Een Windows 10-update verwijderen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Weten hoe u een Windows 10-update verwijdert, is een van de computertrucs die u nooit hoopt te hoeven gebruiken, maar dat is uiterst handig als het ergste gebeurt.

Over het algemeen is het een goed idee om uw apparaat volledig up-to-date te houden: dit helpt compatibiliteitsproblemen met software te voorkomen en is ook van vitaal belang voor de beveiliging. Helaas zijn deze updates niet altijd vlekkeloos.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel het over het algemeen zeldzaam is, zijn er gevallen geweest waarin een update meer problemen heeft veroorzaakt dan opgelost; sommige hebben er zelfs toe geleid dat bepaalde stukjes software helemaal niet meer met Windows werken. Als dit gebeurt, wilt u uw apparaat terug kunnen zetten naar de vorige staat, zodat u het probleem kunt oplossen totdat er zonder problemen een nieuwe update kan worden uitgebracht.

Er zijn verschillende manieren om een ​​Windows 10-update te verwijderen. We hebben ze hieronder uiteengezet met eenvoudig te volgen instructies, zodat u uw apparaat zonder problemen weer kunt gebruiken.

Een Windows 10-update verwijderen: Verwijderen uit updategeschiedenis

Windows 10 maakt het verrassend eenvoudig om recente updates te verwijderen dankzij een submenu dat bekend staat als Updategeschiedenis. Hier leest u hoe u er toegang toe krijgt:

beoordelingen google pixel 4a 5g

1. Open 'Instellingen'. Op de werkbalk die langs de onderkant van uw scherm loopt, ziet u aan de linkerkant een zoekbalk. Typ hier gewoon 'Instellingen' in en klik op het kleine tandwielpictogram wanneer het in de zoekresultaten verschijnt.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

2. Selecteer 'Bijwerken en beveiliging'. Selecteer in het Windows-scherm 'Instellingen' de optie 'Update en beveiliging'. Als je het niet kunt vinden, gebruik dan de zoekbalk bovenaan het venster.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

amd rx 6800 releasedatum

3. Klik op 'Updategeschiedenis bekijken'. Nu je in het menu 'Update & Beveiliging' bent, moet je klikken op 'Updategeschiedenis bekijken', dat zich in de centrale lijst bevindt. Mogelijk moet u iets naar beneden scrollen om het te vinden.

(Afbeelding tegoed: Windows)

4. Klik op 'Updates verwijderen'. Je vindt dit in de linkerbovenhoek van het venster 'Updategeschiedenis bekijken'.

(Afbeelding tegoed: Windows)

5. Selecteer de update die u wilt verwijderen. Het venster 'Updates verwijderen' toont u een lijst met alle recentelijk geïnstalleerde updates voor zowel Windows als alle programma's op uw apparaat. Selecteer gewoon de update die u wilt verwijderen uit de lijst.

U wordt gevraagd om uw keuze te bevestigen voordat Windows dit doet, dus zorg ervoor dat u de door u gekozen update zeker wilt verwijderen. Mogelijk wordt u gevraagd uw apparaat opnieuw op te starten nadat u ervoor hebt gekozen een Windows-update te verwijderen.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

6. (Optioneel) Noteer het KB-nummer van de updates. Naast de naam van de update ziet u een Knowledge Base-nummer (KB) tussen haakjes. Het kan handig zijn om dit te noteren voor elke update die u wilt verwijderen, vooral als u uiteindelijk een update moet verwijderen via Geavanceerd opstarten, zoals hieronder beschreven.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Een Windows 10-update verwijderen: Verwijderen vanaf geavanceerd opstarten

De bovenstaande methode is de meest eenvoudige manier om een ​​Windows 10-update te verwijderen, maar als het om welke reden dan ook niet heeft gewerkt, kunt u ook proberen een Windows 10-update te verwijderen via het opstartmenu Geavanceerd.

1. Haal het KB-nummer op voor de update die u wilt verwijderen. Als je het KB-nummer nog niet hebt voor de update die je wilt verwijderen, doe dit dan eerst. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, volgt u de bovenstaande stappen tot en met stap 6.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

2. Open 'Instellingen'. Zoek gewoon naar 'Instellingen' in de zoekbalk in de linkerhoek van uw scherm.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Selecteer 'Bijwerken en beveiliging'. Klik in het menu 'Instellingen' op 'Bijwerken en beveiliging'. Gebruik de zoekbalk boven aan het venster als u problemen ondervindt bij het vinden ervan.

nieuwe iphone 11 pro max

beste prijzen op iPad Air

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

4. Ga naar het submenu 'Herstel'. Vanuit 'Update & Beveiliging' moet u het submenu 'Herstel' openen. Deze vindt u in de lijst met submenu's aan de linkerkant van het venster. Als je het moeilijk vindt om het te vinden, gebruik dan de zoekbalk die boven de lijst staat.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

5. Klik op 'Nu opnieuw opstarten' in het gedeelte Geavanceerd opstarten. Eenmaal in het submenu 'Herstel' zal er een kop zijn met de tekst 'Geavanceerde opstartsectie'. Daaronder staat een grijze knop met het opschrift 'Nu opnieuw opstarten'. Klik hier; hierdoor wordt uw apparaat opnieuw opgestart.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

6. Selecteer 'Opties voor probleemoplossing'. Nu u zich in de geavanceerde opstartmodus bevindt, klikt u in de lijst op 'Opties voor probleemoplossing'.

7. Klik op 'Geavanceerde opties'. Nadat je 'Opties voor probleemoplossing' hebt geselecteerd, krijg je twee keuzes: 'Deze pc opnieuw instellen' of 'Geavanceerde opties'. Je wilt de tweede.

8. Kies 'Updates verwijderen'. U wordt begroet met een andere lijst met opties, selecteer hier 'Updates verwijderen'.

9. Selecteer Laatste kwaliteitsupdate verwijderen' of 'Laatste functie-update verwijderen'. Nu heb je een andere keuze: je kunt ofwel 'Laatste kwaliteitsupdate verwijderen' of 'Laatste functie-update verwijderen'. Als je niet zeker weet welk type update je probeert te verwijderen, is dat waar het KB-nummer dat we eerder hebben genoteerd binnenkomt. Geef het nummer gewoon een snelle zoekopdracht op internet en je krijgt binnen enkele seconden het antwoord.

10. Uw apparaat zal nu opnieuw opstarten. Nadat je hebt geselecteerd welk type update je wilt verwijderen, zal je apparaat je vragen om opnieuw op te starten. Doe dat nu.

Meer Windows 10-tips

Hoe u uw productsleutel voor Windows 10 kunt vinden | Bestanden versleutelen op Windows 10 | Hoe installeer ik Windows 10 | Bluetooth inschakelen voor Windows 10 | Opstarten in de veilige modus van Windows 10 | Hoe het scherm te splitsen op Windows 10 | Een scherm opnemen op Windows 10 | Hoe stuurprogramma's op Windows 10 bij te werken? | Kaart een netwerkschijf pingen i n Windows 10 | Hoe Windows 10 te updaten | Het wachtwoord wijzigen op Windows 10 | Fabrieksinstellingen herstellen op Windows 10

De beste Monitors-deals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over04uur55minutenvijftigdroog ViewSonic VP2458 Professioneel... Amazone Prime $ 201,99 Visie Korting Alienware 25 AW2521HF Dell $ 509,99 $ 269,99 Visie Korting ASUS TUF Gaming 27' 1440P HDR... Walmart $ 429 $ 349 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen