Remote-play gebruiken op PS5

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als je niet weet hoe je Remote Play op PS5 moet gebruiken, mis je een absoluut wonder van de moderne gamewereld.

Als je geen toegang hebt tot je tv maar toch je PS5-fix wilt hebben, kun je met Remote Play je PlayStation 5-gameplay streamen naar je iPhone, iPad, Android-apparaat, Windows-pc of zelfs je oude PS4 als je dat nog niet hebt gedaan verkocht het door. Het werkt echt als magie.  • Lees onze PS5-recensie - de toekomst van console-gaming is hier
  • De beste PS5-games nu verkrijgbaar
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dat gezegd hebbende, raden we persoonlijk niet aan om dit je standaardmanier om games te spelen te maken. Er kan niet alleen een kleine maar merkbare vertraging zijn, maar het is een beetje verkwistend om twee apparaten te gebruiken wanneer de PS5 al het zware werk doet, en je elektriciteitsrekening zal de last dragen.

Afgezien van deze kanttekeningen, is het een fantastische functie waar PS5-bezitters toegang toe hebben, waardoor je veel meer flexibiliteit hebt over hoe en waar je speelt. Dus, als je Remote Play op PS5 wilt gebruiken, dan is dit hoe je het doet.

Remote-play gebruiken op PS5

Allereerst moet je Remote Play op je PS5 inschakelen, dus zet de console aan en volg onze onderstaande gids om toegang te krijgen tot de vereiste instellingen.

een. Vanaf het PS5-startscherm, ga naar Instellingen . Dit is het kleine tandwielvormige pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

Krediet: Alan Martin

twee. In het volgende menu, selecteer Systeem . Het is de zesde optie in de lijst, dus scroll naar beneden en druk op X .

Krediet: Alan Martin

3. Scroll naar beneden in het volgende menu totdat je bij komt Spelen op afstand . Het is de vijfde optie naar beneden.

Krediet: Alan Martin

Vier. Dat vind je Remote-play inschakelen , de bovenste optie in deze sectie, is standaard uitgeschakeld. Druk op X erop , en het wordt ingeschakeld.

Remote Play is nu klaar voor gebruik, maar voordat we verder gaan met het apparaat waarnaar u wilt streamen, zijn er nog een aantal andere instellingen die u moet wijzigen.

Krediet: Alan Martin

5. Ga terug naar het vorige menu en selecteer Energiebesparing . Het is de optie direct onder Remote Play.

asus rog telefoon 5 prijs

Krediet: Alan Martin

6. In de Energiebesparingsmenu , druk op de middelste optie: Functies beschikbaar in de rustmodus .

Krediet: Alan Martin

7. Zorg ervoor dat beide Blijf verbonden met internet en Schakel PS5 inschakelen vanaf netwerk in zijn ingeschakeld. Deze twee instellingen zorgen ervoor dat u uw Remote Play-sessie kunt starten vanaf het apparaat van uw keuze.

Krediet: Alan Martin

Remote Play PS5 gebruiken op uw Windows-pc

Nu je PS5 klaar is om te streamen, zijn de volgende stappen het aansluiten van het apparaat waarop je wilt spelen. Dit zijn de stappen die u moet volgen om Remote Play PS5 op uw Windows-pc te gebruiken.

een. Ga naar de downloadpagina voor de PS Remote Play-app voor Windows en scrol omlaag naar het gedeelte met de titel Installeer de app. Vink een vakje aan om te bevestigen dat u akkoord gaat met de licentieovereenkomst en het privacybeleid van Sony en download het bestand.

Krediet: Alan Martin

twee. Wanneer u de Remote Play Windows-app voor de eerste keer laadt, moet u: log in op je PSN-account . Je moet ook nogmaals bevestigen dat je het goed vindt dat Sony je gegevens gebruikt om inhoud te personaliseren.

Krediet: Alan Martin

3. Op dit punt wilt u een DualSense- of DualShock 4-pad toevoegen. We ontdekten dat je Remote Play daadwerkelijk kunt bedienen door op de pijltjestoetsen en Enter te drukken (en zelfs een beetje rond te lopen in Spelunky 2!), Maar het is duidelijk niet ideaal.

Druk op het gamepad-pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm en sluit uw pad aan via een USB-kabel .

Krediet: Alan Martin

Vier. Je bent nu klaar om verbinding te maken, dus selecteer PS5 , en uw pc zoekt naar en maakt verbinding met een PS5 in uw netwerk.

Krediet: Alan Martin

5. Als alles volgens plan verloopt, zou je PS5 nu in een venster op je pc moeten draaien. Standaard wordt de gameplay gestreamd op 720p, maar dat kan de resolutie wijzigen: in de hoofdinstellingen van de app als je wilt.

Krediet: Alan Martin

Hoe je PS5 op afstand kunt spelen op je iPhone of iPad

Voor de doeleinden van deze handleiding gebruiken we Remote Play om PS5 naar een iPad te streamen, maar het proces is vrijwel identiek op de iPhone.

een. Open de App Store op uw iOS-apparaat en zoek naar Remote Play. Druk op Get op de PS Remote Play-app .

Krediet: Alan Martin

twee. Wanneer u de app voor de eerste keer opent, wordt u gevraagd om: log in met je PSN-gegevens , dus ga je gang en doe dat. Je moet ook bevestigen dat je akkoord gaat met de licentieovereenkomst en het privacybeleid van Sony voordat je kunt spelen.

Krediet: Alan Martin

3. Remote Play heeft je wifi-verbinding nodig om te functioneren, dus iOS stuurt een pop-up met de vraag of dat in orde is. Tik op OK of de functie werkt niet.

Krediet: Alan Martin

Vier. Op dit punt zal de app u vragen om: sluit een pad aan , en geef instructies over hoe u dit moet doen. Volg die instructies, maar als je problemen hebt, lees dan onze handleiding over het aansluiten van een PS5 DualSense-controller op je iPhone.

Houd er rekening mee dat je op zijn minst op iPad deze stap kunt overslaan en touchscreen-bediening kunt gebruiken, maar nadat we dit hebben geprobeerd, zouden we het echt niet aanbevelen, omdat het gamen veel lastiger maakt.

Krediet: Alan Martin

5. Het is nu tijd om verbinding te maken met de PS5, dus tik op PS5 en de iPhone of iPad begint te zoeken.

Krediet: Alan Martin

6. Als alles volgens plan verloopt, is je PS5-scherm nu gespiegeld op je iPhone of iPad . Dit is de onze op iPad, compleet met de virtuele bedieningselementen die we niet zouden aanbevelen.

Krediet: Alan Martin

Hoe PS5 op Android op afstand te spelen

Het is niet verwonderlijk dat het proces voor het gebruik van Remote Play om PS5 naar Android te streamen bijna hetzelfde is als op iOS.

een. Open de Google Play Store op je Android-telefoon en zoek naar Remote-play. Kraan Installeren om de . te downloaden PS Remote Play-app .

Krediet: Alan Martin

twee. Wanneer u de app opent, moet u: log in op je PSN-account , dus ga je gang en doe dit. Je wordt dan gevraagd om akkoord te gaan met de licentieovereenkomst en het privacybeleid van Sony voordat je kunt spelen.

Krediet: Alan Martin

3. De PS Remote Play-app vertelt je dat: koppel een compatibele DualShock 4 of DualSense-gamepad . Dit is een optionele stap, maar zeker de moeite waard, omdat touchscreen-bediening niet comfortabel is. De app legt uit hoe je dit doet.

Krediet: Alan Martin

Vier. Zodra dit is gebeurd, zal de app vragen of je verbinding wilt maken met een PS4 of PS5. Tik op PS5 .

Krediet: Alan Martin

5. Uw Android-telefoon zal verbinding maken met je PS5 , klaar om te streamen. Helaas blokkeerden beveiligingsinstellingen ons om een ​​screenshot te maken voor deze, maar het werkte wel.

Krediet: Alan Martin

Hoe PS5 op PS4 op afstand te spelen

Als je PS4 up-to-date is, is de PS5 Remote Play-app zou tussen uw vooraf geïnstalleerde apps moeten staan. Blader door totdat je het vindt: het is een blauw vierkant met twee stippen boven de omtrek van een gamepad en het woord PS5 ben ermee bezig.

Helaas heeft Sony het krijgen van in-app-screenshots geblokkeerd, maar het proces vanaf hier is eenvoudig. Start gewoon de app en je PS4 zal de PS5 op je netwerk vinden, zodat je meteen kunt beginnen en spelen waar je was gebleven.

Krediet: Alan Martin

Meer PS5-tips

We willen dat je het meeste uit je PS5 haalt, dus hebben we een aantal handleidingen samengesteld om je te helpen het te gebruiken.

Op het DualSense-front kunnen we u laten zien hoe u uw PS5-controller kunt bijwerken om ervoor te zorgen dat het altijd compatibel is met de console, of geld besparen door te leren hoe u uw PS4-controller aansluit op PS5 . We hebben ook instructies voor: hoe adaptieve triggers op PS5 uit te schakelen en hoe een PS5-controller op pc te gebruiken .

Voor degenen onder u die upgraden van een PS4, hebben we ook tutorials voor het spelen van PS4-games op PS5.

Meer willen? We kunnen het je ook laten zien hoe je games op je PS5 kunt verwijderen , hoe games over te zetten naar een externe harde schijf van PS5 en hoe je PS5-screenshots naar je pc of telefoon kunt verplaatsen , net zoals hoe speeltijd op PS5 te tonen .

    Meer:De beste gaming-tv's voor PS5 en Xbox Series X
De beste Sony PlayStation 5 DualSense Wireless Controller-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagenelfuur14minuten44droog PlayStation DualSense... Amazone Prime $ 69 Visie PS5 DualSense™ Middernachtzwart... Walmart $ 69 Visie Sony - PlayStation 5 -... Beste koop $ 69,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen