Hoe u een kalkoenfriteuse veilig gebruikt — toptips voor feestelijk frituren

Kalkoen friteuse buiten koken (Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het vakantieseizoen is bijna aangebroken en een goed moment om de beste kalkoenfriteuses te gebruiken voor uw feestelijke feesten. Maar voordat u uw Thanksgiving-traktaties frituurt, is het belangrijk om te weten hoe u een kalkoenfriteuse veilig gebruikt.

Buiten kalkoenfriteuses verwerken grote hoeveelheden olie, dus u moet alle veiligheidsmaatregelen nemen om ongelukken te voorkomen. Ze kunnen niet alleen mogelijke branden veroorzaken, maar kunnen ook letsel of schade veroorzaken als ze niet correct worden gebruikt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus voordat u uw kalkoenfriteuse deze feestdagen instelt, volgt u deze topveiligheidstips om uw gezin en huis veilig te houden.

Hoe gebruik je een kalkoenfriteuse veilig?

Blijf buiten en weg van huis — Wanneer u uw kalkoenfriteuse installeert, wordt aanbevolen om deze op minstens 3 meter afstand van uw huis te plaatsen. Blijf ook uit de buurt van bomen of andere houten constructies die mogelijk brandgevaar opleveren.

wat is er op sling tv

Altijd op een vlakke, betonnen ondergrond plaatsen — U moet uw buitenfrituurpan voor kalkoenen altijd op een vlakke, stevige, onbrandbare ondergrond plaatsen. Plaats uw kalkoenfriteuse nooit op een terras of in een open garage om brand te voorkomen. Als hij eenmaal stabiel is, mag u uw kalkoenfriteuse niet verplaatsen tijdens gebruik.

Kalkoen friteuse buiten(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Houd het weer in de gaten — Gebruik een kalkoenfriteuse nooit in de regen, sneeuw of andere slechte weersomstandigheden.

beste router voor gaming 2021

Vul uw friteuse nooit te vol met olie — Zorg ervoor dat u de friteuse niet te vol doet met olie, aangezien dit gevaarlijk kan zijn als deze overloopt. Het is aan te raden om een ​​proefrit te maken met water in de pan om je kalkoen onder te dompelen. Dit bepaalt hoeveel olie je nodig hebt, zodat het niet overloopt.

Kalkoen friteuse aan het koken(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Zorg ervoor dat je een ontdooide en droge kalkoen gebruikt — Zorg er altijd voor dat uw kalkoen volledig ontdooid en droog is voordat u gaat koken. Als je kalkoen nog steeds bevroren is, zal het extra water ervoor zorgen dat de olie woedend borrelt en overloopt. Als er eenmaal olie in de brander is gemorst, ontstaat er brand.

nintendo switch nieuwe releases 2021

Draag beschermende kleding/uitrusting — Zorg ervoor dat u beschermende kleding draagt, zoals hittebestendige handschoenen die uw armen bedekken, en een veiligheidsbril om u te beschermen tegen hete oliespatten.

Kalkoen in frituurmand(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Controleer de olietemperatuur — Houd altijd de temperatuurregelaars in de gaten om oververhitting van de olie en het veroorzaken van brand te voorkomen. Er zijn enkele kalkoenfriteuses die een timer of automatische uitschakelfunctie hebben, maar veel friteuses hebben geen thermostaat. Wees voorzichtig bij het aanraken van het deksel of het handvat van een kalkoenfriteuse, deze kunnen erg heet worden.

Zet de brander uit voordat je de kalkoen in de olie laat zakken — Als je je kalkoen in de friteuse laat zakken, zorg er dan voor dat de brander uit is. Zet hem pas aan als de kalkoen volledig ondergedompeld is in de frituurolie. Dit voorkomt morsen van hete olie of spatten.

wat is de beste pc?

Kalkoen friteuse temperatuur(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Laat een kalkoenfriteuse nooit onbeheerd achter — Houd uw kalkoenfriteuse altijd goed in de gaten en laat deze tijdens het koken nooit onbeheerd achter.

Zorg dat u altijd brandvoorzorgsmaatregelen bij de hand hebt — Wees te allen tijde voorbereid met een ABC'- of vetbrandblusser in geval van brand. Gebruik nooit water of een tuinslang bij het blussen van branden die verband houden met kalkoenfriteuses.

Laat de olie altijd een nacht afkoelen voordat u deze weggooit — Als je klaar bent, haal je de pot voorzichtig van de brander en zet je hem op de grond. Dek af en laat de olie de hele nacht afkoelen voordat u deze weggooit.

beste ps4-games met gesplitst scherm

Thanksgiving kalkoen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Wat zit er in je kalkoenfriteusekit?

Een traditionele kalkoenfriteuseset bestaat meestal uit een brander, een grote bouillonpan met deksel, een gevogeltehouder, een lifter om uw gevogelte veilig uit de olie te halen en een thermometer. Er zijn sets met andere accessoires zoals een extra pan of hittebestendige handschoenen, maar deze kun je apart aanschaffen.

U hebt ook een propaanbrander nodig met een slang die wordt aangesloten op een propaangastank en een meter voor het regelen van de vlam.

Dingen kunnen rommelig worden nadat je je kalkoen hebt gekookt, dus hier is: hoe gewone Thanksgiving Day-vlekken snel en gemakkelijk te verwijderen? .

De beste airfryers-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over09uur08minuten09droog GoWISE VS 3.7-Quart... Amazone Prime $ 60,90 Visie Korting Ninja Foodi 8Qt. 6-in-1,... Bed Bad & Verder $ 179,99 $ 129,99 Visie Korting NINJA FOODI TENDERCR... Walmart $ 239,99 $ 157,41 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen