Nvidia-stuurprogramma's bijwerken

(Afbeelding tegoed: Nvidia)

Als je een Nvidia GPU hebt, mag je jezelf gelukkig prijzen - ze zijn tegenwoordig behoorlijk schaars! Het bezitten van een Nvidia GeForce GTX of RTX grafische kaart is echter slechts het halve werk.

verwijder Windows 10 update ophalen

Als je wilt dat je games met de best mogelijke instellingen worden uitgevoerd, moet je de stuurprogramma's van het apparaat up-to-date houden. Nvidia brengt regelmatig nieuwe stuurprogramma's uit en deze updates kunnen het verschil betekenen tussen een game die goed draait en een game die spectaculair goed draait.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig is het bijwerken van Nvidia-stuurprogramma's uiterst eenvoudig, op voorwaarde dat u over de juiste software beschikt. Zodra u de Nvidia GeForce Experience-software downloadt, staan ​​u slechts twee klikken tussen u en up-to-date stuurprogramma's. Er zijn andere, meer gecompliceerde manieren om uw stuurprogramma's bij te werken, maar over het algemeen hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, tenzij u ergens onderweg technische problemen tegenkomt.

Lees verder om te leren hoe u uw Nvidia-stuurprogramma's kunt bijwerken. Daarna kun je teruggaan naar je spel - dat er misschien beter uitziet en beter werkt dan voorheen.

Nvidia-stuurprogramma's bijwerken

een. Download de Nvidia GeForce Experience-software

Hoewel er andere manieren zijn om Nvidia-stuurprogramma's te krijgen (Windows Update, Apparaatbeheer, Nvidia's website doorzoeken), vertegenwoordigt de GeForce Experience-software voor de meeste gebruikers de snelste en eenvoudigste methode.

Zonder uitputtend in details te treden, biedt GeForce Experience nieuwe stuurprogramma's voordat Windows dat doet, en optimaliseert het ook uw games daarna. Je kunt ook kiezen tussen voor game en studio geoptimaliseerde stuurprogramma's, afhankelijk van of je een gamer of een grafisch ontwerper bent.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Om de software te krijgen, bezoek de Nvidia GeForce-ervaring website, klik op Nu downloaden en installeer het programma. Dit deel van het proces is behoorlijk onfeilbaar.

2. Controleren op updates

Android-batterij leeg na update

Eerlijke waarschuwing: wanneer u de GeForce Experience-software voor het eerst start, moet u een Nvidia-account instellen om alle functies te gebruiken. Dit is echter niet echt een volledige doorloop waard; als je ooit eerder een online account hebt aangemaakt, zijn de stappen hier vergelijkbaar.

Zorg ervoor dat u alle standaard veiligheidsprotocollen hier volgt: gebruik geen oude wachtwoorden opnieuw, activeer 2FA, enzovoort. (Bekijk onze handleiding over het maken van sterke wachtwoorden.)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Van daaruit ga je naar het tabblad Stuurprogramma's en selecteer je Controleren op updates. Als je het programma een paar minuten hebt geopend, heeft het mogelijk al automatisch op een stuurprogramma gecontroleerd. Hoe dan ook, als er een nieuwe driver beschikbaar is, zie je een groene downloadknop.

3. Selecteer uw type chauffeur (optioneel)

Als je je Nvidia GPU voornamelijk voor gaming hebt gekocht, ben je klaar om te gaan. Als u echter grafisch ontwerper bent, moet u nog een extra stap doorlopen. In plaats van het standaardstuurprogramma te installeren, klikt u op de drie verticale perioden naast het vak Zoeken naar updates.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hier kun je kiezen tussen een Game-ready driver en een Studio-driver. De eerste is gericht op gamen; de laatste is gericht op creatieve apps. U kunt er slechts één tegelijk installeren, maar u kunt heen en weer schakelen als dat nodig is.

4. Download en installeer uw stuurprogramma

werkt dualsense op pc

Zodra u uw stuurprogramma hebt geselecteerd, hoeft u alleen maar op Downloaden te klikken. De stuurprogramma's zijn meestal een paar honderd megabytes, dus afhankelijk van uw verbinding zou dit deel van het proces niet lang moeten duren.

De installatie is ook vrij eenvoudig, al moet je onderweg wel één keuze maken. Express Installation installeert alles wat Nvidia nuttig acht, inclusief extra software die u al dan niet wilt (audiostuurprogramma's, PhysX-functies, enz.). Aangepaste installatie laat u kiezen wat u wilt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Express Installation is voor de meeste mensen een goede keuze, op voorwaarde dat de opslagruimte op uw computer niet kostbaar is. Maar als je kiest voor de optie Aangepast, kun je optionele functies later altijd opnieuw installeren, dus er is ook geen echt nadeel.

Dat is alles wat u hoeft te doen. De Nvidia GeForce Experience-software doet de rest. Zolang u de software opstart en eens in de paar weken controleert op nieuwe updates, zou uw GPU nog lange tijd topprestaties moeten leveren.

Alternatieve methoden voor het bijwerken van stuurprogramma's

Zoals gezegd is de Nvidia GeForce Experience-software niet de enige manier om je Nvidia-stuurprogramma's bij te werken. U kunt dit ook doen via Windows Update of Apparaatbeheer, hoewel Windows nieuwe updates pas weken nadat Nvidia ze in eerste instantie uitbrengt, registreert.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als u echter problemen ondervindt bij het installeren van een nieuw stuurprogramma, kunt u het beste gebruik maken van Nvidia's website direct. Hier kunt u een reeks vervolgkeuzemenu's gebruiken om uw GPU te selecteren en vervolgens de stuurprogramma-update rechtstreeks downloaden en installeren.

De methodologie hier spreekt voor zich, maar zorg ervoor dat u dxdiag uitvoert als u niet zeker weet welke GPU u heeft. (Typ 'dxdiag' in de Windows-zoekbalk en voer het programma uit dat verschijnt. Uw GPU-informatie staat onder het tabblad Weergave.)

De beste Nvidia RTX 3070-, Nvidia GeForce RTX 3080- en Nvidia GeForce RTX 3060-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over23uur19minuten25droog ASUS ROG STRIX NVIDIA GeForce... Amazone $ 2.600 Weergave 2021 Nieuwst ASUS TUF Gaming... Amazone $ 2.700 Weergave Nvidia grafische kaart... Amazone $ 3.049,74 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen