Ik heb een Oculus Quest geprobeerd om te trainen - en het heeft mijn fitnessroutine gered

(Afbeelding tegoed: bovennatuurlijk)

Het probleem met een fitnessroutine is precies dat: het is een routine. En het kan heel snel saai en saai worden. Ik geniet van nieuwe uitdagingen en innovaties als het gaat om mijn trainingen, en ik wil dingen veranderen met kouder weer, waardoor ik vaker thuis ben. Daarom probeerde ik gretig Supernatural, een virtual reality (VR) fitness-app voor de Oculus Quest.

Op 26 oktober bracht Supernatural zijn nieuwste modaliteit, boksen, uit om deel te nemen aan zijn bibliotheek met cardio-workouts voor het hele lichaam. Download de app naar een Oculus en binnen enkele minuten kun je stoten uitdelen in de veilige beslotenheid van je thuisgymnastiek (of in het geval van deze kleine appartementsbewoner, mijn woonkamer).  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ik twijfelde eerst een beetje of ik me echt in het zweet kon werken met VR, maar ik kan je zeggen: ik deed het en ik hield uiteindelijk van de mix van adembenemende instellingen, de verscheidenheid aan soundtracks, pittige en bemoedigende trainers en de unieke kwaliteiten mogelijk gemaakt door 360-graden virtual reality. Meer dan dat, het pure plezier ervan zorgde ervoor dat mijn trainingsroutine niet in een sleur terechtkwam.

Bovennatuurlijk op Oculus Quest, uitgelegd

Supernatural is een app voor de Oculus Quest die $ 18,99 per maand of $ 179,99 per jaar kost. Als je ooit Beat Saber hebt geprobeerd, lijkt het een beetje op elkaar.

Hun motto is 'Workout near, go far' omdat al hun programma's plaatsvinden op high-definition, 360-graden locaties van Chichen Itza tot Death Valley tot de maan (letterlijk - het is opgebouwd uit NASA-panorama's en beelden van de maanlanding in 1969 ). De sessies worden begeleid door coaches, elk met hun eigen specialiteiten en stijlen.

Net als andere verbonden fitness-apps, wordt Supernatural geleverd met een bijbehorende mobiele app waarmee je vrienden kunt toevoegen, de score kunt bijhouden en foto's en video's van je training kunt delen. Het is ook compatibel met Apple Watch en de meeste grote fitnesstrackers.

robotstofzuiger beoordelingen van dierenhaar

Hun eerste modaliteit, Supernatural Flow, omvat het slingeren met lichtzwaardachtige vleermuizen op vliegende bollen. Wanneer je voor het eerst begint, begeleidt een instructeur je door de lichtbollen met verschillende handen te verpletteren, te hurken en rond te draaien in het gebied dat je hebt aangewezen als je Oculus-speelgebied.

Supernatural Boxing is vergelijkbaar, maar je slaat met je handen in plaats van met vleermuizen te zwaaien. Je gooit jabs, kruisen en haken naar de orbs, terwijl je duikt en weeft onder vliegende tralies.

In beide werk je aan meer dan 1.000 hits uit alle genres, waaronder pop, rap, rock, country en zelfs klassiek en jazz. De app biedt ook meditatie- en herstelsessies.

Tot nu toe heeft Flow 400-500 trainingen, met dagelijks nieuwe releases. Boksen is gelanceerd met acht trainingen en zal elke week nieuwe opties toevoegen. (Meer informatie op GetSupernatural.com )

Mijn bovennatuurlijke training liet me zweten

(Afbeelding tegoed: bovennatuurlijk)

Na het downloaden van Supernatural naar een Oculus Quest-headset, deed ik een korte quiz over mijn fitnessniveau en voorkeuren. Daarna startte ik een Aan de slag-programma onder leiding van Leanne Pedante, Supernatural's hoofd van fitness en een Muay Thai-atleet. Na een snelle warming-up en instructie, bevond ik me in de Yuanyang-rijstterrassen van China en hield ik twee vleermuizen vast - een witte in mijn rechterhand en een zwarte in mijn linkerhand. Op de levendige beats van 'Walking on Sunshine' en 'Take on Me' zwaaide ik mijn vleermuizen naar de lichtbollen die op me af kwamen vliegen, zodat de vleermuis overeenkwam met de kleur van de bol.

In mijn oor gaf Leanne nuttige tips en trucs door, zoals helemaal doorzwaaien en draaien naar een nieuw portaal dat een bol vrijgeeft.

Nadat ik me op mijn gemak voelde met de bewegingen, probeerde ik een van de nieuwe boksprogramma's uit. Dit was een training met lage intensiteit, Boxing Basics genaamd, onder leiding van Mark Harari en in de Ad Deir in de oude Jordaanse stad Petra. De dreunende soundtrack omvatte Kanye West's All of the Light's en Lupe Fiasco's Superstar.

Zelfs bij lage intensiteit begon mijn hartslag te stijgen toen ik tegen de lichtbollen begon te prikken en onder en aan de zijkant van inkomende staven begon te weven. Na de sessie van 20 minuten (inclusief warming-up en cooling-down), vertrok ik enigszins buiten adem en bezweet - het ideale resultaat voor basiscardio. Andere sessies van hoge intensiteit lieten me zwaar ademen en hevig transpireren. Ik was moe maar opgewonden zoals een goede training je zou moeten laten voelen.

Krediet: Kelly Woo/TemplateStudio

Virtual reality-fitness helpt me misschien de winter door

Het VR-element is wat Supernatural scheidt van het volgen van een instructeur op een YouTube-video. In het laatste geval weet ik nooit zeker of ik iets goed doe of dat mijn vorm goed is. Ik kopieer hun bewegingen gewoon zo goed als ik kan. Met Supernatural had ik het gevoel dat ik een betere houding had bereikt, simpelweg omdat ik mijn stoten en zwaaien moest timen om orbs te verpletteren, draaien om anderen te bereiken en een bepaald bedrag en in een bepaalde richting moest bukken om tralies te vermijden.

Supernatural onderscheidt zich van sommige andere VR-fitness-apps met hun verbluffende beelden. Elke keer dat ik een nieuwe workout deed, wachtte ik gretig af om te zien waar deze plaatsvond. Ik was heel blij dat de meeste trainingen je dwingen om te draaien en te draaien, zodat je de hele 360-graden-ervaring kunt ervaren. Het voelde echt alsof ik de wereld over reisde om te sporten.

Afgezien van de voldoening van een goede training, had ik ook veel plezier. De sessies hadden het gevoel van een spel - een beetje zoals het spelen van Fruit Ninja, maar in 3D. Hoewel ik niet de score bijhield met vrienden of strijden om een ​​plaats op een leaderboard, vierde ik het wanneer ik 100% nauwkeurigheid behaalde bij stakingen.

Met de winter in aantocht, weet ik dat ik minder geneigd zal zijn om naar buiten te gaan om te sporten (en ik heb mijn sportschoollidmaatschap volledig opgegeven). Ik had me neergelegd bij dezelfde oude routine van joggen op mijn loopband, maar nu kan ik zweten op een Tibetaanse gletsjer. Is technologie niet groots?

De beste Oculus Quest 2-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen05uur59minuten12droogAanbevolen verkoper Oog Quest 2 Oog $ 299 Visie Oculus Quest 2 — Geavanceerd... Amazone Prime $ 299 Visie Korting Oculus Quest 2 - Geavanceerd... Walmart $ 578,09 $ 390 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen