Een afvoer ontstoppen zonder een zuiger te gebruiken?

Water loopt in de gootsteen (Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als u merkt dat het water niet vrij door de gootsteen stroomt, moet u weten hoe u een afvoer ontstopt. Of je keukenafvoer nu verstopt is met etensresten, of je badkamer zeepresten aanpakt, elk huishouden zal op een gegeven moment last hebben van een verstopte gootsteen.

playstation 4 autoracespellen

Het goede nieuws is dat je een afvoer gemakkelijk kunt ontstoppen zonder een ontstopper (dus geen excuses!). Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar basisitems die je waarschijnlijk in je keukenkastje zou kunnen vinden. Bovendien is het veel goedkoper dan het kopen van afvoerreinigingsproducten - die sowieso niet het beste zijn voor uw leidingen - of erger nog, een loodgieter bellen.Volg deze eenvoudige stappen om een ​​afvoer te ontstoppen zonder een zuiger te gebruiken en uw afvoer te bevrijden van smurrie!

Zuiveringszout en azijn(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een afvoer ontstoppen met zuiveringszout en witte azijn?

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

1 . Begin met toevoegen twee theelepels bakpoeder naar de afvoer

iphone 12 maten en prijzen

2 . Volg dit door een fooi te geven kopje witte azijn er bovenop neer. Je zult zien dat het mengsel begint te bruisen of opborrelt.

3. Kook een waterkoker en giet het water voorzichtig door de afvoer . Dit zal helpen om de oplossing op te lossen en hard vet in uw afvoeren zachter te maken.

stimulus check irs telefoonnummer

Baking soda en azijn in de afvoer gieten(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een afvoer ontstoppen met een zoutoplossing?

een. Begin met het oplossen van een paar eetlepels zout in water.

2. Dan, giet het mengsel door de afvoer en laat het 30-40 minuten zitten om het wat tijd te geven om te werken aan het afbreken van vet of voedseldeeltjes.

kan iphone scherm opnemen

3. Volg dit met voorzichtig kokend water door de gootsteen gieten . Een zoutoplossing kan eventuele olie- of vetophopingen afbreken die uw afvoer verstoppen.

Een afvoer ontstoppen met waspoeder

een. Begin met toevoegen twee eetlepels biologisch waspoeder/wasmiddel in de afvoer.

2. Dan, giet een ketel kokend water door de afvoer . De sodakristallen moeten gemakkelijk vet of vetophoping oplossen. Bovendien zal je gootsteen hierdoor fris ruiken.

Waspoeder(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Zo voorkom je een verstopte afvoer?

Hier zijn enkele effectieve manieren om te voorkomen dat uw gootsteen verstopt raakt:

    Koop een gootsteenzeef— Dit voorkomt dat er stukjes voedsel of smurrie in de afvoer terechtkomenGiet geen bakolie door de gootsteen— Vetten en olie vermengen zich niet met water, dus giet ze niet te allen tijde in de afvoer. Dit zal alleen resulteren in een harde vetophoping die uw leidingen na verloop van tijd zal verstoppen.Maak je gootsteen regelmatig schoon- Blijf ongeveer een keer per maand de reinigingsmethoden met bakpoeder of zoutoplossing gebruiken om uw afvoer te onderhouden.
De beste baking soda-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagentwintiguur23minuten3. 4droog Duzzit Amazing Baking Soda... Amazone $ 17,95 Weergave Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen