is dat uw toilet overloopt. Giet nooit kokend heet water uit de waterkoker in het toilet, omdat dit de porseleinen of keramische structuur kan barsten en schade kan veroorzaken.

3. Eindelijk, spoel je toilet door om erachter te komen of de verstopping is opgeheven en nu in de leiding is verdwenen.

Afwasmiddel in fles(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een verstopt toilet ontstoppen met zuiveringszout en witte azijn

een. Eerste, giet een kopje zuiveringszout direct in de toiletpot. Zorg er bij het strooien voor dat het hele oppervlak bedekt is. Het bakpoeder moet naar de bodem van de toiletpot zinken.

twee. Volgende, Giet langzaam twee kopjes witte azijn in je toiletpot. In combinatie met de baking soda gaat dit door de chemische reactie tussen de twee stoffen opborrelen.

Baking soda in verstopt toilet gieten(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

3. Laat de oplossing zit ongeveer een uur om het mengsel de tijd te geven om aan het werk te gaan om eventuele klompen op te lossen en ze te helpen gemakkelijk door de pijp te glijden.

Vier. Eindelijk, Spoel het toilet door om te zien of het dit met succes heeft ontstopt.

Zuiveringszout en azijn zijn ook een natuurlijke deodorant en goed voor tal van andere reinigingstaken. Lees hier als je wilt weten waarom zuiveringszout en azijn zo goed schoonmaken.

beste telefoons op dit moment

Vrouw spoelt toilet(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een verstopt toilet ontstoppen met een ontstopper?

een. Eerste, laat de plunjer in het toilet zakken en zorg ervoor dat deze schuin staat zodat de beker zich vult met water. Duw voorzichtig naar beneden om lucht te verwijderen in de flens en maak een afdichting. Het is het beste om de juiste te kopen flens plunjer speciaal ontworpen om toiletverstoppingen aan te pakken.

twee. Met beide handen, duik voorzichtig op en neer met een push-pull-beweging . Herhaal deze beweging ongeveer vijf tot zes keer voordat je de beker uit het gat trekt. Hierdoor ontstaat een combinatie van compressie en zuiging in de afvoer om eventuele verstoppingen snel te verhelpen.

3. Eindelijk, Spoel het toilet door om te kijken of het gelukt is. Zo niet, open dan de tank aan de bovenkant van je toilet, reik naar binnen en duw de flap naar beneden over het gat. Zo voorkom je dat er water uit de toiletpot loopt. Herhaal vervolgens indien nodig.

Een plunjer gebruiken in een toilet(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een verstopt toilet ontstoppen met een toiletslang/vijzel

NAAR toilet vijzel of slang is een lange draadspiraal met een kurkentrekkervormige punt om in de pijpen te voeren totdat hij de klomp lokaliseert. Hier leest u hoe u er een gebruikt om een ​​verstopt toilet te ontstoppen.

beste deals voor ipads air

een. Bereid het gebied voor door oude handdoeken of lakens neerleggen om slordig morsen te voorkomen.

twee. Plaats het uiteinde van de toiletschroef in de kom, wijzend naar de afvoer. Gebruik de slinger om de kabel van de grondboor te verlengen om verder de put in te gaan.

Man die een toiletslang gebruikt(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

3. Zodra de kabel enige weerstand voelt, betekent dit dat u de oorzaak van de blokkering hebt gevonden en kunt stoppen met starten.

xbox x-serie op voorraad

Vier. Eindelijk, duw de vijzel heen en weer een paar keer om de verstopping af te breken zodat je toilet goed kan doorspoelen. Wees voorzichtig wanneer u dit doet om krassen of beschadiging van uw keramische of porseleinen toiletpot te voorkomen.

Houd er rekening mee dat deze methoden mogelijk alleen oplossingen voor de korte termijn zijn. Als geen van deze ontstoppingsmethoden werkt, of als u nog steeds een verstopt of overlopend toilet heeft, schakel dan altijd een loodgieter in, want dit kan wijzen op een ernstig probleem dat alleen door een professional kan worden verholpen.

Wat je nooit door het toilet mag spoelen

Hoewel we geneigd zijn te denken dat onze toiletten bijna al het afval kunnen doorspoelen, is dat niet het geval - en verstoppingen worden vaak veroorzaakt doordat er iets ongeschikts is doorgespoeld. Hier zijn enkele items die je nooit door het toilet moet spoelen (denk er niet eens aan!).

Papieren handdoeken en tissues — Deze zijn gemaakt om water op te nemen en kunnen niet oplossen bij het doorspoelen.

'Doorspoelbare' doekjes — Ze kunnen beweren 'doorspoelbaar' te zijn, maar deze breken niet snel af wanneer ze in water worden ondergedompeld.

Overtollig toiletpapier — Een veelvoorkomende boosdoener, maar te veel toiletpapier in één keer gebruiken leidt vaak tot verstoppingen. Probeer door te spoelen terwijl u bezig bent, of gebruik alleen wat u nodig heeft om eventuele verstoppingen te beperken.

Doekje gevonden in toilet(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Vrouwelijke producten — Maandverband en tampons hebben de neiging om uit te zetten in water, en kunnen daarom de afvoer van het toilet beschadigen. Stop gebruikte vrouwelijke producten altijd in een zak en gooi ze in de prullenbak.

Haar- en tandzijde — Deze lijken misschien onschuldig, maar haar en tandzijde kunnen aan de binnenkant van uw leidingen blijven kleven, waardoor er een ophoping ontstaat. Gooi haar en tandzijde altijd weg in de prullenbak.

Bakoliën, vetten en vet — Hoewel deze aanvankelijk in vloeibare vorm zijn, kunnen deze uitharden en aan de leidingen hechten. Als ze zich ophopen, zal dit een verstopping veroorzaken en wordt voorkomen dat er iets anders in de afvoer terechtkomt. Wacht tot de oliën zijn afgekoeld en stollen voordat je ze in de prullenbak gooit.

De beste plunjerdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen06uur35minuten58droogLage voorraad 4' Bad & wastafel plunjer B & Q £ 4.14 Visie TS Exclusiv Plunjerplunjer... Amazone Prime £ 6,10 Visie Middelgrote gootsteenzuiger Wayfair VK £ 7,24 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen