Hoe de PS5-controller op pc te gebruiken

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als je eenmaal weet hoe je een PS5-controller op een pc moet gebruiken, kun je je favoriete pc-games spelen op een van de meest comfortabele en veelzijdige gamepads op de markt.

De DualSense-controller van de PS5 is zelfs zo briljant dat Steam binnen enkele weken nadat de pad op de planken kwam, pc-ondersteuning had aangeboden.de beste mobiele telefoon 2021
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

En hoewel het nog steeds geen vervanging is voor het plezier dat je krijgt bij het gebruik ervan met een game waarvoor het is geoptimaliseerd, zoals Astro's Playroom, verbetert Steam gestaag de DualSense-ervaring op pc.

Zo heeft het onlangs toegevoegd: ondersteuning voor LED-aanpassing , naast de eerdere opname van gyro-, trackpad- en rumble-functies . Hoewel er op het moment van schrijven nog steeds geen ondersteuning is voor adaptieve triggers, wie weet wat de toekomst zal brengen?

Kortom, er zijn veel redenen waarom u uw PS5-controller op uw pc wilt aansluiten. Dus hier is hoe het te doen.

Hoe de PS5-controller op pc te gebruiken (bedraad)

Krediet: Alan Martin

De DualSense-pad is plug-and-play, wat betekent dat zolang u Windows 10 gebruikt, het besturingssysteem het meteen moet oppikken.

Alleen maar sluit de USB-C-kabel aan op de bovenkant van de pad , en sluit het andere uiteinde aan op een vrije USB-sleuf op uw pc , en je bent weg. Dit werkt ook als uw pc USB-C-poorten heeft en u een extra USB-C naar USB-C-kabel hebt liggen.

Hoe de PS5-controller op pc te gebruiken (draadloos)

Als je pc Bluetooth heeft ingebouwd, of als je een Bluetooth-dongle hebt, dan kun je de DualSense-controller draadloos aansluiten zoals Sony het bedoeld heeft. Dit is wat u moet doen om het aan Windows toe te voegen.

1. Ga naar Windows-instellingen

beste black friday camera-deals

Krediet: Alan Martin

druk de Startknop en druk vervolgens op 'Instellingen' .

2. Ga naar 'Apparaten'

Krediet: Alan Martin

Er wordt een nieuwe reeks opties geopend. Klik op 'Apparaten' wat de tweede optie op de bovenste rij is.

3. Schakel Bluetooth in en voeg een nieuw apparaat toe

Krediet: Alan Martin

Zorg ervoor dat de Bluetooth-schakelaar staat op 'aan' druk dan op 'Bluetooth of ander apparaat toevoegen.'

4. Selecteer Bluetooth

Krediet: Alan Martin

Vanuit het volgende menu, selecteer 'Bluetooth'.

5. Zet uw DualSense-pad in de koppelingsmodus

(Afbeelding tegoed: Sony)

Nu moet je ervoor zorgen dat de DualSense-pad vindbaar is. Om dit te doen, houd de PlayStation-knop ingedrukt (die tussen de twee analoge sticks) en de Share-knop (die tussen de D-pad en het touchpad) totdat het lampje rond het touchpad snel begint te knipperen.

herdenkingsdag verkoop voor tv's

6. Selecteer de controller in Windows

Krediet: Alan Martin

Terug op uw pc ziet u een lijst met Bluetooth-apparaten die kunnen worden aangesloten. Nu uw DualSense-pad zich in de koppelingsmodus bevindt, verschijnt deze in deze lijst, dus scrol omlaag totdat je de draadloze controller vindt. Zodra u het ziet, klikt u erop.

7. Wacht op bevestiging

Krediet: Alan Martin

Als alles goed is gegaan, toont Windows u het bovenstaande bericht.

Hoe de PS5-pad in Steam in te stellen

Nu je PS5-controller op je pc is aangesloten, wil je hem op Steam instellen, omdat games anders de invoer mogelijk niet herkennen zoals verwacht. Hier is hoe je dat doet.

1. Open je Steam-instellingen

oculus quest 2 uitverkocht

Krediet: Alan Martin

Log in op Steam. Druk op het Steam-menu in de linkerbovenhoek, dan druk op 'Instellingen' uit het vervolgkeuzemenu.

2. Selecteer 'Controller'

Krediet: Alan Martin

Druk op 'Controller' in de kolom aan de linkerkant, en dan 'Algemene controllerinstellingen' uit het menu dat dan verschijnt.

3. Vink 'PlayStation-configuratieondersteuning' aan

Krediet: Alan Martin

Vink het vakje aan naast PlayStation-configuratieondersteuning.

4. Pas aan!

Krediet: Alan Martin

Je PS5-controller is nu klaar voor gebruik op je pc, maar om naar een hoger niveau te gaan, ga je terug naar het vorige menu en druk je op Big Picture-configuratie. Hiermee kun je vrijwel alles over de pad aanpassen en naar wens aanpassen.

De PS5-pad gebruiken met niet-Steam-games

Dat is allemaal goed en wel, maar hoe gebruik je de PS5 DualSense-controller met niet-Steam-games? De eenvoudigste manier is om je niet-Steam-games gewoon naar Steam te brengen. Dat lijkt misschien een beetje een uit de hand gelopen antwoord, maar het is de meest verstandige oplossing wanneer Steam's PS5-controllerondersteuning zo elegant is.

Zo doe je dat:

1. Selecteer Een niet-Steam-spel toevoegen aan mijn bibliotheek

Krediet: Alan Martin

In de navigatiebalk bovenaan Steam, druk op de vervolgkeuzelijst Games , en toen selecteer Een niet-Steam-game toevoegen aan mijn bibliotheek.

2. Vink de game(s) aan die je wilt toevoegen

Krediet: Alan Martin

heeft apple do studentenkorting?

Het volgende scherm wordt automatisch gevuld met games en andere programma's van je computer. Alleen maar selecteer degene(n) die je wilt toevoegen , en toen klik op Geselecteerde programma's toevoegen.

En daarmee ben je klaar. U kunt nu de PS5-controller op pc gebruiken. Veel plezier.

Meer PS5-tips

We willen dat je het meeste uit je PS5 haalt, dus hebben we een aantal handleidingen samengesteld om je te helpen het te gebruiken.

Op het DualSense-front kunnen we u laten zien hoe u uw PS5-controller kunt bijwerken om ervoor te zorgen dat het altijd compatibel is met de console, of geld besparen door te leren hoe u uw PS4-controller aansluit op PS5 . We hebben ook instructies voor: hoe adaptieve triggers op PS5 uit te schakelen en hoe je je PS5-controller oplaadt .

Voor degenen onder u die upgraden van een PS4, hebben we ook tutorials voor het spelen van PS4-games op PS5.

Eindelijk kunnen we je vertellen hoe je PS5-screenshots naar je pc of telefoon kunt verplaatsen , hoe Remote-play te gebruiken op PS5 , hoe games over te zetten naar een externe harde schijf van PS5 en hoe games op PS5 te verwijderen .

De beste Sony PlayStation 5 DualSense-laadstationdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen03uur41minutenvijftigdroog Playstation DualSense... Amazone Prime $ 29,99 Visie Sony DualSense 2-Bay Oplaadstation... Adorama $ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen