Hoe hortensia's winterklaar te maken en ze te laten bloeien in 2022

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Samsung Galaxy Tab A7 specificaties

Vraagt ​​u zich af hoe u hortensia's winterklaar maakt? Hortensia's zijn gemakkelijk te verzorgen en zien er het hele jaar door prachtig uit met hun levendige bloemen. Maar hoewel deze planten over het algemeen behoorlijk winterhard zijn, kunnen de vriestemperaturen en de kille wind in de winter enige schade aanrichten. Daarom is het aantoonbaar net zo belangrijk om deze planten in bed te zetten als te weten hoe je hortensia's moet snoeien.

Dit is een karwei dat heel wat tuiniers zullen uitstellen, maar het is essentieel dat je er tijd voor vrijmaakt. Als je de methode kent, is het snel en gemakkelijk, en je kunt jaar na jaar dezelfde benodigdheden opnieuw gebruiken om je planten te laten bloeien. Zodra uw hortensia's in winterslaap zijn, kunt u zich ook op andere projecten concentreren, zoals: hoe een kerstboom te laten groeien .  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voordat je deze stappen doorloopt, is het belangrijk om te benadrukken dat de beste methode afhangt van je klimaat en het type hortensia dat je wilt beschermen. Hoe kouder uw regio en hoe kwetsbaarder de plant, hoe meer aandacht deze nodig heeft.

Als het onwaarschijnlijk is dat de temperatuur onder 0 graden Fahrenheit komt, hoeft u niet tot het uiterste te gaan om ze bijvoorbeeld te bedekken, maar waarschijnlijk is meer water nodig. Mocht je temperatuur daar toch onder komen, dan zul je afhankelijk van het type hortensia extra bescherming moeten geven.

Wat je nodig zult hebben

Hakselhout

Verse compost

Jute of ademend alternatief (optioneel)

is fitbit versa 2 waterdicht

Draadframe of kooi (optioneel)

Als je hortensia's bloeien op nieuw hout, zoals gladde hortensia's, hortensia paniculata en Peegee hortensia, heb je geluk, want deze zijn behoorlijk winterhard en hebben niet zoveel aandacht nodig - tenzij je temperatuur onder de -30 graden Fahrenheit zakt. Hortensia's die bloeien op oud hout, zoals mopheads, lacecaps, grootblad en Hydrangea Macophylla, moeten echter worden aangepakt.

Hoe hortensia's winterklaar te maken?

1. Geef je hortensia's water

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

In deze tijd van het jaar vergeet je het gemakkelijk, maar je hortensia's hebben af ​​en toe nog water nodig. Hoeveel water je gebruikt en hoe vaak je dat doet, hangt grotendeels af van je klimaat.

Heb je geen last van vriestemperaturen en valt er weinig regen, dan moet je je hortensia's ongeveer een keer per maand goed water geven. Je kunt altijd de grond controleren als je het niet zeker weet - als het kurkdroog aanvoelt, kan het wat water gebruiken. Als de grond bevriest, of er valt vaak sneeuw, dan hoef je je geen zorgen te maken over het water geven van je hortensia's.

2. Breng wat verse compost aan

Het is een goed idee om je hortensia's een voedingsboost te geven voordat de winter toeslaat. Door wat verse compost op je hortensia's te leggen, zal deze in de koudere maanden afbreken en je hortensia's in het voorjaar toegang geven tot verse voedingsstoffen. Zo blijven je hortensia's gezond en geven ze ook in het voorjaar een boost.

3. Bedekken met mulch

gowise usa airfryer beoordelingen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als u in een kouder klimaat leeft, kan mulch nodig zijn. Dit zit bovenop de grond en fungeert als isolatie voor de wortels. U wilt ongeveer 15 tot 20 cm mulch rond de basis van de plant aanbrengen om effectief te zijn.

Mulch is ook nuttig in mildere klimaten, omdat het de grond helpt zijn vocht vast te houden. U kunt hiervoor stro of gevallen bladeren gebruiken. Zorg er echter voor dat u tot de late herfst of vroege winter wacht om mulch aan te brengen, omdat de warmte knaagdieren en beestjes kan aantrekken.

4. Wikkel je warm in

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als je hortensia's beschermt die bloeien op oud hout en je woont in een bijzonder koude regio (onder 0 graden Fahrenheit), dan kan het nodig zijn om je planten te bedekken. Je moet de planten losjes maar stevig in een paar lagen jute wikkelen.

Het is belangrijk om de planten wat ruimte te geven om te ademen, maar je wilt ook dat de lagen stevig vast zitten met touw of touw zodat de wind ze niet kan pakken. Er zijn alternatieven voor jute, maar je moet geen plastic gebruiken omdat het materiaal ademend moet zijn. Als je er geen bij de hand hebt, raden we natuurlijke jutestof aan ($ 17,99, Amazone ).

5. Bouw een kader

Als je plant jong is en je bang bent dat lagen jute er te zwaar voor gaan worden, kun je er een frame omheen plaatsen, zoals een draadkooi. Vul het dan met mulch en wikkel de kooi in plaats daarvan in jute.

upgrade iphone 8 naar 12

Woon je in een besneeuwde regio, dan is een frame ook handig om de sneeuw van je hortensia's af te houden. Als je veel sneeuw krijgt, kan het gewicht ervan je planten beschadigen, dus het is de moeite waard om er rekening mee te houden.

6. Ga naar een warmere positie

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Staat je hortensia in een pot, dan raden we aan om hem naar een warmere plek te verplaatsen, zoals een kas, of in ieder geval bij een muur om hem te beschermen tegen vorst en wind. Als de pot te groot is om dit te doen, kunt u deze, afhankelijk van de kwetsbaarheid van de hortensia, afdekken met jute volgens de bovenstaande stappen.

Wanneer moet je hortensia's winterklaar maken?

Als je in de winter vorst verwacht, wil je aan het einde van de herfst beginnen met het voorbereiden van je hortensia's, dus idealiter nu. Als je in een milder klimaat leeft, hoef je niet zo veel stappen te zetten, maar je moet je toch voorbereiden om je hortensia's winterklaar te maken.

Als je in een erg koude regio woont en je hortensia's moet inpakken vanwege regelmatige vorst, verwijder dan de lagen alleen in het vroege voorjaar - wees voorbereid om ze opnieuw aan te brengen als de temperatuur weer daalt.

snelste elektrische scooter voor kinderen
De beste hortensia-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over16uur27minuten14droog Hortensia Amazone Prime $ 14,99 Visie Korting Hortensia Tuinvlag Walmart $ 17,99 $ 15,12 Visie Tuinhortensia Klein 1800flowers.com $ 33,74 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen