Hoe een verzwaarde deken te wassen om hem in topconditie te houden?

Vrouw slaapt onder een verzwaarde deken (Afbeelding tegoed: Amazon)

Verzwaarde dekens zijn heerlijk om onder te kruipen deze winter, maar je moet wel weten hoe je een verzwaringsdeken moet wassen, zodat hij het hele jaar door fris blijft.

Niet alleen doen de best gewogen dekens bieden ongelooflijke therapeutische voordelen, maar ze zorgen ook voor een goede nachtrust. Het verzorgen en onderhouden van uw verzwaringsdeken is dus van het grootste belang voor uw welzijn.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In tegenstelling tot standaard dekens kan het wassen van een verzwaarde deken een beetje lastig zijn. Ten eerste wegen ze tussen de vijf en 30 pond en zijn ze voornamelijk gevuld met plastic korrels of glasparels. Ten tweede kunnen ze veel ruimte in beslag nemen, dus het kan overweldigend lijken om schoon te maken.

Hier zijn echter enkele eenvoudige stappen voor het wassen van een verzwaarde deken, die probleemloos en gemakkelijk te doen zijn.

Hoe een verzwaringsdeken in de wasmachine te wassen?

1. Lees het wasetiket/de instructies — Lees altijd het wasetiket om de wasinstructies te weten. Is het wasbaar in de machine of moet het met de hand worden gewassen? De meeste verzwaringsdekens kunnen zacht gewassen worden met een koele stand.

accessoires voor iphone 12 pro

Houd er rekening mee dat als uw verzwaringsdeken minder dan 20 pond weegt, deze in de machine kan worden gewassen. Maar voor alles wat daarbuiten valt, wordt aanbevolen om te wassen in een wasserette of in een commerciële wasmachine.

Waslabel(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

2. Controleer op vlekken — Voordat u uw verzwaringsdeken in de wasmachine gooit, moet u controleren of er onvermijdelijk morsen of vlekken zijn. Afhankelijk van de vlek, moet je deze isoleren met een vlekverwijderaar, zoals Tide ( $ 14,99 bij Amazon ), of wrijf het met een vochtige, zeepachtige doek om het voorzichtig op te tillen. Als je dat laatste doet, spoel je het gebied af voordat je het in de wasmachine doet, anders volg je de instructies van de vlekkenverwijderaar.

3. Stel in op een zachte cyclus en was in koud water — Het is altijd aan te raden om te kiezen voor een koude cyclus om beschadiging van je verzwaringsdeken te voorkomen en ook om de kleuren te behouden.

4. Gebruik altijd een mild wasmiddel en geen wasverzachter — Gebruik een mild wasmiddel dat gevoeliger is voor uw verzwaringsdeken. Gebruik nooit producten die bleekmiddel bevatten, dit kan de kleur doen vervagen.

Deken in de wasmachine doen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een verzwaarde deken met de hand wassen?

Als je verzwaringsdeken te zwaar is om in de wasmachine te wassen, of als je geen wasmachine hebt, kun je hem gemakkelijk met de hand wassen. Je hebt hiervoor alleen een behoorlijk groot bad nodig en mogelijk een tweede paar handen om te helpen met het gewicht.

1. Bereid je badkuip voor - maak het goed schoon en spoel het af, klaar voor je verzwaringsdeken.

2. Vul je bad voor de helft met koud water - voeg een kopje wasmiddel toe en meng goed tot het is ingezeept.

3. Leg je verzwaringsdeken in het bad — in het water onderdompelen.

4. Maak het schoon — Schrob de deken met de hand om hem goed te wassen.

5. Leeg het bad en vul het opnieuw — dit keer met schoon water om af te spoelen. Voorzichtig aanbellen, afspoelen en herhalen totdat je deken zeepvrij is.

6. Vouw de deken dubbel (lange manieren) - rol het en knijp om het water te verwijderen, en herhaal totdat het teveel is verdwenen.

Je verzwaringsdeken uitdrogen

Houd er rekening mee dat uw verzwaringsdeken na het wassen nog zwaarder zal aanvoelen. Als je waslabel het in de droger toelaat, kun je het op een lage of gemiddelde stand laten doorlopen.

Het is echter het beste om buiten aan de lucht te drogen of over een stevig en vlak oppervlak te hangen, zoals een trapleuning. Zorg ervoor dat je het elk uur omdraait, zodat het goed kan drogen. Als het helemaal droog is, is het weer klaar voor je avonden!

Dekens hangen te drogen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Wat is een verzwaarde deken?

Verzwaarde dekens zijn zware dekens die ontworpen zijn om therapeutisch te zijn en stress, angst, chronische pijn, OCS en verschillende andere gezondheidsproblemen kunnen verlichten. Experts zeggen dat het zware gewicht van de deken een kalmerend effect heeft door diepe druktherapie te simuleren. Dit wordt vaak gebruikt om feel-good chemicaliën in het lichaam te creëren die angst verminderen en de kwaliteit van de slaap verbeteren.

Moet ik mijn verzwaarde deken strijken?

Hoewel je misschien de voorkeur geeft aan kreukvrij en smetteloos linnen, is het antwoord nee. Het strijken van je verzwaringsdeken kan de vulling beschadigen waardoor het zo knus aanvoelt. Als je geen lelijke kreukels wilt, kun je er altijd een dekbedovertrek overheen leggen dat je na gebruik gemakkelijk kunt wassen en strijken.

Hoe vaak moet ik mijn verzwaarde deken wassen?

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw deken drie tot vier keer per jaar te wassen. Dit hangt echter af van hoe vaak je het gebruikt, dus misschien wil je vaker wassen om stof, geuren, vlekken of bacteriën te verwijderen.

De beste aanbiedingen voor verzwaringsdekens van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen14uurvijftigminuten32droog Verzwaringsdeken Amazone $ 0,99 Visie Korting Unieke Koopjes Gewogen Zacht... Walmart $ 93,99 $ 32,99 Visie Verzwaringsdeken Helix Slaap $ 99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen