HTC Vive Flow releasedatum, prijs, functies en meer

(Afbeelding tegoed: HTC)

De HTC Vive Flow wil de Oog Quest 2 -gedomineerde VR-markt met een nieuwe headset die meditatie en mediaconsumptie op de voorgrond plaatst.

In een persbericht , heeft HTC Vive de Vive Flow aangekondigd, een meer casual VR-headset bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar inhoud buiten gaming. De headset kost $ 499, wat aanzienlijk meer is dan de Oculus Quest 2, die begint bij $ 299.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Op dit moment is er geen vaste releasedatum, maar de verzendingen zullen begin november plaatsvinden. Enkele van de belangrijkste verkoopargumenten lijken de lichtheid van het ontwerp en een slim koelsysteem te zijn.

  • Dit zijn de beste VR-headsets
  • Dit zijn onze topkeuzes voor de beste VR-games

'Het is nog nooit zo belangrijk geweest om de tijd te nemen om onze geest te kalmeren, en Vive Flow biedt de perfecte gelegenheid om aan onze vier muren te ontsnappen en ons onder te dompelen in onze ideale sfeer', zegt Cher Wang, CEO van HTC in een persbericht. 'Meditatie, zachte rekoefeningen, hersentraining, het streamen van onze favoriete programma's of zelfs vrienden of collega's ontmoeten in VR met Vive Sync kunnen allemaal worden verbeterd door een apparaat dat licht en compact genoeg is om in onze zak te passen.'

een pc bouwen voor beginners

Hier is alles wat we tot nu toe weten over de HTC Vive Flow.

Releasedatum HTC Vive Flow

(Afbeelding tegoed: HTC)

HTC heeft geen exacte releasedatum voor de Vive Flow bekendgemaakt. Maar potentiële kopers moeten weten dat pre-orders op 15 oktober live gaan en dat de headset ergens begin november wordt verzonden.

HTC Vive Flow prijs

(Afbeelding tegoed: HTC)

Een belangrijk knelpunt voor de Vive Flow is de hoge prijs. Hoewel $ 499 misschien niet hoog klinkt in vergelijking met headsets zoals de Valve Index, die voor $ 999 worden verkocht, is de Vive Flow veel duurder dan zijn belangrijkste concurrent.

De Oculus Quest 2 van Facebook, die bovenaan onze lijst met beste VR-headsets staat, kost $ 299 voor het 128 GB-model. Het bevat ook een zelfstandige headset en controllers, die de Vive Flow niet heeft.

HTC Vive Flow-functies en specificaties

beste vpn-app voor iphone

(Afbeelding tegoed: HTC)

Het eigen persbericht van HTC Vive gaf niet veel gedetailleerde specificaties over de Vive Flow, maar Lucas Matney bij Tech Crunch was in staat om een ​​vroege hands-on te krijgen.

De HTC Vive Flow wordt aangedreven door de laatste generatie Qualcomm XR1 processor. De Oculus Quest 2 gebruikt in vergelijking de Qualcomm XR2-processor. Dit zou normaal gesproken een groot nadeel zijn voor elk stukje technologie, maar aangezien de Vive Flow niet bedoeld is om te gamen, zal het eerlijk gezegd niet zo'n groot probleem zijn. Het roept nog steeds de vraag op: waarom is de Vive Flow zoveel duurder?

Hoe dan ook, in tegenstelling tot de Oculus Quest 2, weegt de Vive Flow een schamele 189 gram. De Quest 2 weegt een veel zwaardere 532 gram. Dus de Vive Flow zou comfortabeler moeten zijn om te dragen.

Wat betreft het scherm, de headset heeft een resolutie van 1,6K per oog, hoewel Matney opmerkte dat HTC Vive het exacte aantal pixels niet heeft bekendgemaakt. Het scherm ververst ook met 75 fps, wat prima is voor contentconsumptie. De Vive Flow heeft ook een gezichtsveld van 100 graden.

hoe geforce-stuurprogramma's bij te werken

De Vive Flow is uitgerust met 'pancake'-optiek, die dunner is dan standaard VR-lenzen. Dankzij de verstelbare dioptrielenzen van de Vive Flow kunnen gebruikers het zicht in de headset gemakkelijk corrigeren, zodat ze geen bril hoeven te gebruiken.

Een kenmerkend kenmerk van de Vive Flow zijn de gigantische buitenlenzen, die eruitzien als de insectenogen op een vlieg. Blijkbaar die huiscamera's eronder. En er is ook een ventilator in de headset om hete lucht weg te zuigen van het gezicht en de ogen van een gebruiker, een groot probleem voor degenen die graag trainen in VR.

Wat betreft de levensduur van de batterij, die is er niet. Vreemd genoeg heeft de Vive Flow geen batterij aan boord en moet hij in plaats daarvan worden gevoed via een Android-telefoon of een externe stroombron. Dit betekent ook dat de Vive Flow technisch gezien geen draadloze headset is. Echt, het lijkt erop dat de bijbehorende telefoon-app veel van het zware werk voor de Vive Flow zal doen, zelfs als die lift niets meer is dan meditatie 2.0-apps zoals TRIPP, Route 66 of Mynd VR.

Omdat de Vive Flow geen game-apparaat is, wordt er geen controller meegeleverd.

HTC Vive Flow-vooruitzichten

(Afbeelding tegoed: HTC)

Hoewel we de Vive Flow nog niet in de praktijk hebben gebracht, is het ongetwijfeld een vreemd apparaat. Het probeert tegemoet te komen aan een informele VR-gebruiker waarvan we niet zeker weten dat deze bestaat. Bovendien vermoeden we dat het voor de prijs van $ 499 een moeilijke verkoop zal zijn ten opzichte van de Oculus Quest 2.

Er zijn zeker enkele interessante ideeën met de Vive Flow, waarvan we aannemen dat andere bedrijven er ook mee hebben geëxperimenteerd. Maar in dit stadium voelt de Vive Flow meer aan als een opgevoerde versie van kartonnen VR-headsets die werken met een smartphone. Ja, hij is licht en compact. Maar zullen consumenten echt meer dan $ 500 willen betalen voor een headset die alleen voor media en meditatie kan worden gebruikt?

De koelfunctie, die een ventilator gebruikt om hete lucht weg te trekken van je gezicht en ogen, is handig en mogelijk een game-wisselaar voor het trainen in VR, het is misschien niet genoeg. Maar totdat recensenten en fans op tijd significante handen hebben, zullen we alleen dan weten of het de kosten waard is.

beste prijzen op laptops computers
De beste Oculus Quest 2-deals van vandaag Aanbevolen verkoper Oog Quest 2 Oog $ 299 Visie Oculus Quest 2 — Geavanceerd... Amazone Prime $ 299 Visie Korting Oculus Quest 2 - Geavanceerd... Walmart $ 578,09 $ 344,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen