Uploaden naar Google Foto's

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het is belangrijk om te weten hoe u uploadt naar Google Foto's, vooral als u veel foto's op uw telefoon maakt. U wilt immers niet al uw kostbare foto's kwijtraken als uw toestel kwijt, gestolen of kapot is.

De Google Foto's-app zou automatisch een back-up van al je foto's en video's moeten maken, maar dit gebeurt niet altijd. Misschien is je telefoon ingesteld om alleen inhoud te uploaden wanneer je verbonden bent met wifi, of synchroniseert de app niet de juiste mappen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig is het heel eenvoudig om handmatig naar Google Foto's te uploaden, zowel op je mobiele apparaat als op je desktopcomputer. U kunt er ook voor zorgen dat de service in de toekomst automatisch een back-up maakt van foto's en video's, en met de kwaliteit van uw keuze.

In deze handleiding leggen we de gemakkelijkste manieren uit om te uploaden naar Google Foto's, waar je ook bent.

Uploaden naar Google Foto's: vanaf je telefoon

Als je Back-up & synchronisatie hebt ingeschakeld, zou de Google Foto's-app op je Android- of iOS-telefoon of -tablet je foto's en video's automatisch naar de cloud moeten uploaden. Maar je kunt ze ook handmatig uploaden. Hier is hoe.

een. Open de Google Foto's-app op je telefoon of tablet en selecteer een foto of video die je wilt uploaden.

Tik op het cloudpictogram in de rechterbovenhoek van de app. U zou onder aan het scherm een ​​bericht moeten zien met de tekst Uploaden.

Sony Bravia 75 inch tv

(Afbeelding tegoed: Google)

twee. Als u het cloudpictogram niet ziet, tik op de knop met drie lijnen in de rechterbovenhoek van de app. Kies Nu een back-up maken om de foto of video te uploaden naar Google Foto's.

(Afbeelding tegoed: Google)

3. Om ervoor te zorgen dat uw foto's en video's automatisch naar Google Foto's worden geüpload, tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek van de app en selecteer Foto-instellingen.

Back-up en synchronisatie inschakelen als het is uitgeschakeld. Als u zich zorgen maakt over het overschrijden van uw maandelijkse dataverbruikslimiet, tik op Mobiel datagebruik onderaan het scherm en een dagelijkse limiet instellen voor back-ups , van 5 MB tot Onbeperkt.

(Afbeelding tegoed: Google)

Vier. Google Foto's zal upload automatisch de inhoud van uw Camera-map , maar u kunt ook een back-up maken van andere mappen. Tik op Back-up apparaatmappen en kies welke mappen je wilt synchroniseren , zoals screenshots en WhatsApp-afbeeldingen.

(Afbeelding tegoed: Google)

5. Google Foto's instellen op: upload je foto's en video's alleen als je verbonden bent met wifi, schakel Back-up & synchronisatie uit, ga dan terug naar uw accountscherm en tik op Back-up inschakelen.

grubhub vs ubereats vs doordash

(Afbeelding tegoed: Google)

6. Schakel de optie Back-up via mobiele data uit als er geen wifi is.

Om de kwaliteit van uw uploads te verbeteren, wijzigen van de standaard van Opslagbesparing (die hun kwaliteit vermindert maar minder van uw opslaglimiet gebruikt) naar Oorspronkelijke kwaliteit. Tik op Bevestigen om deze wijzigingen op te slaan.

(Afbeelding tegoed: Google)

Uploaden naar Google Foto's: vanaf uw bureaublad

U kunt vanaf uw desktop afzonderlijke foto's en video's, of hele batches, uploaden naar Google Foto's. Dit zijn de gemakkelijkste manieren om dit te doen via uw webbrowser en door Back-up en synchronisatie te gebruiken.

1. Bezoek de Google Foto's-website in uw browser. Klik op de knop Uploaden in de rechterbovenhoek van de pagina Foto's en kies Computer .

Wanneer het vak Openen wordt geopend, selecteer de foto of video die je wilt uploaden en klik op Openen . Om meerdere bestanden te uploaden, ofwel: houd Ctrl ingedrukt terwijl u erop klikt, of selecteer ze met uw muis .

(Afbeelding tegoed: Google)

twee. Als alternatief kunt u eenvoudig sleep foto's en video's van uw bureaublad naar Google Foto's in uw browser. Je ziet een pop-up bevestigen dat items zijn geüpload in de linkerbenedenhoek van het venster.

Als u foto's en video's aan een specifiek album wilt toevoegen, kunt u een album selecteren wanneer u ze uploadt, of klik op Albums en selecteer daar een album. Klik op de knop 'Foto's toevoegen' in de rechterbovenhoek en kies Selecteren vanaf computer.

elke wonderfilm op volgorde

(Afbeelding tegoed: Google)

3. Je kan ook importeer foto's en video's uit Google Drive door die optie te kiezen in het menu Uploaden. Dit opent een Google Drive-venster waarin u: selecteer de bestanden om te uploaden naar Google Foto's .

(Afbeelding tegoed: Google)

Vier. Om te voorkomen dat u handmatig foto's en video's naar Google Drive moet uploaden, selecteer Back-up en synchronisatie downloaden in het menu Uploaden en download de gratis app naar je pc of Mac .

(Afbeelding tegoed: Google)

5. Eenmaal gedownload, installeer en open de app Back-up en synchronisatie . Klik op Aan de slag en kies vervolgens Aanmelden met uw browser.

Klik op Toestaan ​​om de app toegang te geven tot uw Google-account.

black friday verkoop op tv

(Afbeelding tegoed: Google)

6. Terug in de app 'Back-up en synchronisatie', selecteer Back-up van foto's en video's, klik vervolgens op Volgende. Kies de mappen op je computer waarvan u automatisch een back-up wilt maken en synchroniseren met Google Foto's.

Geef aan of u foto's en video's op hun oorspronkelijke grootte wilt houden, of kies Opslagbesparing om hun resolutie te verlagen en ruimte te besparen.

Eindelijk, klik op Start om te beginnen met het uploaden van de inhoud van de geselecteerde mappen naar Google Foto's. Dit zal in de toekomst automatisch gebeuren wanneer u nieuwe items aan deze mappen toevoegt.

(Afbeelding tegoed: Google)

De beste deals voor DSLR-camera's van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen09uur25minuten06droogKorting Nikon D3500 DSLR-camerabehuizing... Walmart $ 500,89 $ 417.41 Visie Canon - EOS Rebel SL3 DSLR 4K ... Beste koop $ 699,99 Visie Korting Nikon D850 FX-Formaat Digitale... Amazone Prime $ 2.996,95 $ 2.696,95 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen