Gesplitst scherm gebruiken op iPad

(Afbeelding tegoed: Apple)

Als je niet zeker weet hoe je een gesplitst scherm op iPad moet gebruiken, mis je een van de beste multitasking-opties in het tabletecosysteem van Apple.

De oorspronkelijke visie van iPad was een apparaat dat de app werd die je gebruikte. Meer recentelijk werd dit ingetogen interactiemodel complexer naarmate de gebruikerseisen toenam.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Multitasking is zo'n voorbeeld, waardoor u meer dan één app tegelijk kunt gebruiken. De handigste multitasking-opstelling voor iPad is degene die Apple Split View noemt - wat effectief is, maar verre van vindbaar.

Als je eenmaal weet hoe je het kunt vinden - en hoe je het moet gebruiken - is Split View een krachtig hulpmiddel om niet alleen twee apps tegelijk te bekijken, maar ook om met beide apps te communiceren, bijvoorbeeld door afbeeldingen van de ene naar de andere te slepen. Laten we eens kijken hoe de functie voor gesplitst scherm op iPad werkt.

Hoe gesplitst scherm op iPad te gebruiken: Hoe gesplitste weergave in te stellen

(Afbeelding tegoed: Apple)

switch pro-controller op pc

een. Gesplitste weergave vereist dat u op zijn minst de seconde app die je in het Dock koppelt. Sleep het daarheen als het niet aanwezig is, of open het dus het verschijnt in het gebied met recente items van het Dock aan de rechterkant.

twee. Open je eerste app , die normaal wordt gestart.

3. Sleep de Home-indicator omhoog totdat het Dock zichtbaar is en til vervolgens uw vinger op.

Vier. Tik en houd de tweede app vast die je met de eerste wilt koppelen.

indoor outdoor beveiligingscamera's voor thuis

5. Sleep het naar de linker- of rechterrand van het iPad-scherm.

6. Als de gesleepte app een vierkante vorm heeft, is deze niet compatibel met gesplitste weergave. Verlaat het slepen door de app terug te brengen naar het Dock.

7. Als het wordt weergegeven als een lange, smalle rechthoek, sleept u het naar de linker- of rechterrand van het scherm, die uw eerste app naar binnen zal 'nudgen'. Laat los en je bent in Split View, met twee apps naast elkaar.

Hoe gesplitst scherm op iPad te gebruiken: Beheer de instellingen van Split View

(Afbeelding tegoed: Apple)

een. Standaard geeft Split View elke app de helft van het scherm. Maar je kunt de verticale balk slepen - de app-verdeler — om de verhouding aan te passen, zodat de ene app een kwart van het scherm heeft en de andere driekwart.

nieuwste telefoon nu uit

twee. Om uw apps terug te zetten naar het volledige scherm, sleep de app-scheidingslijn naar een schermrand. Of om een ​​app in Split View te vervangen, sleep een nieuwe app van het Dock naar zijn plek.

3. Split View-instellingen kunnen ook worden bekeken in de App-switcher (sleep omhoog vanaf de onderrand en pauzeer in het midden van het scherm). U kunt een nieuwe app vanuit het Dock over een Split View-paar in de App Switcher slepen. Dit zal dan dat app-paar naar voren brengen, dus je kunt zet de nieuwe app neer op een van de Split View-spots.

Gesplitst scherm gebruiken op iPad: probeer deze tips voor gesplitste weergave

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, volgen hier nog meer tips om te proberen:

  • Sleep tekst, foto's en bestanden van de ene Split View-app naar de andere.
  • Open twee exemplaren van de dezelfde app naast elkaar om documenten te vergelijken.
  • Tik op de tab-knop van Safari en gebruik Nieuwe vensters openen om snel een twee-up Safari-weergave te krijgen. ( Alle vensters samenvoegen keert terug naar één venster op volledig scherm.)
  • Zet een derde app op de app-verdeler en deze zal in de modus Slide Over boven Split View zitten - handig voor apps die slechts tijdelijke zichtbaarheid vereisen.
  • Tik op het horizontale tabblad van een app met gesplitste weergave bovenaan het scherm en sleep naar beneden om over te schakelen naar de weergave Slide Over.
  • Voeg app-mappen toe aan het Dock als je merkt dat je er veel in Split View gebruikt.
  • Als u multitasking wilt uitschakelen, opent u Instellingen en veegt u met de schakelaars in Startscherm en Dock > Multitasking.

Kun je Split View op iPhone gebruiken?

(Afbeelding tegoed: Apple)

Als je een iPhone 12 in je wanten en je je afvraagt ​​hoe je een app-weergave in tweeën kunt krijgen, zoals je kunt op veel Android-smartphones, hebben we slecht nieuws. Voorlopig is Split View alleen iets voor iPad.

U kunt echter een glimp opvangen van wat er anders zou kunnen zijn met iCab Mobiel , een webbrowser van derden waarmee u het scherm in tweeën kunt snijden en tegelijkertijd twee browservensters kunt uitvoeren. Om het te activeren, tikt u op het menu Actie (knop delen) en selecteert u Dubbele browser inschakelen .

Het is een beetje krap. Misschien heeft Apple dit toch bij het juiste eind.

Meer iPad- en iPhone-tips

Hoe voeg een widget toe aan het startscherm van je iPhone | iPad 'How to' megagids: iPad Pro en iPadOS Tutorial | Apps sluiten op iPhone 12 | Telefoongesprekken opnemen op een iPhone | Hoe u uw iPhone gebruikt — essentiële tips en trucs | Hoe u uw iPhone-scherm opneemt

De beste Apple iPad Pro 12.9 (2021), Apple iPad Pro 11 (2021) en Apple iPad (2020) deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen19uur58minuten17droogKorting 2021 Apple 12,9-inch iPad Pro... Amazone Prime $ 1,099 $ 999 Visie Korting Apple 12,9-inch iPad Pro... Walmart $ 1.717,42 $ 999 Visie 12,9-inch Apple iPad Pro... Verizon Draadloos $ 1.299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen