Ik heb zojuist een Nvidia GeForce RTX 3080 Ti gepakt zonder maanden te wachten - en dat kan jij ook

(Afbeelding tegoed: Nvidia)

tcl 5 serie 50 inch

Het verkrijgen van een van Nvidia's GeForce RTX 30-serie grafische kaarten is een uitdaging geweest sinds ze in september 2020 werden uitgebracht. Door de grote vraag, wereldwijde chiptekorten en scalpers is het vrijwel onmogelijk om een ​​van de GeForce 30-serie kaarten te krijgen tegen winkelprijzen.

Dit probleem zal niet snel verdwijnen, zoals: Nvidia waarschuwt die tekorten kunnen tot ver in 2022 aanhouden. Als je een pc-gamer bent die wil upgraden naar een nieuwe GeForce RTX-kaart, zul je frustratie tegenkomen. Of je kunt doen wat ik deed en een vooraf gebouwde pc kopen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voordat hardcore gaming-pc-bouwers zich naar de commentaren haasten, ben ik me volledig bewust van de aversie die sommigen in de pc-gaminggemeenschap hebben tegen vooraf gebouwde rigs. Sommige detailhandelaren verkopen ze voor exorbitante prijzen en gebruiken mogelijk onderdelen van lage kwaliteit. De bloatware die vaak bij deze rigs wordt geleverd, is ook niet geweldig. Er is ook de overtuiging dat men een pc voor zichzelf moet bouwen om de innerlijke werking ervan echt te begrijpen.

Dat zijn allemaal geldige punten, maar ik wilde sinds eind vorig jaar een nieuwe pc bouwen en ik was het zat om te wachten tot GeForce RTX-kaarten direct beschikbaar kwamen. Ergo, mijn beslissing om een ​​vooraf gebouwde pc te kopen om een ​​GeForce RTX 3080 Ti te krijgen.

Een Nvidia GeForce RTX 3080 Ti vastlopen zonder de bank te verslaan

(Afbeelding tegoed: Nvidia)

De eerste vonk om te kiezen voor een vooraf gebouwde pc kwam toen YouTube een video aanbeveelde van Linus technische tips waar hij een rig beoordeelde van Redux bouwen . Uit mijn onderzoek bleek dat Build Redux een service is die wordt aangeboden door Digitale storm . Digital Storm is actief sinds 2002 en staat bekend om het bouwen van hoogwaardige pc's. Build Redux is vorig jaar gelanceerd en heeft evenveel lof gekregen, vooral van op technologie gerichte YouTubers.

U kunt uw pc bouwen op de site van Build Redux. Dit omvat het kiezen van pc's vanaf $ 1.419 tot $ 2.483 (er zijn drie keuzes: Goed, Beter, Best). Nadat je een aantal games uit een lijst hebt geselecteerd, krijg je je potentiële pc te zien, samen met een lijst met de onderdelen die deze zal hebben.

De build van $ 2.408 die hij voor mij maakte, was goed, maar de GeForce RTX-kaart die hij koos, was de Nvidia GeForce RTX 3080 . Een krachtige GPU, maar niet wat ik wilde. Hetzelfde gold voor enkele van de andere componenten.

Ik ging naar het menu Aanpassen en selecteerde afzonderlijke onderdelen voor de GPU, CPU, RAM, opslag en besturingssysteem. Door een GeForce RTX 3080 Ti, Intel Core i7-10700K, 32GB DDR4 dual-channel RAM, 1TB NVMe M.2 + 2TB HDD en Windows 10 te selecteren, kreeg ik een build die op $ 2.901 kwam voordat verzending en belastingen werden toegevoegd.

Geen schuldgevoel over pre-built

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Build Redux brengt slechts $ 75 in rekening om uw pc te bouwen. De lage opmaakprijs, kwaliteitscomponenten en lof van YouTube-techrecensenten waren bijna genoeg voor mij om de trekker over te halen.

Ik was echter niet blij met de opslagmogelijkheden. Ik had mijn zinnen gezet op een SSD van 2 TB en wilde geen standaard HDD. Ik heb deze pc niet gekocht om feedback te krijgen van enkele van mijn meer technisch onderlegde vrienden.

beste huisbeveiligingscamera's buiten

Een vriend stuurde me naar een bedrijf genaamd NZXT . Hij zei dat Build Redux goed was, maar dat NZXT een breder scala aan pc-componenten biedt. De markup van $ 99 is hoger dan de $ 75 van Build Redux, maar niet veel. Het bouwen van een pc op de site van NZXT verschilt niet wezenlijk van het bouwen van een pc op Build Redux. Het belangrijkste uitgangspunt is het bredere scala aan beschikbare componenten, zoals mijn vriend opmerkte.

De NZXT-installatie kostte uiteindelijk $ 3.500. Belastingen en verzendkosten verhoogden het tot $ 3.900 (bedankt, NYC-belastingen). Omdat ik zo lang opgesloten zat en geen geld uitgaf aan reizen, viel de prijs niet buiten mijn budget. Ik wilde ook een pc die minstens vijf jaar mee zou gaan. Ik kon het dure prijskaartje verdragen.

Dit is wat er in mijn nieuwe pc zit:

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De GeForce RTX 3080 Ti is (normaal gesproken) te koop voor $ 1.199. Die in mijn rig kostte $ 1.399. Hoewel dat hoger is dan de adviesprijs, is het veel minder dan ik een scalpeur zou hebben betaald. Alle andere componenten, zoals de Intel Core i7-11700KF (9) en Seagate FireCuda 520 2TB SSD (9), waren op of dichtbij de adviesprijs.

Ik moet er ook rekening mee houden dat mijn pc een week nadat ik hem had besteld arriveerde. Dit was een leuke verrassing aangezien NZXT zei dat het 2-3 weken zou duren (sommige mensen hebben maanden moeten wachten om een ​​pre-build pc van allerlei retailers te krijgen). Ik geloof dat geluk een factor speelde bij het zo snel verzenden van mijn pc, maar dat wil niet zeggen dat de bliksem niet twee keer kan toeslaan en dat anderen ook geluk kunnen hebben.

Het doel van dit artikel is niet om u te overtuigen om een ​​vooraf gebouwde pc te kopen, en het is ook geen geheime advertentie voor NZXT. Mijn primaire doel was om een ​​haalbare optie te bespreken voor het verkrijgen van een GeForce 30-serie kaart. Ik wilde ook inprenten dat je je niet schuldig hoeft te voelen voor het kopen van een vooraf gebouwde pc.

is google pixel 5 5g

Hoewel het aantoonbaar beter is om je eigen rig te bouwen, maakt de moeilijkheid om een ​​grafische kaart te verkrijgen het kopen van een vooraf gebouwde pc aantrekkelijk. Ik heb geen greintje berouw voor de keuze die ik heb gemaakt en dat zou jij ook niet moeten doen als je een vergelijkbare route bewandelt.

Het kopen van een vooraf gebouwde pc is niet het slechtste idee ter wereld - misschien is het op dit moment gewoon een geweldig idee.

De beste Nvidia GeForce RTX 3080 Ti en aanbiedingen van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen14uur22minuten49droog EVGA GeForce RTX 3080 Ti FTW3 ... Amazone Prime $ 2,465,98 Visie Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti ... Amazone $ 2.744,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen