Ik heb geprobeerd te upgraden naar Windows 11 en dat is mislukt - dit is wat er mis ging

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Microsoft biedt een gratis upgradepad voor Windows 11 aan. Zolang u Windows 10 en een redelijk moderne pc hebt, kunt u uw besturingssysteem bijwerken. Microsoft waarschuwt gebruikers echter dat: het installeren van Windows 11 op een oudere pc brengt risico's met zich mee . Als u het besturingssysteem op oudere hardware installeert, moet u een verklaring van afstand ondertekenen waarin Microsoft wordt vrijgesproken van schuld als er zich problemen voordoen.

De waarschuwing en disclaimer zijn niet onredelijk. Het upgraden naar een nieuw Windows-besturingssysteem kan uw pc immers mogelijk onbruikbaar maken. Die gevallen komen niet zo vaak voor als sommigen je willen doen geloven, maar het risico is er hoe dan ook.beste gaming-tv onder de 1000

Voldoet niet aan de Windows 11-vereisten

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De (kleine) kans dat een upgrade mijn pc vernietigt, is de reden dat ik mijn Windows-besturingssysteem nooit heb geüpgraded. Ik heb er altijd voor gekozen om een ​​nieuwe pc of laptop te kopen met de nieuwste Windows voorgeïnstalleerd. Dit zou mijn plan voor Windows 11 worden, aangezien ik sinds de zomer van plan was een nieuwe pc te bouwen. Omdat ik echter nog nooit van grote problemen heb gehoord bij het upgraden van Windows 10 naar Windows 11, heb ik besloten om te upgraden.

Dingen gingen niet zoals ik had verwacht.

Ik redeneerde dat mijn pc, die ik zes jaar geleden met geheel nieuwe onderdelen heb gebouwd, aan de minimumvereisten van Windows 11 zou kunnen voldoen. Ik had natuurlijk eerst de vereisten moeten opzoeken, maar ik verwachtte eerlijk gezegd niet dat ik problemen zou tegenkomen. Voordat ik installeerde, heb ik gedownload De gratis Health Check-app van Microsoft om te controleren of mijn pc Windows 11 aankan. Dit is iets dat ik u allemaal aanraad als u geïnteresseerd bent in een upgrade van Windows 10 naar Windows 11. Het is een snelle installatie en het duurt minder dan 30 seconden om uw pc te scannen.

Dit is het bericht dat ik ontving nadat de Health Check-app de scan had voltooid.

iphone 12 trucs en tips

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Incompatibele hardware

Mijn CPU die niet aan de vereisten voldeed, kwam als een schok, maar wat me echt overrompelde, was dat TPM niet werd gedetecteerd op mijn pc. Wat is een TPM? TPM (Trusted Platform Module) is een veilige cryptoprocessor die een computer beveiligt door middel van een geïntegreerde cryptografische sleutel. Het beschermt uw pc tegen malware en hackers die toegang proberen te krijgen tot uw gegevens. TPM-beveiliging is te vinden op de meeste moderne pc's, maar blijkbaar niet op dinosauruscomputers zoals de mijne.

Ik voldeed aan de andere minimumvereisten (4 GB RAM, 64 GB opslagruimte, twee of meer cores en een processorkloksnelheid van 1 GHz of sneller), maar aangezien mijn CPU (een Intel i7-4790) niet op de compatibiliteitslijst en ik miste TPM, ik had pech. Ik had toch Windows 11 kunnen installeren, maar aangezien ik mijn pc nodig heb voor werk en vrije tijd, besloot ik voorzichtig te zijn en af ​​te zien van het installeren van het besturingssysteem.

beste pg-films op netflix

Ik zou graag enkele slimme oplossingen aanbieden om Windows 11 op oudere installaties te laten werken. Maar de waarheid is dat als je Windows 11 wilt gebruiken, je je pc moet upgraden of een geheel nieuwe moet bouwen / kopen. Gelukkig kunt u alle vereiste componenten kopen en installeren. Dingen kunnen prijzig worden, afhankelijk van wat u koopt, maar als u alleen componenten koopt die voldoen aan de minimumvereisten van Windows 11, zult u de bank niet kapot maken.

U kunt TPM 2.0-functionaliteit toevoegen door een compatibele module voor uw moederbord aan te schaffen. U moet naar het model van uw moederbord zoeken om te zien of de fabrikant een compatibele TPM heeft uitgebracht. Houd er rekening mee dat sommige fabrikanten geen TPM's meer produceren. Als u een compatibele module aanschaft, moet u de TPM-pinnen op uw moederbord vinden en deze vastklikken (nadat u TPM hebt ingeschakeld in het BIOS-menu).

Omdat ik dat allemaal niet wilde doen, besloot ik de installatie van Windows 11 op mijn huidige pc te vergeten. De situatie is enigszins teleurstellend, maar niet geheel onverwacht. De technologie vordert altijd, waardoor oudere hardware overbodig wordt. Het is een feit van het leven dat we allemaal met tegenzin accepteren. Zelfs als uw oude pc nog steeds goed werkt, komt er een tijd dat u de software niet langer kunt bijwerken.

Blijf voorlopig bij Windows 10

Als u tevreden bent met Windows 10 en uw huidige pc, blijf er dan in ieder geval het beste van maken. U hoeft Windows 11 niet te hebben wanneer het wordt gestart en u hoeft er waarschijnlijk nog niet lang mee vertrouwd te raken. Maar als je net als ik bent en up-to-date wilt zijn met het nieuwste Windows-besturingssysteem, dan zul je je hardware moeten upgraden om Windows 11 te kunnen gebruiken.

De beste Dell XPS 13 9365-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over07uur25minuten07droogKorting Dell XPS 13 2-in-1-laptop -... Dell $ 1.519,99 $ 999,99 Visie Dell XPS 13 7390 2 in 1 Kern... Amazone Prime $ 1,099,63 Visie Lage voorraad Verlaagde prijs DELL XPS 7390 2-IN-1 13.4 UHD... Walmart $ 1,999,99 $ 1,133,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen