Hoe WhatsApp Web en WhatsApp Desktop te gebruiken

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

Als u weet hoe u WhatsApp Web en WhatsApp Desktop moet gebruiken, hoeft u niet elke keer naar uw telefoon te grijpen als u wilt reageren op het laatste bericht van een van uw groepschats.

De razend populaire berichten-app die eigendom is van Facebook, kan worden gebruikt via uw webbrowser of door een desktop-app voor uw pc of Mac te downloaden. Al uw berichten worden gesynchroniseerd tussen de verschillende platforms, zodat u uw gesprekken kunt volgen op het apparaat dat u het beste uitkomt. Het betekent ook dat u met uw juiste toetsenbord kunt typen in plaats van op uw telefoonscherm te tikken.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

WhatsApp Web en WhatsApp Desktop werken op bijna precies dezelfde manier, hoewel spraak- en video-oproepen momenteel alleen worden ondersteund op desktops en je kunt er maar één tegelijk op inloggen (plus je telefoon).

Hier is alles wat u moet weten over het gebruik van WhatsApp in uw webbrowser en op uw bureaublad.

Hoe WhatsApp Web in uw browser te gebruiken

een. Ga naar de WhatsApp-webwebsite . Zolang je niet eerder bent ingelogd, krijg je een scherm te zien met een QR-code en enkele instructies .

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

twee. Open nu WhatsApp op je telefoon. Op iOS, tik op het pictogram Instellingen in de rechterbenedenhoek van de WhatsApp-app. Druk op Android op het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van de app.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

3. Op iOS, kies WhatsApp Web/Desktop en druk op Een apparaat koppelen.' Op Android, selecteer 'Gekoppelde apparaten' dan tik op 'Een apparaat koppelen'.

galaxy s20 vs s21 ultra

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

eye quest 2 vr-headset

Vier. Dit zal activeer de camera van je telefoon en laat je toe scan de QR-code dat wordt weergegeven in de webbrowser van uw computer.

Als het een apparaat is dat u regelmatig gebruikt en u zeker weet dat niemand anders er toegang toe heeft, zorg er dan voor dat u vink het vakje Houd mij aangemeld aan zodat u niet elke keer hetzelfde proces hoeft te doorlopen.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

5. U kunt dat browservenster nu gebruiken om: berichten openen, verzenden en ontvangen , hoewel u misschien moet bureaubladmeldingen inschakelen door op de banner te klikken die in de linkerbovenhoek verschijnt.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

6. Om foto's of andere bestanden bij te voegen, klik op de paperclip-knop aan de linkerkant van de chatbox.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

7. Klik op de microfoonknop rechts van de chatbox als je wilt spraakberichten opnemen via een headset of de ingebouwde microfoon van uw apparaat.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

9. Als je wilt update je status , klik op het pictogram met de gebroken cirkel. Klik op de tekstballon naar breng je contacten naar voren om een ​​nieuwe chat te starten

Met het pictogram met drie stippen kunt u een nieuwe groep of kamer maken, uw weergavenaam en afbeelding bewerken, uw gearchiveerde berichten en berichten met ster bekijken en het instellingenmenu openen.

beste nieuwe ps4-games 2021

U kunt ook volledig uitloggen, maar dit betekent dat u de volgende keer al deze stappen opnieuw moet doorlopen.

Hoe WhatsApp Desktop op je pc of Mac te gebruiken

een. Als u de neiging heeft om per ongeluk browsertabbladen te sluiten, download een van de desktopversies van WhatsApp van de WhatsApp-downloadpagina in plaats van.

Het werkt op Windows 8 of nieuwer (er zijn verschillende versies, afhankelijk van of je een 32- of 64-bits systeem gebruikt) en macOS X 10.10 en hoger.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

twee. Zodra WhatsApp op uw systeem is geïnstalleerd, open de app en je wordt begroet door hetzelfde inlogscherm dat je in de webversie ziet: een QR-code en een set van drie instructies.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

3. Pak je telefoon en WhatsApp openen . Op iOS, tik op het pictogram Instellingen in de rechterbenedenhoek van de WhatsApp-app. Op Android, druk op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van de app.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

Vier. Op iOS, kies WhatsApp Web/Desktop en druk op Een apparaat koppelen.' Selecteer op Android 'Gekoppelde apparaten' tik dan op 'Een apparaat koppelen.'

De camera van je telefoon wordt nu een QR-codescanner. Richt het op je scherm en de desktop-app zal log je in op je account .

Zorg ervoor dat de Houd mij aangemeld is aangevinkt zodat u niet elke keer hoeft in te loggen.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

5. De desktop-app toont nu al uw bestaande chats, zodat u: berichten schrijven met het toetsenbord van uw computer , nieuwe groepen maken, uw status bijwerken en alle andere dingen die hierboven zijn vermeld voor de webversie.

geforce rtx 3080 grafische kaart

6. Een extra functie in WhatsApp Desktop die je niet krijgt in de webversie is spraak- en videogesprekken . Dit is alleen beschikbaar voor individuele contacten, niet voor hele groepen, en je hebt minimaal Windows 10 64-bit versie 1903 of macOS 10.13 nodig om het te gebruiken.

Klik op het camera- of telefoonpictogram boven aan het chatvenster, afhankelijk van het type oproep dat u wilt plaatsen. Geef indien nodig WhatsApp toegang tot de microfoon en camera van uw computer als daarom gevraagd wordt.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

Je bent nu helemaal klaar om deel te nemen aan WhatsApp-groepschats met je muis en QWERTY-toetsenbord. Als u bent vergeten uit te loggen bij WhatsApp Web of Desktop op een apparaat dat niet van u is, kunt u: log op afstand uit vanaf uw telefoon .

Ga naar het WhatsApp Web/Desktop-scherm op iOS of het scherm 'Gekoppelde apparaten' op Android. Hier ziet u een lijst met alle desktopapparaten en webbrowsers die momenteel zijn gesynchroniseerd met uw account. gewoon tik op elke die u wilt verwijderen .

De beste Apple iPhone 12-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 45,38/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 45,38/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 74/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 74/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 47,46/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 47,46/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen