Een Nintendo Switch Pro-controller op je pc gebruiken

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als je weet hoe je een Nintendo Switch Pro-controller op je pc moet gebruiken, krijg je het beste van twee werelden. De Nintendo Switch Pro is een ergonomisch genot om te gebruiken. Veel comfortabeler dan de Joy Cons die bij de Switch worden geleverd (hoewel duidelijk minder flexibel), de pad van $ 70 is een van de mooiste waarmee ik heb gespeeld, dus het is logisch dat je hem zoveel mogelijk wilt gebruiken.

Gelukkig heeft Nintendo de Switch Pro-controller met pc laten werken, ofwel bedraad met een USB-C-kabel of draadloos via Bluetooth. Het is zeker beter dan het gebruik van een muis en toetsenbord voor sportgames of een paar sessies Rocket League.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het biedt misschien niet de geavanceerde opties die u kunt krijgen een DualSense-controller met pc gebruiken , maar in termen van comfort en uithoudingsvermogen blijven de Switch Pro-pad en zijn bovenmenselijke batterij extreem moeilijk te verslaan.

Hier leest u hoe u uw Nintendo Switch Pro-controller op uw pc gebruikt.

Een Nintendo Switch Pro-controller gebruiken op je pc (bedraad)

Er is niet echt veel aan deze methode, maar ...

1. Pak een USB-C-kabel en sluit het ene uiteinde aan op de bovenkant van de Switch Pro-controller en het andere op uw pc.

wat zijn de beste matrassen

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

2. Windows zou de Nintendo Switch-controller moeten detecteren en identificeren , en je ziet een kleine melding in de taakbalk die aangeeft wanneer het klaar is.

Krediet: Alan Martin

Een Nintendo Switch Pro-controller gebruiken op pc (draadloos)

Om de Switch Pro-controller draadloos op uw pc te gebruiken, moet u Bluetooth hebben ingebouwd of een Bluetooth-dongle rondslingeren. Ervan uitgaande dat u dat doet, kunt u als volgt uw Switch Pro-controller via Bluetooth met de pc verbinden.

1. Druk op de Start-knop , en toen druk op Instellingen.

Krediet: Alan Martin

twee. In het venster dat opent, selecteer Apparaten, dat is de tweede keuze op de bovenste rij.

Krediet: Alan Martin

3. Zorg ervoor dat de Bluetooth-schakelaar is ingeschakeld en dan druk op Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

Krediet: Alan Martin

vizio v505-h19 beoordeling

Vier. Je moet nu het soort apparaat kiezen dat je wilt verbinden. Negeer de vermelding van Xbox-controllers onderaan, en druk op de bovenste optie: Bluetooth.'

Krediet: Alan Martin

5. U moet nu uw Switch Pro-controller plaatsen koppelmodus . Pak het op en zoek de kleine knop aan de linkerkant van de oplaadpoort (nummer 2 in het onderstaande diagram - bedankt Nintendo!).

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Houd de knop ingedrukt totdat de set lampjes aan de onderkant van de pad (gemarkeerd met 6 in de afbeelding hierboven) heen en weer begint te knipperen.

6. Terug op uw computer begint zich een lijst te vullen met Bluetooth-apparaten die kunnen worden aangesloten. De Switch Pro-controller zal hier verschijnen, en het is gelukkig gemakkelijk te herkennen, eenvoudig genoemd Pro Controller.'' Klik op deze optie.

Krediet: Alan Martin

7. Als alles goed is, krijg je een bevestiging met de woorden Uw apparaat is klaar voor gebruik! Zodra je dit bericht hebt gezien, is je gamepad verbonden.

Krediet: Alan Martin

Hoe de Nintendo Switch Pro-controller in Steam in te stellen

Voordat je begint te spelen met je Nintendo Switch Pro-controller op pc, wil je een beetje finetunen op Steam.

een. Log in op Steam, en druk op de menuknop Steam in de linkerbovenhoek van het venster. Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

Krediet: Alan Martin

s20 vs s20 fe specificaties

twee. In het menu dat verschijnt, selecteer Controller . Dit opent een nieuw paneel aan de rechterkant, waar je moet kies Algemene controllerinstellingen.

Krediet: Alan Martin

3. Selecteer Ondersteuning voor Switch Pro-configuratie zodat Steam weet met wat voor soort gamepad het werkt.

Krediet: Alan Martin

Wanneer u dit doet, ziet u een extra optie waarmee u de Nintendo-knop lay-out. Dit komt omdat Nintendo's positionering voor A, B, X en Y verschilt van die van Microsoft op de Xbox-controller. Je kunt de Switch Pro Controller dit spiegelen, of het hebben zoals Nintendo het bedoeld heeft.

Vier. Je bent nu vrij om de Nintendo Switch Pro-controller zo vaak aan te passen als je wilt. Ga terug naar het vorige menu en selecteer Big Picture-configuratie en je kunt alles naar wens aanpassen.

Krediet: Alan Martin

Hoe de Nintendo Switch Pro-controller te gebruiken met niet-Steam-games.

Maar hoe zit het met je niet-Steam-games? Nou, je kunt rotzooien met programma's als X360ce als je wilt, maar een eenvoudigere oplossing is om je niet-Steam-games gewoon naar Steam te brengen. Hier is hoe.

een. Meld u opnieuw aan bij Steam en selecteer de optie met het label Spellen langs de bovenste balk. Kies in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt Voeg een niet-Steam-game toe aan Mijn bibliotheek.

Krediet: Alan Martin

twee. Er verschijnt een nieuw venster met een hele reeks toepassingen van uw computer. Zoek gewoon de games die je wilt toevoegen, selecteer ze en dan druk op Geselecteerde programma's toevoegen.

Krediet: Alan Martin

De beste Nintendo Switch Pro Controller-deals van vandaag 512 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over06uurvijftigminuten03droogKeuze van de redactie Nintendo Switch Pro... Walmart $ 59 Visie Nintendo Switch Pro-controller Amazone $ 59 Visie Nintendo Pro draadloze... Adorama $ 69,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen