Hoe een laptop als monitor te gebruiken?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Er zijn veel redenen waarom u misschien wilt weten hoe u een laptop als monitor kunt gebruiken. Of je je laptop nu gebruikt voor werk, studie of creatieve doeleinden, één scherm is soms niet genoeg als het om productiviteit gaat.

Microsoft xbox series s-winkels

Gelukkig is het opzetten van een werkstation met twee schermen eenvoudig als u al een laptop - of meer dan één - en ten minste één externe monitor hebt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met slechts een paar snelle aanpassingen in het instellingenmenu kun je het scherm van je laptop uitbreiden naar dat van je externe monitor(s) — of omgekeerd. En als je een desktop-eigenaar bent en je wilt dat je laptop puur fungeert als een scherm dat je pc projecteert, is dat ook een optie, hoewel weliswaar een iets gecompliceerdere.

Er zijn hier echt twee afzonderlijke use-cases, dus we hebben ze hieronder opgesplitst.

In het eerste deel geven we u een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van uw laptop met een tweede monitor, op zowel Windows- als macOS-systemen, zodat u uw bureaublad kunt uitbreiden en niet naar veel krappe vensters hoeft te kijken.

In het tweede deel laten we u zien hoe u uw laptop als monitor voor uw desktop-pc kunt gebruiken, wat handig kan zijn als bijvoorbeeld uw gebruikelijke monitor het begeeft.

Zorg er in ieder geval voor dat je een geschikte beeldschermkabel bij de hand hebt (en als je een macOS-gebruiker bent, controleer dan of je ook een adapter nodig hebt). Afhankelijk van uw laptopmodel hebt u mogelijk een HDMI-kabel, DisplayPort of een mini-DisplayPort-kabel nodig. Heb je het gegrepen? Oké, dan ben je klaar om met het proces te beginnen.

Een laptop als monitor gebruiken op Windows

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

een. Navigeer naar het linkeruiteinde van uw taakbalk (onder aan uw scherm) en druk op de 'Start'-knop . Alternatief, tik op de Windows-toets om het hoofdmenu te activeren.

2. Selecteer de instellingen icoon aan de linkerkant van het menu, dat het instellingenmenu zou moeten openen.

3. Klik op de Weergave optie in de linkerbovenhoek van het menu.

Vier. Zodra uw beeldschermkabel met succes is aangesloten, zou u genummerde rechthoeken moeten kunnen zien die uw aangesloten en bestaande beeldschermen onder de 'Selecteer en herschik schermen' sectie. Als je het niet ziet, controleer dan nogmaals je kabelverbinding. Nog steeds geen geluk? Klik op 'Detecteren' om uw apparaat te dwingen naar een scherm te zoeken.

5. Scroll naar beneden naar de 'Meerdere schermen' sectie en selecteer 'Deze weergaven uitbreiden'.

6. En voor het geval u niet zeker weet welk scherm welk scherm is (zoals weergegeven in het gedeelte 'Scherms selecteren en opnieuw rangschikken'), selecteer 'Identificeren' . Hierdoor wordt een corresponderend nummer gedwongen op elk scherm te verschijnen. Jij kan herschik de displays door ze te slepen zodat ze op uw gewenste plaatsing passen.

top telefoon op de markt

Hoe u uw laptopscherm op Windows kunt uitbreiden

(Afbeelding tegoed: Apple)

een. Navigeer naar het linkeruiteinde van uw taakbalk (bovenaan uw scherm) en druk op de Apple-menuknop .

2. Selecteer 'Systeem voorkeuren' , die het instellingenmenu zou moeten activeren.

3. Klik op de 'Beeldschermen' optie in de linkerbenedenhoek. Dit zou een nieuw venster moeten openen.

Vier. Zodra uw beeldschermkabel met succes is aangesloten, selecteer het tabblad 'Arrangement' , die zou moeten verschijnen als de tweede optie bovenaan het menu.

5. U zou nu blauwe rechthoeken moeten kunnen zien die uw aangesloten en bestaande schermen aangeven. Degene met het witte lipje erbovenop is je hoofdscherm. Zorg ervoor dat de Spiegelschermen optie is uitgevinkt.

6. Om de displays te herschikken, sleep de rechthoeken naar de gewenste plaatsing. Je kan ook verplaats de menubalk door het slepen om te verander je primaire scherm .

Een laptop gebruiken als monitor voor uw desktop-pc

een. Navigeer op uw Windows-laptop naar het linkeruiteinde van uw taakbalk (onder aan uw scherm) en druk op de 'Start'-knop . Alternatief, tik op de Windows-toets om het hoofdmenu te activeren.

2. Selecteer de instellingen icoon aan de linkerkant van het menu, dat het instellingenmenu zou moeten openen.

3. Klik op de ' Projecteren naar deze pc' optie , die als de tiende optie van boven zou moeten verschijnen.

Vier. Zodra uw desktopcomputer is aangesloten op uw gewenste laptop, kunt u doorgaan en het eerste vervolgkeuzemenu wijzigen van 'Altijd uit' in 'Overal beschikbaar op beveiligde netwerken' . U kunt ook een pincode instellen voor het koppelen en 'Vraag om naar deze pc te projecteren telkens wanneer een verbinding wordt aangevraagd' (u kunt deze twee instellingen aanpassen aan uw voorkeur).

5. Op uw desktop-pc, selecteer het pictogram 'Actiecentrum' bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm. Dan klik op 'Verbinden' en wacht tot je laptop op het scherm verschijnt. Zodra je het op je scherm ziet verschijnen, ga je gang en selecteer je het.

6. U moet dan naar uw laptop gaan en accepteer het verbindingsverzoek . En als u een pincode hebt ingesteld bij het koppelen van uw machines, moet u deze in dit stadium invoeren.

7. Klik met de rechtermuisknop op uw desktopapparaat en selecteer 'Bureaubladinstellingen' . Open de weergavemenu en selecteer de 'Bureaublad uitbreiden naar dit scherm' optie . U kunt de displays nu herschikken door: slepen ze naar de gewenste positie.

De beste Microsoft Surface Laptop Go-deals van vandaag Verlaagde prijs Microsoft Surface Laptop Go... Walmart $ 549,99 $ 449 Weergave Microsoft Surface Laptop Go Microsoft VS $ 549 Weergave Korting Microsoft - Surface Laptop Go... Beste koop $ 699,99 $ 549,99 Weergave Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen