Een vaatwasser ontstoppen?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als u weet hoe u een vaatwasser ontstopt, kunt u een fortuin besparen als u geen professional hoeft in te schakelen.

iphone 12 en iphone 11

Het is nooit fijn als je je vaatwasser opent en er een plas troebel water in zit. Vaatwassers kunnen gemakkelijk verstopt raken, aangezien de meesten van ons ze dagelijks gebruiken. Verstoppingen kunnen om verschillende redenen optreden, maar ze zijn meestal te wijten aan het ophopen van voedselresten. Dit gebeurt in de loop van de tijd, zelfs als we onze borden grondig schrapen voordat we ze laden.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voordat u een professionele loodgieter belt, zijn er echter een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw vaatwasser zelf te ontstoppen en leeg te maken. Dus lees verder en we laten je zien hoe je een vaatwasser ontstopt.

Een vaatwasser ontstoppen?

Voordat u begint, moet u controleren of een van de volgende stappen regelmatig werkt door een nieuwe cyclus uit te voeren en de pomp de kans te geven zichzelf te legen. Mogelijk hebt u het probleem al vóór stap 1 opgelost!

Om dit te doen, start u gewoon een cyclus. U zult de pomp horen draaien, en zodra die stopt met draaien, annuleert u het programma. Open de deur en kijk of deze is leeggelopen. Vergeet niet om de machine los te koppelen om door te gaan naar de volgende stap als deze niet is verholpen.

Als u het water uit de machine handmatig moet legen, plaats dan handdoeken aan de voorkant voor het geval het op uw vloer lekt. U kunt deze vervolgens met de hand legen met behulp van een kan of beker. Wanneer u een ondiep waterniveau bereikt, kunt u de resterende vloeistof met een handdoek opzuigen en boven de gootsteen uitwringen. Vergeet niet dat er ook meer water in het filter verborgen zit.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

1. Voer de afvalverwerkingseenheid uit. De twee zijn met elkaar verbonden en een oplossing kan zo simpel zijn als het opruimen van ongemalen voedsel. Controleer of het water wegloopt als je dit eenmaal hebt gedaan. Als dat niet helpt, heeft het probleem waarschijnlijk te maken met de vaatwasser zelf.

2. Schakel de vaatwasser uit en haal de stekker uit het stopcontact voor de veiligheid en verwijder alles inclusief de manden.

3. Verwijder het filter en verwijder alle voedselresten die je in de holte kunt zien. Dit kan de verstopping veroorzaken. Reinig het filter en vervang het.

4. Test of het water wegloopt door een nieuwe cyclus te starten.

5. Controleer de afvoerslang. U moet het water uit de machine handmatig legen en wegtrekken van de muur om het te vinden, of het kan onder de gootsteen staan. Maak eventuele bochten of knikken in de slang recht , omdat dit de waterstroom kan vertragen.

6. Misschien wilt u op dit moment een professional bellen, maar als u zich op uw gemak voelt om dit zelf te doen, kunt u: koppel de slang los van de pomp volg de instructies in uw handleiding - houd een emmer of grote vaas klaar om overtollig water op te vangen.

7. U kunt op verstoppingen controleren door een zaklamp tegen de leiding te houden en schaduwen te zoeken, of u kunt door de slang blazen. Je wilt dat de lucht er doorheen stroomt. Als u een blokkade ziet en deze kunt bereiken, kunt u: verwijder het met een borstelreiniger zoals dit Flexibele borstel voor vinylbuizen of je kunt er een maken met een rechtgebogen kleerhanger. Zorg er wel voor dat er geen scherpe punten zijn, zodat de slang niet doorboord kan worden. Als u de verstopping niet kunt bereiken, moet u overwegen een vervangende slang te kopen. Als het eenmaal duidelijk is, vergeet dan niet om: monteer de slang op de juiste manier , of je zou kunnen worden geconfronteerd met een andere plas.

8. Probeer opnieuw een cyclus uit te voeren om te zien of dat het probleem heeft opgelost.

beste nieuwe xbox 1-games

9. Als hier niets van komt, kan uw pomp defect zijn, dus u moet mogelijk overwegen: het hele apparaat vervangen . Hier zijn de beste vaatwassers voor ideeën.

Hoe een vaatwasser leeg te laten lopen voordat u gaat verhuizen?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Dit is een stuk eenvoudiger dan het klinkt. Voer gewoon een cyclus uit om het apparaat leeg te maken. Schakel de stroom uit en haal de stekker uit het stopcontact en schakel ook uw watertoevoer naar het apparaat uit.

Volg de instructies in de handleiding van uw vaatwasser om de afvoerslang en de watertoevoerleiding los te koppelen. Vergeet niet een emmer bij de hand te hebben om het overtollige water op te vangen. En dat is het! U bent klaar om de vaatwasser naar uw nieuwe huis te vervoeren. Het is een goed idee om het te laten drogen voordat u het inpakt en goed vastzet om schade te voorkomen.

Tips om verstoppingen in de toekomst te voorkomen

  • Maak het filter regelmatig schoon. We raden aan om het na elke cyclus te controleren.
  • Zorg ervoor dat u voedselresten van borden verwijdert voordat u ze in de vaatwasser plaatst.
  • Maak je vaatwasser een keer per maand grondig schoon. Dit kan zowel kalkaanslag als verstoppingen helpen voorkomen.
  • U kunt ook af en toe de heetste temperatuurcyclus uitvoeren om deze te helpen wissen.
De beste Whirlpool WDF520PADM-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uur06minuten25droog Whirlpool 55 Decibel Voor... Lowe's $ 499 Visie Korting Whirlpool - 24' hoog bad... Beste koop $ 566,99 $ 499,99 Visie WDF520PADM 24' Full-Console... Apparaten Aansluiting $ 561,10 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen