Locatiegeschiedenis bekijken in Google Maps

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Wilt u weten hoe u Locatiegeschiedenis in Google Maps kunt bekijken? Google weet immers overal waar je gaat, dus waarom zou jij ook geen toegang hebben tot die informatie?

Locatiegeschiedenis is een functie in uw Google-account die details opslaat van alle plaatsen die u bezoekt en de routes die u daar neemt. Het werkt op elk mobiel apparaat waarop u bent aangemeld bij uw Google-account en Locatiegeschiedenis is ingeschakeld.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De gegevens die door Locatiegeschiedenis worden verzameld, zijn beschikbaar voor weergave in Google Maps, zowel op de Maps-website in uw desktopbrowser als in de Maps-app voor Android of iOS.

Wanneer u uw locatiegeschiedenis bekijkt, schrikt u waarschijnlijk van de hoeveelheid informatie die Google heeft opgeslagen over de plaatsen waar u bent geweest. Zelfs als je de functie hebt uitgeschakeld, blijft deze vastzitten aan de gegevens van je eerdere reizen, totdat je Google opdraagt ​​deze te verwijderen.

Hier leggen we de beste manieren uit om uw locatiegeschiedenis te verkennen, activiteitsgegevens te verwijderen waarvan u niet wilt dat Google deze opslaat en te voorkomen dat deze u in de toekomst volgt.

Locatiegeschiedenis bekijken in Google Maps: In uw desktopbrowser

een. Ga naar de Google Maps-website in uw browser en klik op de menuknop met drie regels in de linkerbovenhoek. Als u deze knop niet ziet, klikt u op de pijl om het zijpaneel uit te vouwen.

Wanneer het menu wordt geopend, kies Uw tijdlijn.

fitbit versa 3 releasedatum

(Afbeelding tegoed: Google)

twee. Google Maps wordt nu weergegeven een kaart met alle plaatsen waar je bent geweest , terwijl Locatiegeschiedenis op uw telefoon was ingeschakeld. Er zijn twee manieren om door deze informatie te bladeren.

(Afbeelding tegoed: Google)

3. Ten eerste kan je verken uw locatiegeschiedenis met behulp van de tijdlijnfunctie in de linkerbovenhoek.

Klik op de vervolgkeuzemenu's om kies een jaar en maand, of een specifieke dag , om de plaatsen die u in die periode hebt bezocht op de hoofdkaart te zien.

Alternatief, beweeg uw muis over de tijdlijn en klik op de linker- en rechterpijlen om heen en weer te gaan door de tijd, en selecteer een tijdsperiode op die manier. De kaart zal zich daarop aanpassen.

(Afbeelding tegoed: Google)

Vier. De tweede methode is om uw locatiegeschiedenis per plaats te bekijken. Klik op het rechthoekige rode vak in de linkerbenedenhoek dat laat zien hoeveel plaatsen je hebt bezocht.

Dit opent een horizontaal paneel met al die locaties, wat je kunt filter om alleen uw meest bezochte weer te geven. Gebruik de schuifregelaar onderaan om de plaatsen te verkennen waar je bent geweest.

(Afbeelding tegoed: Google)

5. Wanneer u met uw muis over een plaats beweegt, verschijnt er een speld op de kaart om de locatie te markeren. Klik op de plaats en kies 'Laatste bezoek in tijdlijn' om de datum te zien waarop u er voor het laatst was, en zelfs hoe u daar bent gekomen vanaf uw opgeslagen thuisadres.

Kies 'Plaatsdetails' om meer informatie over die locatie te bekijken, zoals het adres, contactgegevens en website, en een routebeschrijving om er te komen.

(Afbeelding tegoed: Google)

ps5 volgende pre-order datum

6. Om te stoppen — of te 'pauzeren' — Google Maps gegevens op te slaan van overal waar u heen kunt, klik op de knop Locatiegeschiedenis beheren . Wanneer de pagina Activiteitsbesturingselementen wordt geopend, verplaats de schuifregelaar Locatiegeschiedenis naar Uit .

(Afbeelding tegoed: Google)

7. U kunt ervoor zorgen dat Google uw locatiegeschiedenis na een bepaalde tijd automatisch verwijdert. Klik op Automatisch verwijderen op de pagina Activiteitsbeheer en kies ervoor om automatisch locatiegegevens verwijderen na drie, 18 of 36 maanden .

(Afbeelding tegoed: Google)

8. U kunt ook uw volledige locatiegeschiedenis nu verwijderen. Klik op het prullenbakpictogram in de rechterbenedenhoek van de hoofdkaart .

Wanneer het bericht Alle locatiegeschiedenis permanent verwijderen verschijnt, vink het vakje aan Ik begrijp het en wil de hele locatiegeschiedenis verwijderen en klik vervolgens op Locatiegeschiedenis verwijderen.

(Afbeelding tegoed: Google)

Locatiegeschiedenis bekijken in Google Maps: In de mobiele app

een. Open de Google Maps-app op uw Android- of iOS-apparaat. Tik op je profielfoto of brief in de rechterbovenhoek en kies Je tijdlijn . Dit toont u een lijst met al uw bezochte plaatsen.

(Afbeelding tegoed: Google)

twee. De Google Maps-app biedt veel meer mogelijkheden om uw locatiegeschiedenis te bekijken dan de website.

Je kunt niet alleen overdag plaatsen verkennen, maar ook: tik op Reizen om details van je reizen te zien , inclusief de locaties die u hebt bezocht en hoe ver u daarheen hebt gereisd.

(Afbeelding tegoed: Google)

3. Je kan ook tik op Plaatsen om plaatsen gegroepeerd in categorieën te bekijken, zoals Winkelen, Hotels, Eten en drinken, Attracties en Luchthavens.

Selecteer steden om te zien wanneer u een bepaalde stad of stad voor het laatst hebt bezocht en hoeveel plaatsen u daar hebt bezocht. Of tik op Wereld om te zien in hoeveel dorpen en steden u in een bepaald land bent geweest.

(Afbeelding tegoed: Google)

Vier. Tik nogmaals op je profielfoto en kies Uw gegevens in Kaarten. Hier kan je zet Locatiegeschiedenis uit en aan , en bekijk en verwijder details van uw activiteiten door: door Activiteit bekijken en verwijderen te kiezen.

(Afbeelding tegoed: Google)

5. Met Google Maps kunt u uw locatiegeschiedenis opslaan voordat u deze verwijdert. Tik op Uw Maps-gegevens downloaden om Google Takeout te openen.

Selecteer de gegevens die u wilt downloaden en tik vervolgens op Volgende en kies hoe je het wilt laten bezorgen: via e-mail of toegevoegd aan Google Drive of een andere opslagservice.

beste telefoons op dit moment

Tik op Export maken en u ontvangt een zipbestand met uw locatiegeschiedenis, om voor altijd te bewaren en op uw gemak te verkennen.

(Afbeelding tegoed: Google)

De beste Google Pixel 5-deals van vandaag Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Visie Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 710,90 Visie Google Pixel 5 5G 128GB 8GB... Amazone $ 764,79 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen