Ik heb geprobeerd vijf VPN's te gebruiken om Netflix te deblokkeren - en dat is geen goed nieuws

Krediet: Vantage_DS/Shutterstock

Een van de meest populaire toepassingen voor de beste VPN is om online toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde inhoud. Terwijl dat zou kunnen kijken naar BBC iPlayer uit de VS of het vangen van gratis sportstreams op 7Play in Australië, is een van de grootste trekkingen het deblokkeren van regionale inhoud met een Netflix VPN .

Echter, met de recent nieuws dat Netflix zijn VPN-beperkingen heeft opgevoerd door delen van residentiële IP's te blokkeren, dacht ik dat ik de beste services zou testen om te zien of ze echt te slim af zijn.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus met abonnementen op onze topservices in de hand, nam ik de taak op me om te testen welke regionale inhoud elke service kon deblokkeren en of de nieuwe beperkingen van Netflix het VPN-landschap echt hebben veranderd.

Hoe het werkt

In ons reguliere VPN voor Netflix-testproces controleren we de prestaties van elke VPN op een reeks servers in populaire landen – het VK, de VS, Canada, Australië en Japan – noteren de resultaten en bestellen onze handleidingen dienovereenkomstig. Ik deed hetzelfde voor dit artikel hier en bestelde de resultaten per regio.

Het is ook de moeite waard om uit te leggen wat Netflix precies heeft veranderd. In de afgelopen jaren hebben VPN's duizenden residentiële IP-adressen opgekocht (in tegenstelling tot datacenter-IP's) om Netflix voor de gek te houden door te denken dat VPN-verkeer afkomstig is van een 'legitieme' bron op elke locatie die de gebruiker heeft gekozen.

hoesjes voor samsung s21 plus

Nu heeft Netflix echter veel van deze IP-bereiken geïdentificeerd, waardoor regio-vergrendelde inhoud wordt geblokkeerd voor iedereen die er een gebruikt en deze beperkt tot alleen Netflix Originals (inhoud die eigendom is van Netflix en geen licentie heeft van een ander productiebedrijf). Hoewel het schijnbaar effectief is in het blokkeren van veel VPN's, is het resultaat hiervan dat veel Netflix-abonnees die geen VPN's gebruiken, ook inhoud hebben beperkt, simpelweg omdat ze in een gebied wonen dat onder deze IP's valt.

Het is een kip-en-ei-scenario, en hoewel we verwachten dat de beste VPN-providers een soort van oplossing kunnen vinden voor sommige van de problemen waarmee ze worden geconfronteerd, kan dat enige tijd duren. Hieronder leest u precies wat u op dit moment kunt verwachten.

TLDR; Als je alleen de harde feiten wilt, is elke VPN beïnvloed door de ingrijpende hervormingen van Netflix, maar ExpressVPN lijkt het snelst te zijn hersteld en biedt behoorlijke prestaties in het VK, de VS en Canada. NordVPN is nog steeds een haalbare optie, maar Surfshark lijkt de veranderingen nog niet volledig te accepteren.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

1. Amerikaanse Netflix

Als een van de meest populaire bibliotheken om te deblokkeren, is de VS de thuisbasis van tonnen inhoud die nergens anders beschikbaar is. En dankzij dat geven VPN's er vaak prioriteit aan - als een service de VS niet kan deblokkeren, is het gebruikelijk gaat het elders niet goed doen.

In mijn vorige tests hebben onze best beoordeelde providers dit allemaal gehaald - inclusief ExpressVPN, NordVPN, Surfshark en IPVanish - maar in deze laatste ronde hadden bijna alle providers op zijn minst een verslechterde service. In feite hadden de meeste hiervan, waaronder NordVPN, Surfshark en IPVanish, totaal geen toegang tot US Netflix.

De enige service die werkte, was ExpressVPN, en zelfs toen kreeg ik verschillende resultaten bij het testen op verschillende apparaten. Op de ene pc kreeg ik het gewoon niet werkend, maar op een andere was het gewoon business - en beide machines gebruikten hetzelfde wifi-netwerk.

Het lijkt er dus op dat de nieuwe methode van Netflix zeker effectief is, maar het is niet onfeilbaar.

2. VK Netflix

In het VK waren de resultaten iets beter. Zowel ExpressVPN als NordVPN waren succesvol in elke test, maar de eeuwige streaming-favoriet Surfshark was opnieuw niet in staat om exclusieve inhoud te deblokkeren, evenals IPVanish.

Het is ook de moeite waard om te vermelden op welke manier Surfshark hier faalde. Terwijl Surfshark probeerde toegang te krijgen tot US Netflix, slaagde Surfshark er in sommige gevallen in om wat weer te geven Netflix-shows alleen in de VS (we waren niet beperkt tot originelen), maar toen ik ze probeerde af te spelen, kreeg ik een foutcode te zien ('M7037-1111', om precies te zijn). In het VK kreeg ik echter alleen Netflix Originals aangeboden en het zoeken naar geografisch geblokkeerde inhoud was niet succesvol.

3. Canadese Netflix

Hoewel Canada qua inhoud eigenlijk een van de beste bibliotheken is, wordt het lang niet zo breed ondersteund door VPN's als de VS en het VK. Diensten zoals IPVanish en Hotspot Shield die redelijk in staat zijn om sommige regio's te deblokkeren, lijken in Canada in de beste tijden volledig te worden bedrogen, dus ik had weinig hoop in deze tests.

Express, Nord en Surfshark zijn echter meestal betrouwbaar - maar zoals verwacht gaat niet alles op dit moment van een leien dakje.

ExpressVPN bleef indruk maken met probleemloze toegang tot Canadese shows, maar NordVPN faalde bij al mijn pogingen. Surfshark herstelde een beetje waardigheid, maar desondanks was het deblokkeren met tussenpozen en het slagingspercentage was slechts ongeveer 70%.

4. Australische Netflix

Als we naar de meer 'niche'-locaties gaan, lijken de dingen een beetje lastiger te worden. In een echte opkomst voor de boeken, lijkt ExpressVPN momenteel geen toegang te hebben tot iets Down Under - de eerste keer dat ik de geharde streaming VPN tot nu toe totaal niet in mijn testen.

NordVPN presteerde iets beter, met een slagingspercentage van ongeveer 60%, terwijl Surfshark eens in de drie pogingen toegang had tot Australische inhoud. Nogmaals, er zijn maar weinig andere services die Australië in de beste tijden op betrouwbare wijze deblokkeren, en ze faalden voorspelbaar.

Het is interessant om te zien dat ExpressVPN hier achterblijft, omdat het tot nu toe relatief onaangetast leek te zijn door de blokkerende upgrades van Netflix - hoewel we de fouten die ik heb ondervonden bij het gebruik van een andere pc niet kunnen vergeten. Die problemen, samen met deze mislukking, laten duidelijk zien dat Express nog niet helemaal alles heeft uitgedacht.

5. Japanse Netflix

Over het algemeen is Japan in recente tests een van de lastigste regio's gebleken om te deblokkeren. Het is echter opmerkelijk dat het de enige andere locatie dan de VS is waar IPVanish regelmatig toegang toe heeft – maar het kan momenteel niet de moeite waard zijn, en dit gebrek aan ondersteuning voor Japan rondt een teleurstellende schone reeks fouten af ​​voor de ervaren Amerikaanse VPN.

Het is echter niet de enige, want elke poging die ik deed met een andere service - Express, Nord, Surfshark, noem maar op - mislukte ook. Dus, als u op zoek bent naar een Japanse VPN voor het bekijken van exclusieve Netflix-shows, raad ik aan om het een tijdje te geven om te zien welke providers dit als eerste kunnen oplossen.

ExpressVPN is de meest flexibele VPN op de markt
Ondanks enkele problemen bij onze tests, is ExpressVPN nog steeds onze best beoordeelde provider voor zo ongeveer alles. Het wordt het minst beïnvloed door de nieuwe wijzigingen van Netflix, het is superveilig en de lezers van TemplateStudio kunnen het zelfs claimen drie maanden gratis op een abonnement van 12 maanden.

ExpressVPN is de meest flexibele VPN op de markt

ExpressVPN is de meest flexibele VPN op de markt
Ondanks enkele problemen bij onze tests, is ExpressVPN nog steeds onze best beoordeelde provider voor zo ongeveer alles. Het wordt het minst beïnvloed door de nieuwe wijzigingen van Netflix, het is superveilig en de lezers van TemplateStudio kunnen het zelfs claimen drie maanden gratis op een abonnement van 12 maanden.

Bekijk Deal

Krediet: Studio R3 / Shutterstock

Werken VPN's ooit weer met Netflix?

De laatste wijzigingen van Netflix lijken de Netflix-ondersteuning van veel VPN-providers te hebben gedwarsboomd. Het op de zwarte lijst zetten van honderdduizenden residentiële IP's heeft echter aanzienlijke nevenschade veroorzaakt door 'onschuldige' gebruikers te blokkeren, en die bijwerking is de echte reden waarom dit verhaal de krantenkoppen haalt. Zal de streaminggigant dit volhouden? We kunnen het gewoon niet met zekerheid zeggen.

Maar zelfs in de paar dagen sinds dat verhaal brak, hebben we enige verbetering gezien in de prestaties van VPN's, vooral de echte grote wapens zoals ExpressVPN en NordVPN. Ik verwacht dat dit is bereikt door simpelweg een lading meer residentiële IP's op te kopen die al dan niet op tijd worden verbannen, maar als het werkt, werkt het.

Mijn VPN werkt niet - wat moet ik doen?

Het maakt niet uit op welke service u zich abonneert, als u problemen ondervindt met een functie die u regelmatig gebruikt, raad ik u ten zeerste aan om contact op te nemen met het ondersteuningsteam. U betaalt tenslotte voor die livechat-operators, dus u kunt er net zo goed het beste van maken.

Het is ook de moeite waard om je VPN te ontkoppelen en opnieuw te verbinden - ja, de oude truc van uit-en-aan-op-weer werkt ook voor VPN's. Elke keer dat u verbinding maakt, bent u bijna gegarandeerd verbonden met een nieuwe server en krijgt u een nieuw IP-adres, dus hoewel het een kwestie van vallen en opstaan ​​kan zijn, kan het resultaten opleveren.

beste manier om vhs te digitaliseren

Probeer je cookies en geschiedenis te wissen, en als je kunt, probeer dan een ander apparaat te gebruiken - dit werkte voor mij aan het begin van deze test. Ten slotte, hoewel ik het niet persoonlijk heb getest, heb ik gehoord dat de MediaStreamer DNS-functie van ExpressVPN werkt, dus andere Smart DNS-tools kunnen dat ook doen.

Anders dan dat, lijkt het echt een kwestie van afwachten. Ik heb zeker mijn vingers gekruist.

Vergelijk de prijzen van de beste algemene VPN's van vandaag EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Exclusieve korting HotSpot-schild Hotspot Shield 3 jaar $ 2.49/mnd Visie Inclusief 2 maanden gratis Cybergeest CyberGhost 2 jaar $ 2,25/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen