Uw Sony Android TV gebruiken

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony Bravia smart-tv's bieden enkele van de beste Android-tv's op de markt, maar zelfs de beste smart-tv's kunnen moeilijk te navigeren zijn. Android TV biedt een breed scala aan apps en diensten, met enorme bibliotheken met zowel gratis als betaalde inhoud, samen met games, sociale media en een rijk assortiment aan smart home-mogelijkheden.

Maar dat alles betekent dat er veel aan uw Sony-tv is dat u waarschijnlijk niet meteen weet, van het aansluiten van uw smart-tv op uw smarthome-apparaten tot het vinden van de juiste menu's voor het aanpassen van de beeldinstellingen of het inschakelen van enkele van de kleine bekende functies van Sony. • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

We zijn hier om u daarbij te helpen. We hebben in de loop van maanden en jaren veel Sony-tv's beoordeeld en hebben verschillende handige instructieartikelen samengesteld die u door veel van de specifieke functies en menu's van Sony Bravia-tv's leiden. Met stapsgewijze instructies en illustraties die u helpen bij het navigeren door de menu-opties, zijn we hier om het gebruik van uw Sony Android TV een beetje gemakkelijker te maken.

Lees verder voor onze verzameling handige handleidingen voor het gebruik van uw Sony Android TV.

Welke Sony-tv heb je?

Onze handleidingen voor de instellingen en functies van Sony-tv's hebben betrekking op modellen die teruggaan tot 2018, tot en met de nieuwste Sony Bravia- en Master Series-sets. Maar de details variëren van jaar tot jaar, en het kan soms lastig zijn om erachter te komen welk model je hebt. (Voorbeeld: Sony's 2021-tv's zijn verhuisd van Android TV naar Google TV .)

galaxy s10 vs s21 ultra

Als u weet welke tv u heeft, wordt het veel gemakkelijker om te bepalen welke stappen voor u relevant zijn als u erachter komt hoe u op uw nieuwe tv moet navigeren. Als je eenmaal een modelnummer hebt, kun je bepalen in welk jaar deze is gemaakt, welke van onze handige handleidingen van toepassing zijn op je tv en zelfs handleidingen en hulp van de klant vinden bij de fabrikant.

Hier zijn twee eenvoudige manieren om het modelnummer van uw Sony TV te achterhalen.

Zoek het fabrikantlabel op de tv zelf

De snelste manier om het modelnummer van uw tv te vinden, is door het label te controleren. Je vindt dit label over het algemeen aan de achterkant of zijkant van de tv, vaak in de buurt van het aansluitpaneel waar je HDMI- en andere poorten vindt. Dit zal meestal een onopvallend label zijn, met zeer kleine lettertjes. Daar vindt u het volledige modelnummer van de tv, evenals het serienummer van het apparaat, informatie over stroomvereisten en FCC-certificering, en vaak een telefoonnummer voor klantenondersteuning.

Een gemakkelijke manier om deze informatie bij de hand te houden zonder dat u uw tv van de muur hoeft te halen, is door een foto van het label te maken wanneer u de tv voor het eerst opstelt. Vervolgens kunt u de informatie opslaan voor gebruik onderweg.

Zoek de modelinformatie in de instellingen van de tv

De andere plaats waar u het modelnummer van uw tv kunt vinden, is in de systeeminstellingen van de tv.

Begin vanaf het startscherm en navigeer vervolgens naar de rij met het label 'Apps'. In plaats van naar rechts te drukken om door de apps op je tv te bladeren, moet je naar links gaan om het menupictogram van de apps te markeren.

Onder het apps-menu kunt u de Help-instellingen openen. Open in het menu Help het menu Status en diagnose, dat een optie heeft voor 'Systeeminformatie', waar u het modelnummer van uw tv vindt, evenals details over de softwareversie van uw tv en opties voor het uitvoeren van systeemdiagnose.

Aan de slag met uw Sony TV

Als je een huidige Sony TV uit 2020 met Android 8.0 hebt, dan heb je een van de beste versies tot nu toe van het Android TV-besturingssysteem van Google, en we hebben instructies om je te helpen de basis te leren. Deze instructies helpen je bij het voor de eerste keer instellen van je tv, het activeren van Google Assistant en het installeren van nieuwe apps, en bij het bijwerken van de software van je Sony TV om de nieuwste functies en beveiligingsupdates te krijgen.

Uw Sony Android TV instellen
Het voor de eerste keer instellen van uw Sony TV is meer dan alleen uit de doos halen en aansluiten. Deze gids leidt u door het installatieproces voor de eerste keer, inclusief het koppelen van de afstandsbediening, verbinding maken met wifi en instellen verbindingen met al uw thuisbioscoopapparaten.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Google Assistent instellen op Sony Android TV
Als onderdeel van je eerste installatie, wil je ook Google Assistant instellen, waarmee je niet alleen je Sony TV kunt bedienen met spraakopdrachten, maar waarmee je ook kunt communiceren met allerlei slimme thuisgadgets en zowel in de app store als in de app kunt zoeken. internet voor informatie, variërend van het weer tot aandelenkoersen.

Sony TV-apps installeren en verwijderen
Dankzij Sony's gebruik van Android TV heeft je nieuwe smart-tv toegang tot een enorm ecosysteem van apps en diensten, met alles van het streamen van shows en films tot games, sociale media en meer. Of je nu favorieten zoals Netflix of Disney Plus wilt installeren, nieuwe services voor live sport wilt vinden, gratis tv wilt streamen of wilt communiceren met smarthome- en beveiligingsapparaten, je kunt de apps die je nodig hebt gemakkelijk vinden met een eenvoudige zoekopdracht. Hier leest u hoe u de gewenste apps kunt vinden, hoe u door de Google Play App Store kunt bladeren en hoe u uw app-menu's kunt ordenen en ongewenste apps kunt verwijderen.

Sony TV-software updaten
Als u uw Sony TV up-to-date houdt met de nieuwste versie van Android TV, krijgt u niet alleen de beste tv-ervaring, maar bent u ook veiliger met de nieuwste beveiligingsoplossingen, kunt u genieten van nieuwe functies en mogelijkheden en krijgt u zelfs verbeterde interfaces en menu's. We laten u zien hoe u uw tv-software kunt updaten met slechts een paar druk op de knop en in de toekomst automatische updates kunt instellen, zodat u uw programma nooit hoeft uit te zetten om de nieuwste en beste software te krijgen.

Als je een oudere Sony-tv hebt

Als je Sony Android TV ouder is dan de hierboven getoonde 2020-modellen, hebben we nog steeds genoeg hulp voor je! We zullen je door de ins en outs leiden van Sony's 2018-modellen en oudere versies van de Android TV-interface, inclusief geavanceerde functies zoals het hernoemen van kanalen en het inschakelen van HDMI-functies.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Hoewel het gericht is op 2018-modellen, zijn de basisprincipes in de volgende handleidingen meestal nog steeds van toepassing op andere versies van Sony Android TV's, inclusief modellen uit 2019 en 2020. Specifieke functies, zoals verbinding maken met Bluetooth of het uitschakelen van bewegingsafvlakking, zijn meestal te vinden onder dezelfde instellingenmenu's, en het basisproces voor het vinden van een specifieke functie zal van jaar tot jaar vergelijkbaar zijn.

U kunt de volledige, geïndexeerde verzameling how-to's voor Sony-tv's uit 2018 vinden in onze Sony 2018 Android TV-instellingengids: wat inschakelen, uitschakelen en aanpassen.

In die gids vindt u meer dan een dozijn how-to-onderwerpen, elk met hun eigen stapsgewijze instructies.

 • Maak kennis met uw Sony Android TV uit 2018
 • Uw nieuwe Sony TV instellen
 • Over-the-air-kanalen instellen op uw Sony TV
 • Toegang krijgen tot de kanaalgids op het scherm op een Sony TV
 • Kanalen verwijderen of hernoemen op een Sony TV
 • Maak kennis met het startscherm en de instellingen op uw Sony TV
 • Apps zoeken en installeren op uw Sony TV
 • Aanmelden bij apps en services op een Sony Android TV
 • Apps verplaatsen of verwijderen op uw Sony Android TV
 • Google Assistant instellen op uw Sony Android TV
 • Inhoudsaanbevelingen en aanbevolen apps uitschakelen op uw Sony TV
 • Apparaten aansluiten op uw Sony TV
 • Geavanceerde beeldondersteuning inschakelen voor Blu-ray en gameconsoles op een Sony TV
 • Bluetooth-apparaten koppelen met uw Sony Smart TV
 • Schermreproductie instellen op uw Sony TV vanaf een smartphone
 • HDMI-CEC gebruiken om alle apparaten te bedienen die op uw Sony TV zijn aangesloten
 • Beeldinstellingen aanpassen op een Sony TV
 • Het Soap Opera-effect op een Sony-tv uitschakelen
 • HDR in- en uitschakelen op een Sony TV
 • Geluidsinstellingen aanpassen op uw Sony TV
 • Audio optimaliseren voor uw Sony TV-thuisbioscoopopstelling
 • Systeemgeluiden uitschakelen op Sony TV
 • Spraakgids-vertelling activeren op uw Sony TV
 • Ondertiteling inschakelen op uw Sony TV
Onze favoriete Sony TV's In prijs verlaagd Sony - 65' Klasse A8H Serie... Sony Bravia A8H OLED-TV Beste koop $ 2.499,99 $ 1.799,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting Sony XBR85X950H 85inch X950H... Sony XBR-85X950H Walmart $ 5,059,98 $ 3.200 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
 • Categorie Tv