Hoe de Zoom-app te gebruiken op iPhone, Android, Windows en Mac

(Afbeelding tegoed: zoomen)

Weten hoe je Zoom moet gebruiken is tegenwoordig een essentiële vaardigheid. Zoom is een van de beste videochat-apps voor vergaderingen op afstand. En voor degenen die nog steeds sociale afstand nemen, is Zoom ook geweldig voor virtuele borrels.

Tijdens de pandemie zijn videoconferentie-apps zoals Zoom buitengewoon nuttig geweest. Ze helpen bedrijven hun activiteiten voort te zetten en virtuele vergaderingen te houden met teamleden en klanten. Voor scholen stelt Zoom docenten in staat hun lessen via internet aan studenten te geven. En het leren gebruiken van Zoom is essentieel geworden om verre vrienden en familieleden samen te brengen voor sociale activiteiten zoals happy hours en zelfs bruiloften.Meer Zoom-handleidingen

Zoom gebruiken
Een Zoom-vergadering opzetten
Hoe deel te nemen aan een Zoom-vergadering
Hoe u uw Zoom-achtergrond kunt wijzigen
Hoe deel je je scherm op Zoom
Hoe te chatten in Zoom
Karaoke doen op Zoom
Zoom verwijderen
Automatisch dempen op Zoom

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Zoom wordt al jaren door het bedrijfsleven gebruikt, maar is recentelijk een dominante factor in de branche geworden, waardoor rivalen zoals Google Meet, Microsoft Teams en Skype snel nieuwe functies moesten toevoegen om bij te blijven.

Zoom is beschikbaar op veel apparaten en Zoom for Home wordt binnenkort uitgebreid naar slimme schermen, waaronder Amazon Echo Show, Portal van Facebook en Google Nest Hub Max.

Hier leest u hoe u Zoom op uw iPhone, Android-apparaat of Windows- of Mac-laptop kunt gebruiken om thuis verbonden te blijven.

Aan de slag met Zoom

Voordat je aan de slag gaat met Zoom, moet je ervoor zorgen dat je een webcam hebt.

Zoom werkt op verschillende apparaten, waaronder mobiele apparaten en computers. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken als je een smartphone of tablet gebruikt, aangezien deze al worden geleverd met ingebouwde camera's aan de voorkant. Hetzelfde geldt voor laptops.

iphone 11 pro max aanbiedingen

Als je echter een desktop hebt (of een betere videokwaliteit op je laptop wilt), moet je een webcam kopen. Populaire opties zijn de Logitech C310 en Microsoft Lifecam HD-3000 .

Aanmelden voor Zoom en een abonnement kiezen

(Afbeelding tegoed: zoomen)

Zodra je webcam klaar is voor gebruik, is het tijd om je aan te melden voor Zoom door naar de Zoom website .

Als je een individu bent of weinig behoefte hebt aan frequente videoconferenties, is de gratis Zoom Basis pakket geeft u de mogelijkheid om met maximaal 100 deelnemers te chatten en onbeperkt één-op-één vergaderingen te houden. Houd er echter rekening mee dat u beperkt bent tot 40 minuten in groepsbijeenkomsten. Als dat vervelend is, bekijk dan onze Zoom versus Google Hangouts face-off, om te zien hoe Zoom zich verhoudt tot een video-oproepservice zonder tijdslimiet.

Zoom biedt ook verschillende abonnementen voor bedrijven die meer functionaliteit nodig hebben. Die plannen beginnen bij $ 15 per maand voor Zoom Pro , waaronder de mogelijkheid om een ​​24-uurspresentatie en gebruikersbeheer te hebben, naast andere functies, en hobbels naar de $ 20-per-maand Zakelijk zoomen plan voor de mogelijkheid om vergaderingen met 300 deelnemers tegelijk te houden.

Er is ook een versie voor grote ondernemingen beschikbaar, maar klanten moeten contact opnemen met Zoom Sales om zich aan te melden. Als je op zoek bent naar een diand, bekijk dan onze Zoom vs Google Hangouts face-off).

Zoom-software verkrijgen

(Afbeelding tegoed: zoomen)

Nadat u uw e-mailaccount en wachtwoord hebt ingevoerd bij het aanmelden voor Zoom, wordt u door het proces geleid om de clientsoftware daadwerkelijk te verkrijgen. Nogmaals, de software die je gebruikt, is afhankelijk van het apparaat waarop je Zoom probeert te downloaden.

Hoe dan ook, wanneer je naar je accountpagina wordt gebracht, kun je op het tabblad Bronnen bovenaan je pagina klikken om de Zoom-client te vinden die je nodig hebt. Kies je software (Windows of Mac) en download de Zoom-client.

Als je mobiel bent, kun je gaan met de Zoom-app die beschikbaar is in Apple's App Winkel voor iOS of Google Play voor Android-apparaten.

Zoom-software overslaan

Je hoeft eigenlijk niets te installeren om Zoom op een desktop of laptop te gebruiken. Het enige dat u nodig heeft, is een webbrowser.

Wanneer u de uitnodiging ontvangt om deel te nemen aan een Zoom-vergadering, klikt u op de URL van de vergadering. Er wordt een nieuw tabblad geopend in uw voorkeursbrowser en als u de desktopclient-app hebt geïnstalleerd, wordt de vergadering teruggestuurd naar de app.

Als u echter niet over de desktopclientsoftware beschikt, zal het Zoom-browservenster u vragen deze te downloaden. Negeer die suggestie en ga naar de kleine lettertjes eronder: 'Als je de applicatie niet kunt downloaden of uitvoeren, doe dan mee vanuit je browser.'

Klik op de gemarkeerde tekst in 'deelnemen vanuit je browser' en je krijgt een Zoom-vergaderingspagina te zien. Meld u aan met uw naam en neem deel aan de vergadering.

Hoe organiseer je een vergadering op Zoom

(Afbeelding tegoed: zoomen)

Zodra je Zoom-app is gedownload naar je apparaat naar keuze, moet je dit weten hoe zet je een Zoom-vergadering op .

apple airpods pro vs bose

Log in op uw account. Op dat moment heb je de mogelijkheid om een ​​afspraak te plannen. Klik gewoon op de knop 'Een nieuwe vergadering plannen' en beslis wanneer de vergadering moet worden gehouden, wie er aanwezig zal zijn en meer.

Zodra dat is ingesteld, geeft Zoom je inloggegevens voor deelnemers en de mogelijkheid voor gebruikers om in te loggen via de app of op hun telefoon.

Interessant is dat Zoom ook wordt geleverd met een snelle inlogfunctie voor mobiele gebruikers. Dus als iemand die deelneemt aan uw oproep Zoom niet heeft, kunnen ze snel het Zoom-nummer bellen en Zoom zal ze automatisch binnenhalen door hun vergaderings-ID en andere informatie zonder enige vertraging in te voeren.

Hoe deel te nemen aan een vergadering op Zoom

Als je een uitnodiging krijgt van een Zoom-gebruiker en je bent dat niet, dan kun je eenvoudig telefonisch deelnemen op de hierboven beschreven manier. U kunt in uw browser ook een thin client voor Zoom downloaden waarmee u via video aan vergaderingen kunt deelnemen.

wanneer doet de iphone 13

Omdat je de Zoom-app al naar je apparaat hebt gedownload, kun je die app ook gebruiken om de door de host verstrekte Meeting-ID in te voeren om snel deel te nemen. Zoom maakt ook unieke URL's voor elk van zijn vergaderingen om gemakkelijk te komen waar u heen moet.

Hier is een uitgebreidere gids over: hoe deel te nemen aan een Zoom-vergadering en hoe zie je iedereen op Zoom in het rasterformaat.

Probeer je het chatmenu te vinden in Zoom? Bekijk onze hoe te chatten in Zoom gids.

Extra Zoom-functies die je moet proberen

(Afbeelding tegoed: zoomen)

Een van de geweldige dingen van Zoom is hoeveel verschillende functies het biedt, behalve dat je kunt communiceren met je team.

Ten eerste kunnen u en anderen in het gesprek uw scherm tijdens het gebruik gemakkelijk delen, zodat u een punt kunt illustreren, kunt bespreken hoe u bepaalde functies kunt gebruiken en meer. Schermopname is ook ingebakken, zodat u kunt opnemen wat u laat zien en dit in de loop van de tijd naar andere mensen kunt sturen.

Zoom biedt ook de mogelijkheid om met mensen te chatten terwijl je in gesprek bent en zelfs bestanden te delen, zodat je snel kunt samenwerken aan documenten waaraan je werkt.

Als je op zoek bent naar samenwerking, biedt Zoom de mogelijkheid om mensen naar hun eigen kamers te brengen, zodat ze ergens aan kunnen werken en op een bepaald moment in de toekomst terug kunnen keren naar de hoofdkamer. Gebruikers in groepen kunnen ook allemaal on-the-fly aantekeningen maken op schermen en whiteboards.

Als je je afvraagt ​​hoe veilig Zoom is, beschikt de app over 256-bit AES-codering en SSL-codering.

Zoom verwijderen

Of je Zoom nu hebt gedownload voor een eenmalige vergadering of hebt ontdekt dat je de voorkeur geeft aan een andere videochat-app, je kunt Zoom op elk moment stopzetten.

Hier is hoe Zoom te verwijderen op al je apparaten.

    Volgende:Bekijk nu de beste vroege Black Friday-deals
De beste webcamaanbiedingen van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen03uur57minuten3. 4droogKorting Razer --Kiyo Webcam met ... Beste koop $ 99,99 $ 69,99 Visie Korting Razer VS Full HD 1080p 30FPS... Walmart $ 99,99 $ 71,44 Visie Razer Kiyo 1080p 30 FPS / 720p ... Amazone Prime $ 89 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen