SharePlay gebruiken in iOS 15 FaceTime

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

SharePlay komt naar FaceTime, wat betekent dat je binnenkort je videogesprekken kunt verlevendigen door films en shows te kijken met de andere mensen die aan het bellen zijn, naar dezelfde muziek te luisteren of zelfs je scherm te delen. Maar voordat u kunt genieten van die gedeelde ervaringen in FaceTime, moet u weten hoe SharePlay werkt.

rtx 30 serie release datum

Gebaseerd op de huidige software-bèta's van Apple, waar SharePlay al een tijdje beschikbaar is, is het gebruik van SharePlay in FaceTime vrij eenvoudig, hoewel het in het begin even wennen is. Met de bètaversie van iOS 15.1 als onze gids, kunnen we u laten zien hoe SharePlay zou moeten werken en andere vragen beantwoorden die u mogelijk heeft over de nieuwe functie.Waarom wordt SharePlay nu gelanceerd?

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Apple gaf een preview van SharePlay tijdens de keynote van de Worldwide Developers Conference in juni, waar de functie werd onthuld als onderdeel van de software-updates voor Macs, iPhones en iPads. In de zomer heeft Apple SharePlay echter uit zijn bèta's verwijderd en aangekondigd dat de functie later in de herfst zou komen. Vermoedelijk wilde Apple meer tijd besteden aan het verfijnen van SharePlay, en het wilde dat de release zou samenvallen met al die software-updates die beschikbaar kwamen op de verschillende apparaten.

iOS 15 en iPadOS 15 debuteerden in september en vandaag (25 oktober) macOS 12 Monterey voegt zich bij die updates. Nu SharePlay al is hersteld naar de openbare bèta's van iOS 15.1 en iPadOS 15.1, betekent dit dat de release van SharePlay op handen is, met volledige iPad- en iPhone-updates die ofwel tegelijkertijd met macOS 12 Monterey verschijnen of later in de volgende week of zo verschijnen. Hoe dan ook, we verwachten dat de updates die SharePlay naar de massa brengen binnenkort verschijnen.

Waarmee kan ik SharePlay gebruiken?

In de openbare bèta hebben we SharePlay alleen kunnen gebruiken om inhoud van Apple TV Plus en Apple Music te delen. Apple heeft echter gezegd dat streamingdiensten van derden SharePlay-ondersteuning kunnen toevoegen. De services en apps die Apple tijdens de WWDC-preview specifiek heeft genoemd, zijn onder meer Disney Plus, Hulu , ESPN Plus, Paramount Plus , HBO Max , de NBA-app, Pluto-tv , TikTok, Twitch, MasterClass en Zillow. Je merkt misschien Netflix ontbreekt in die groep, maar dat wil niet zeggen dat de streamingdienst die functie op een later tijdstip zou kunnen toevoegen.

Ondersteuning van derden ontbrak tijdens de SharePlay-bètatests; toen ik Bunheads op Hulu probeerde te delen met een paar mensen in een FaceTime-sessie, duurde het niet. We verwachten echter dat veel van de apps die hebben toegezegd SharePlay te ondersteunen, updates zullen krijgen zodra de functie live gaat.

(Afbeelding tegoed: Apple)

iphone 13 versus samsung s22

Oh, nog iets over SharePlay-compatibiliteit: de mensen in je FaceTime-chat moeten de relevante app hebben gedownload en geabonneerd zijn op welke streamingdienst je ook gebruikt voor SharePlay. Als je films en tv-programma's probeert te delen die je in de Apple Store hebt gekocht, moet elke FaceTime-deelnemer die titel ook hebben gekocht. (Tenminste, zo werkt het in de bèta.)

SharePlay gebruiken in iOS 15 FaceTime

Hier is hoe we SharePlay hebben kunnen gebruiken in iOS 15 FaceTime op basis van de openbare bèta van iOS 15.1. We zullen deze stapsgewijze instructies bijwerken als er iets verandert zodra de volledige versie van iOS 15.1 met SharePlay-ondersteuning in FaceTime arriveert.

een. Start FaceTime.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Tik op Nieuwe FaceTime om een ​​nieuw gesprek te beginnen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Voeg de contactgegevens toe van de mensen met wie je aan het chatten bent en tik op de groene FaceTime-knop. Je chat begint.

ipad air 4 studentenkorting

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Start de app die je wilt gebruiken met SharePlay. In dit geval kiezen we voor de TV-app van Apple.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Zoek de show die je wilt delen en klik op Afspelen. In het volgende pop-upmenu, klik op SharePlay om de film, het tv-programma of het nummer voor andere deelnemers af te spelen . (Als u op Alleen starten voor mij tikt, wordt die inhoud alleen op uw apparaat afgespeeld, wat eigenlijk een beetje onbeleefd is.)

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Garmin vivofit 4 activiteitstracker

Op dit moment werkt SharePlay zijn magie, het afspelen wordt gesynchroniseerd, zodat iedereen tegelijkertijd hetzelfde ziet. De functie maakt ook gebruik van autoducking om de audio bij het afspelen te laten vallen als iemand in uw gesprek begint te praten. Iedereen die in gesprek is, kan het afspelen regelen, de film, het programma of het nummer pauzeren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

In de linkerbovenhoek ziet u mogelijk enkele bedieningselementen. Van rechts naar links zijn dit de knoppen om je weergave uit te breiden naar volledig scherm, naar beeld-in-beeld te springen als er een andere app is waar je heen moet, en X om je SharePlay-sessie af te sluiten.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Wanneer je op de X tikt, heb je de mogelijkheid om SharePlay voor iedereen te beëindigen of het alleen voor jezelf te beëindigen, zodat het afspelen voor anderen in het gesprek kan worden voortgezet.

Meer tips en trucs voor iOS 15