Hoe apps op een Mac te verwijderen

(Afbeelding tegoed: Apple)

Mac-apps kunnen geweldig beginnen, maar het is handig om te leren hoe u apps op een Mac kunt verwijderen. Gelukkig zijn wij bij TemplateStudio al bezig met het installeren en verwijderen van macOS-apps sinds het OS X heette, en we kunnen je door het proces leiden.

Het enige dat u moet weten wanneer u leert hoe u apps op een Mac kunt verwijderen, is dat het proces verschilt afhankelijk van hoe u het hebt geïnstalleerd. Als je een programma hebt gekocht of gedownload van de Apple App Store, is het verwijderen ervan een snel proces van vier stappen dat heel eenvoudig is.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als u uw app echter ergens anders hebt, kan het moeilijk zijn. Sommige programma's hebben speciale apps voor het verwijderen, terwijl andere het niet zo gemakkelijk maken.

wanneer komt cybertruck uit?

Apps op een Mac verwijderen: App Store-apps

Als je de app uit de App Store van Apple hebt gehaald, is dit proces heel eenvoudig. Je gaat in feite de Launchpad-weergave van de apps van je systeem openen, de app zoeken en verwijderen. Als je Launchpad niet in je dock hebt, kun je het vinden in de map Programma's. Ook is het Launchpad-pictogram veranderd in macOS Big Sur: dus als je hebt bijgewerkt, heb je de zilveren cirkel met een rockership ingeruild voor een raster van vierkanten.

Ga als volgt te werk om apps op een Mac uit de App Store te verwijderen:

(Afbeelding tegoed: Apple)

    Launchpad openen Houd een pictogram ingedrukt Klik op de X op een pictogram Klik op Verwijderen

(Afbeelding tegoed: Apple)

Apps op een Mac verwijderen: Andere apps

Dit is waar dingen lastig worden.

U moet eerst kijken of de toepassing die u gebruikt een verwijder-app op uw systeem heeft. Het kan in dezelfde map verschijnen als de toepassing, aangezien Adobe Premiere Pro een map deelt met zijn verwijderprogramma-app. Als alternatief kan de map Hulpprogramma's in de map Programma's ook het verwijderingsprogramma bevatten (zo werkt Logitech's LogiOptions). Als je zo'n optie hebt, is dat een goede manier om een ​​applicatie te verwijderen.

lg tv's met hdmi 2.1"

Bovendien kunt u in de menubalktabbladen rondneuzen op zoek naar een optie voor verwijderen. Je kunt natuurlijk ook naar de website voor de app gaan en kijken of ze instructies voor het verwijderen hebben.

Als u zo'n optie niet kunt vinden, download dan AppCleaner van FreeMacSoft. Het verwijdert grondig applicaties en alle kleine dingen die programma's zouden kunnen achterlaten.

(Afbeelding tegoed: Apple)

    Op bezoek komen deze pagina om AppCleaner gratis te downloaden Kies de versie die overeenkomt met uw besturingssysteem(klik op het Apple-pictogram > Over deze Mac om te controleren welke macOS-versie u gebruikt)Verplaats AppCleaner naar uw map Programma's AppCleaner openen Sleep een app-pictogram van de Finder-map naar AppCleaner(u kunt ook op het pictogram rechtsboven in App-cleaner klikken en handmatig zoeken)Klik op Verwijderen

(Afbeelding tegoed: Apple)

Er kunnen zich natuurlijk problemen voordoen en het kan zijn dat een toepassing niet kan worden verwijderd. Neem in dat geval contact op met het bedrijf dat de app maakt en kijk wat zij je kunnen vertellen.

Meer macOS-tips

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over03uur27minuten16droogKorting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Weergave Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Weergave Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen