Ik heb mijn kapotte AirPods Pro gratis laten vervangen, hier is hoe

Krediet: Henry T. Casey

Ik hield van mijn AirPods Pro, totdat ze begonnen te breken terwijl ik op vakantie was. Ik weet niet hoe het is gebeurd - ik zorg goed voor ze - zelfs als ze uit mijn greep vielen en minstens een paar keer op de grond vielen. Ik ben maar een mens.

Maar mijn plezier van de AirPods Pro van $ 249 begon af te nemen toen ze op onverklaarbare wijze begonnen te klikken. Vooral toen ik door de zonovergoten strook van Las Vegas liep en probeerde te ontspannen op de luchtige deuntjes van het nieuwe Lorde-album.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus toen ik thuiskwam, ging ik online met de klantenondersteuning van Apple en nam een ​​semi-moeizame reeks prompts door. En het resultaat van dat telefoontje was niet goed.

Na een reeks probleemoplossingstests (ontkoppelen, resetten, repareren en meer) en het nemen van mijn serienummer, begon de agent me in een reparatie te krijgen. Omdat ik wist dat mijn AirPods Pro waarschijnlijk buiten het garantieplan van Apple viel, vroeg ik of de agent mijn garantiestatus kon controleren. Hij bevestigde mijn vermoeden en ik begon me schrap te zetten voor een hoge prijs.

Een zeer hoge waardering

Dit is waar dingen schijnbaar in een alternatieve realiteit vielen. De reparatiekosten, zei hij, waren $ 278,67. En aangezien ik wist hoeveel AirPods Pro kostte ( $ 249 van Apple en $ 271,10 na NYC-belastingen, of momenteel $ 189 van Amazon ), reageerde ik een beetje geschrokken. 'Voor één oordopje?' Ik typte terug bij de vertegenwoordiger. 'Waarom zou ik op dat moment niet gewoon een nieuw paar of een nieuwe knop ($89) kopen?' Ik zou later precies leren waarom - deze vertegenwoordiger gaf me een onjuiste schatting.

Krediet: Apple/Henry T. Casey

De vertegenwoordiger antwoordde: 'Ik begrijp [uw] bezorgdheid zeker', voordat hij het waarom van dit alles uitlegde. De kosten van reparaties, zie je, brengen werk met zich mee voor diagnose en reparatie, en dat loopt op. En dus vroeg ik naar de prijs van de vervangende oordopjes en vertelde de agent dat ik er een nachtje over zou slapen.

Een nieuwe hoop is aangekomen

dan mijn vriend Chris , die ik vaak tegenkom op het metrostation in de buurt van mijn favoriete theater, antwoordde online met wat het antwoord op mijn gebeden zou kunnen zijn. Het blijkt dat er een AirPods Pro-serviceprogramma voor geluidsproblemen .

Als je het nog niet hebt gehoord, heeft Apple vastgesteld dat 'een klein percentage AirPods Pro geluidsproblemen kan ondervinden. De betrokken eenheden zijn vóór oktober 2020 geproduceerd.' En de mijne waren zeker voor die datum. Er is geen echte manier om die datum online te controleren, maar je zult Apple je serienummer moeten geven zodat ze het kunnen controleren. Als je AirPods zijn gekoppeld, ga je naar Instellingen > Bluetooth > tik je op de 'i' naast je AirPods en zoek je het serienummer. Als je ze niet kunt koppelen, open dan je AirPods-hoesje en open vervolgens de Magnifier-app op je telefoon. Zoek met de zoeker naar het serienummer in het deksel van uw AirPods-hoes.

Krediet: Regan Coule / Toekomst

Het programma is bedoeld voor AirPods Pro met 'Krakende of statische geluiden die toenemen in luide omgevingen, tijdens het sporten of tijdens het telefoneren' en/of 'Actieve ruisonderdrukking werkt niet zoals verwacht, zoals een verlies van basgeluid of een toename van achtergrondgeluiden, zoals straat- of vliegtuiglawaai.'

En mijn AirPods komen zeker in aanmerking voor de eerste van die twee problemen. Dus belde ik snel naar Apple om dit alles uit te leggen, en regelde later een drop-off bij mijn plaatselijke Apple Store. Bij die Apple Store ruimde de ongelooflijk behulpzame Lauren alles op en haalde me de winkel uit met gloednieuwe AirPods Pro waar ik niet voor had betaald.

Lauren voerde een diagnose uit op mijn AirPods Pro om dat te ontdekken beide toppen, niet alleen de juiste, gekwalificeerd voor vervanging. Ze gaf me toen vervangende knoppen en ik was op weg.

Voordat ik vertrok, informeerde ik naar de prijs van een reparatie. Het blijkt dat de online agent onjuist was. Lauren vertelde me dat een reparatie van een AirPod Pro-oordopje $ 89 plus belasting kost. Je weet wel, dezelfde prijs als het kopen van een nieuwe.

Wat u moet doen met kapotte AirPods

Als je garantie hebt, ga je gewoon naar Apple en laat je het repareren. Als niet? Controleer of uw AirPods vóór oktober 2020 zijn gemaakt en neem vervolgens contact op met Apple over de service programma . En als ze beweren dat het repareren van één AirPod net zoveel kost als het repareren van het hele ding, vraag dan om iemand anders te spreken.

Wanneer het dezelfde prijs kost om een ​​hetzelfde product te kopen of te repareren, begin ik me af te vragen wat verspilling is. De meeste mensen kopen misschien gewoon de nieuwe en vervangen deze en gaan verder. Ik zou willen dat ze een andere optie hadden gekozen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Apple zal AirPods recyclen , hoewel het proces van hoe ze dit doen veel vragen oproept, zoals: Zullen we bidden ontdekt. Apple is bezig met het verbeteren van zijn recyclingmogelijkheden, en legde dit in 2019 uit met de Daisy recyclingrobot .

Het meest indrukwekkend is dat er PodSwap , die voor $ 60 lege batterijen van gewone AirPods zal vervangen en ze naar u terugstuurt, zodat u ze niet verspilt. Maar PodSwap dekt alleen batterijen en alleen voor AirPods, niet voor AirPods Pro.

Misschien is het met producten die zo klein zijn, onmogelijk om alles goed te krijgen. Ik vraag je alleen om twee keer na te denken (zelfs een paar keer) over hoe je je AirPods op de juiste manier weggooit als ze niet meer goed werken. Ze zijn erg netjes, maar kleine dingen stapelen zich snel op als het om afval gaat.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagenelfuurVier vijfminuten28droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen